نوفل‌لوشاتو به ارزشمندترین خیابان تهران تبدیل می‌شود؟

روز جمعه، ۱۴ دی ماه، احمد مسجد جامعی عضو شورای شهر تهران، به همراه شهردار منطقه ۱۱ تهران و جمعی از همراهان، از کوچه لولاگر در خیابان نوفل‌لوشاتو و پروژه‌ بازآفرینی شهری خانه لولاگرها بازدید به عمل آوردند. 

به گزارش خبرآنلاین، در این منطقه که یکی از بافت‌های قدیمی شهر تهران محسوب می‌شود، به‌تازگی تعدادی پروژه باز‌آفرینی شهری کلید خورده است که اعضای شورای شهر تهران را نیز به آن کشانده است. پروژه‌های بازآفرینی شهری، پروژه‌هایی هستند که تلاش می‌کنند تا رابطه‌ای پویا میان کیفیت زندگی در گذشته تاریخی یک منطقه با زندگی امروزی آن ایجاد کنند تا افراد ساکن در این بافت‌ها به کمک این رابطه پویا بتوانند به کیفیت گذشته زندگی در آن بافت‌ها برگردند.

کوچه لولاگر در خیابان نوفل‌لوشاتو، جایی است که یکی از این پروژه‌ها در آن انجام می‌شود و دیروز میزبان احمد مسجدجامعی و شهردار منطقه بود. این جمع، با حضور در این منطقه از «بوتیک هتل حنا» بازدید کردند. ساختمان پلاک ۲ این کوچه، یک خانه تاریخی صد ساله متعلق به خانواده لولاگر بوده که بازسازی و تبدیل به یک بوتیک هتل شده است. این بوتیک هتل محصول تحقیق و توسعه شرکت معماری باغ ایرانی و نتیجه عملی تفکری است که این شرکت در حوزه تخصصی خود کسب کرده است.

احمد مسجدجامعی با ذکر اینکه اخیرا توجه به تاریخ، میراث و فرهنگ ملی ما شدت گرفته است، عنوان کرد: «وقتی در این مکان‌ها سرمایه‌گذاری می‌شود یعنی پذیرش اجتماعی آن وجود دارد. بازگشت به فضاهایی که ایجاد شده خیلی مبارک است. در معماری اخیر ما یک سری شیوه‌ها تکرار شده‌اند اما در این کوچه می‌بینید که هر بنا شخصیت خود را دارد و در عین حال هیچ‌یک، شخصیت دیگری را نفی نمی‌کند.» وی همچنین با اشاره به برخی قوانین دست‌وپا گیر شهرسازی، ادامه داد: «برخی قوانین شهرسازی ما مانع بسط سلیقه‌های متنوع شده‌اند. الگوهای واحدی وجود دارند که با اجرای آنها اتفاقا همراهی می‌شود. اتفاق خوب در این منطقه این است که شهردار منطقه فهم این مناسبات را داشته و از این کار حمایت کرده تا در دام قوانین دست و پا گیر شهرداری نیفتند. اما این کارها موردی است چون نه سازمان میراث فرهنگی و نه شهرداری به قواعد مشترکی در زمینه شهرسازی نرسیده‌اند. به همین دلیل کاری که انجام می‌شود کار بسیار سختی است که تشویق و تسهیل‌گری در آن به منطقه و شهردار آن، بستگی دارد. با این حال کارهای موردی و مقطعی زمینه رسیدن به قواعد مشترک را فراهم می‌کند.»

همچنین نصرالله آبادیان، شهردار منطقه ۱۱ با اشاره به این پروژه باز‌آفرینی شهری گفت: «این بناها با توجه به قدمتی که دارند کارکرد اولیه خود را از دست داده‌اند و ما باید سعی کنیم که یک کارکرد جدید متناسب با نیاز منطقه برای آنها ایجاد کنیم. کوچه لولاگر ۶ پلاک فعال دارد که ارزش معماری دارند. ما امیدوار هستیم که ظرف چند سال آینده این خیابان را تبدیل به ارزشمندترین خیابان تهران کنیم.» وی همچنین با ذکر اینکه باید پروژه‌های مشابه در این منطقه انجام شود گفت: «کارکردهایی نظیر بوتیک هتل حنا می‌تواند موتور محرک منطقه ۱۱ تهران باشد. پیشنهاد من این بوده که بسته‌ای تشویقی برای بافت قدیمی و تاریخی تهران در نظر بگیریم تا سرمایه‌گذاران برای انجام پروژ‌ه‌های مشابه ترغیب شوند.»

لازم به ذکر است بوتیک هتل حنا، یک محل اقامت پویا و متنوع است که با فراهم کردن اقامتی لذت‌بخش با سبک زندگی مدرن ایرانی، تجربه‌ای منحصربه‌فرد را در شهری پر هیاهو و با لایه‌های مختلف برای مخاطبانش ایجاد می‌کند.

مهسا مجیدی مدیر شرکت معماری باغ ایرانی، مالک و طراح این پروژه است که پس از سال‌ها تحقیق و کسب تجربه، تلاش برای احیای بافت‌های فرسوده را با پروژه بوتیک هتل حنا آغاز کرد. هدف اصلی از این پروژه ایجاد یک گره شهری در یک منطقه فرسوده است که پتانسیل‌های لازم برای بازآفرینی شهری را داشته باشد. به همین منظور ابتدا منطقه 11 تهران به عنوان یک بافت قدیمی که به دلیل وجود سفارت‌خانه‌های متعدد و کسب‌و‌کارهای فعال از پویایی برخوردار بود، انتخاب شد. دلیل انتخاب کاربری بوتیک هتل، ظرفیت بالای کاربری‌های آن (مثل رستوران، اقامتگاه، فروشگاه هنری، فضاهای چندمنظوره و غیره) برای جذب مخاطب زیاد به منطقه است. چرا که ورود مخاطبان بیشتر به روند احیای آن بافت سرعت می‌بخشد.

۴۲۴۲

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1219986

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 14 =