جیمزکومی، وکیل و مقام سابق افبیآی در یادداشتی تازه که روزنامه ایران در چاپ امروز آنرا منتشر کرده، به بحران اخیر در دولت ترامپ پرداخته است:
در اوایل سال 2016 تحولی روی داد که به میزان قابل توجهی یک چالش تهدیدآمیز علیه این تلاشهای ما به شمار میرفت. تحولی که هنوز تا به امروز برای مردم امریکا ناشناخته مانده است.
در آن زمان (اوایل سال 2016) ما باخبر شدیم که برخی اسناد و مدارک (جدید و محرمانه) به دست دولت امریکا افتاده است. این اسناد و مدارک از سوی یک منبع ناشناس در اختیار دولت قرار گرفته بود که تا لحظه نگارش این کتاب هم هویت منبع و هم محتوای اسناد و مدارک همچنان محرمانه باقی مانده است.
اگر این اسناد تأیید نشده، علنی میشد، بدون تردید توسط مخالفان و رقبای سیاسی بهعنوان دستاویزی برای ابراز تردیدهای جدی نسبت به استقلال دادستان کل در پرونده ایمیلهای هیلاری کلینتون و تحقیقات در دست انجام در این ارتباط، مورد بهرهبرداری قرار میگرفت.
خود من حتی برای یک بار هم بهعنوان نمونه ندیدم که دادستان کل، لورتا لینچ، در نحوه انجام تحقیقات دخالت کند. در حقیقت اصلاً از اواخر سپتامبر و زمان تشکیل جلسه معروفی که در آن از من خواست بهجای تحقیق از کلمه «موضوع» استفاده کنم، من حتی یک بار هم با خانم لینچ صحبت نکرده بودم.
اگرچه در آن زمان نسبت به دستور وی نگرانیهایی داشتم، ولی پس از آن هیچ نشانهای مبنی بر اینکه او کوچکترین تماسی با اعضای تیم تحقیق ما درباره پرونده خانم کلینتون داشته باشد، ندیدم.
چیزی که مرا ناراحت کرد این بود که اطلاعات طبقهبندی شدهای وجود داشت که یک روزی – شاید چند دهه دیگر – علنی خواهد شد و برای حمله به سلامت تحقیقات و مهمتر از همه زیر سؤال بردن استقلال و بیطرفی اف بی آی، مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
فرد دیگری که به تعمیق این مشکل کمک کرد، با کمال تأسف رئیس جمهوری اوباما بود. او در 11 اکتبر 2015 و در مصاحبهای با برنامه «60 دقیقه» (شبکه تلویزیونی سی بیاس) اعتبار وزارت دادگستری را بهشکل خطرناکی زیر سؤال برد.
او در این مصاحبه گفت که استفاده از سیستم ایمیل شخصی توسط کلینتون فقط «یک اشتباه» بود که امنیت ملی کشور را به خطر نینداخت. او سپس در روز دهم آوریل 2016 در مصاحبه دیگری با شبکه فاکس نیوز گفت که کلینتون شاید سهلانگار و بیدقت بوده باشد اما هیچ کاری که بهطور عمدی و با قصد قبلی امنیت ملی را به خطر بیندازد، انجام نداده است.
او حتی معتقد بود که در این پرونده اسناد و مدارکی وجود دارد که در آنها مطالب دولتی بهطور افراطی و سختگیرانه در طبقهبندیهای محرمانه قرار گرفته است. اوباما فردی بسیار تیزهوش است که قانون را هم خیلی خوب میفهمد. اما من تا به امروز نفهمیدم که چرا اوباما بهطور علنی درباره یک پرونده در دست بررسی صحبت کرد، بهنحوی که بهنظر میرسید خانم کلینتون را قبل از اینکه تصمیم نهایی اتخاذ شود، از همه اتهامات مبرا میکند.
اگر رئیس جمهوری در مورد موضوعی از قبل تصمیم گرفته بود، یک ناظر بیرونی بهطور منطقی میتوانست این سؤال را مطرح کند که محض رضای خدا چگونه وزارت دادگستری دولت او میتواند تصمیمی بجز تأمین نظر وی اتخاذ کند؟
52310
نظر شما