گفته می شود مشارکت در این همه پرسی که قرار است تا یک هفته به طول انجامد چندان چشمگیر نبوده است اما به نظر می رسد که جدایی این بخش نفت خیز از سودان بزرگ پیشتر عملیاتی شده و با مشارکت بالا یا پایین در اصل قضیه قرار نیست تغییری ایجاد شود.
همه پرسی برای جدایی جنوب از شمال در حالی است که برخی از رهبران عربی و آفریقایی خیلی دیر نسبت به این تجزیه به ظاهر قانونی اخطار داده اند و نگرانی خود را ابراز داشته اند. آنها معتقدندکه ممکن است این جدایی به آغازی برای شقه شقه شدن سودان به بخش های دیگر بینجامد.
روزنامه الخلیج به طور مثال در این باره می نویسد : «با آغاز همه پرسی جنوب سودان این کشور دیگر آن کشوری که میشناختیمش نخواهد بود. با جدایی جنوب از شمال، تنوع فرهنگی، تاریخی، تمدنی و ثروتهای طبیعی نیز از بین میرود. اسرائیل و آمریکا از جدایی جنوب از شمال حمایت کرده و برای ایجاد نظام ضد اعراب در این کشور زمینه سازی میکنند. سودان از امروز به بعد دیگر آن کشور همیشگی نخواهد شد. باید نسبت به آنچه که طی روزهای آینده در جنوب رخ میدهد، هوشیار بود. ساده ترین کاری که میتوان کرد، اعلام درخواست برای برگزاری نشست مسئولان بلند پایه عربی با هدف بررسی گامهای لازم است
آنگونه که در رسانه های کشورهای عربی مطرح است آمریکا و اسرائیل و کشورهای غربی از جدایی جنوب سودان به شدت حمایت می کنند. جنوب سودان بسیار غنی است و صاحب نفت است و شمالی ها احتمالا با از دست دادن این بخش که گفته می شود از خیلی پیشتر جدا شده است به کشوری فقیر و ندار تبدیل خواهند شد.
شبکه الجزیره، درگزارشی تعداد واجدین شرایط شرکت درهمهپرسی جنوب سودان را نزدیک به چهار میلیون تن اعلام کرد اما در عین حال به طور تلویحی اشاره کرد که اکثریت مردم سودان نسبت به این تجزیه نظر منفی دارند. سالوا کر، رئیس منطقه جنوب سودان که جزء اولین رایدهندگانی بود که در این همهپرسی شرکت کرد اما بسیار از این موضوع خرسند است و این همه پرسی را بسیار سرنوشت ساز و تاریخی می داند. نتیجه این همهپرسی طی یک ماه اعلام خواهد شد و برای تائید نتیجه آن باید حداقل 60 درصد از ثبتنام کنندگان در این همهپرسی شرکت کنند. 46
نظر شما