یکی از خودروسازی های بزرگ اخیراً اعلام کرد که با توجه به افزایش و جهانی شدن قیمت بنزین، قیمت خودرو را کاهش خواهد داد. این در حالی است که به اعتقاد من آزاد سازی قیمت های انرژی منجر به افزایش کلی هزینه ها خواهد شد و متعاقب آن شاهد رشد نرخ تورم خواهیم بود. در نتیجه خودروسازان و به طور کلی تولیدکنندگان در تهیه مواد اولیه و مراحل مختلف تولید با افزایش هزینه های تولید رو به رو خواهند بود. در عین حال مردم نیز رغبتی به خرید خودرو های پرمصرف نداشته، تولیدکنندگان می بایست به سمت بهینه سازی مصرف سوخت گرایش یابند.
بنابراین در شرایط موجود اگر خودروسازان بتوانند قیمت ها را ثابت نگه دارند، باز هم کاری شگرف انجام داده، هنر کرده اند و کاهش قیمت ها امری در حد معجزه به نظر می رسد.
در واقع با افزایش قیمت بنزین و جهانی شدن آن، نمی توان تصور کرد قیمت خودرو نیز کاهش می یابد چراکه عوامل تعیین کننده دیگری نیز وجود دارد اما تنها کاهش مصرف مد نظر قرار گرفته است. در حالی که با گران شدن بنزین، قیمت تمام شده تولید خودرو نیز افزایش می یابد.
البته به طبع با گذشت زمان از یک سو کیفیت خودرو ها بالا رفته، صرفه جویی و بهینه سازی صورت می گیرد و از سوی دیگر، قیمت خودرو ها نیز کاهش خواهد یافت تا خودروسازی های کشورمان توان رقابت با خودروسازان خارجی را از دست ندهند. نباید نگاه مان تنها به داخل معطوف شده، از بازارهای بین المللی غافل شویم.
مجلس نیز در این خصوص با تصویب قانون ارتقاء قیمت خودروها، هدایت نرم افزاری این جریان را بر عهده گرفته، با تکیه بر ارتقاء کیفیت، رعایت استاندارد ها و تطابق با آنها و رقابت پذیری، خودروسازان را به سمت توسعه و شکوفایی این صنعت سوق می دهد. وزارت صنایع و معادن نیز با ابلاغ دستورالعمل اجرایی این قانون در تعامل با مجلس قرار گرفته و امیدواریم خودروسازی ها نیز در این راستا محکم تر قدم بردارند.
*عضو کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی
/32
نظر شما