حمیدرضا پشنگ

اجرای قانون هدفمندکردن یارانه‌ها برای روستاییان نویدهای خوبی به همراه داشته است اما فقدان مدیریت موثر موجب به وجود آمدن کاستی‌هایی در این مقوله شده است که آن هم در موعد سرما می‌رود تا حلاوت و شیرینی هدیه نظام یعنی هدفمندشدن یارانه‌ها را به کام قشری چون کشاورزان تلخ کند.
این موضوع بسیار اهمیت دارد که مدیران کلان کشور نباید با یک سیاست همه نقاط ایران را مد نظر قرار دهند. مسلم است که نمی‌توان با نسخه‌ای که برای مردمان مناطق گرمسیری می‌پیچیم مشکل مردمان  مناطق سردسیر را حل کرد. به نظر می‌رسد متاسفانه هنوز شناخت کامل و مناسبی از کشور و تنوع آب و هوایی و تاثیر آن بر اقتصاد محلی، برای مدیران به ویژه در اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها به وجود نیامده باشد.
اگر به پهنه جغرافیایی کشورمان بنگرید خواهید دید که از تنوع و تفاوت‌های قابل توجهی برخوردار است و در میان همه استان‌ها، سیستان و بلوچستان به عنوان پهناورترین استان کشور ویژگی‌های منحصر به فردی دارد. یکی از این ویژگی‌هایِ جغرافیایی که مدیران به آن توجه نمی‌کنند این روزها در سرمای زمستان، کشاورزان خاش را در معرض آسیب جدی قرار داده است.
سیستان و بلوچستان در عین گستردگی، آب و هوای متنوعی دارد تا آنجا که در روزهای اخیر درحالی که ساکنار بندرچابهار دمای بالای 20 درجه سانتیگراد را تجربه می‌کنند ساکنان خاش دمای زیر صفر درجه سانتیگراد را پشت سر گذاشته‌اند. همجواری شهرستان خاش با آتشفشان خاموش و قله تفتان سبب تفاوت‌هایی در وضعیت آب و هوایی منطقه با سایر نقاط استان شده است. در چنین شرایطی و در حالی که قانون هدفمندشدن یارانه به اجرا درآمده است سهمیه سوخت کشاورزان منطقه نیز تحویل نشده است. همین امر سبب شده تا کشاورزان نتوانند به موقع از سوخت برای اداره امور خود استفاده کنند و اینک در معرض خراب شدن محصولاتشان قرار دارند.
این مثال نمونه بارز ناکارآیی مدیریتی است که به همه نقاط کشور به یک دیده می‌نگرد. در سطح کشور به طریق اولی نمی‌توان همه استان‌ها را به یک شیوه نگریست و امکانات و اعتبارات را بین آنها توزیع کرد و در سیستان و بلوچستان با این تنوع آب و هوایی اصلا نمی‌توان با یک سیاست اقتصادی پیش رفت. دستکم این انتظار از مسئولان اجرای قانون هدفمندکردن یارانه‌ها می‌رود که در اجرای قانون به ویژگی‌های جغرافیایی موثر در زندگی اقتصادی مردم توجه کنند. به ویژه آنکه ما در زمان تصویب قانون هدفمند کردن یارانه‌ها تصریح کردیم که 50 درصد از اعتبار هدفمندی یارانه به مردم اختصاص یابد و 35 درصد هم به تولدیکنندگان. در استان سیستان و بلوچستان به سبب کمتر توسعه‌یافته بودن منطقه، تولیدکنندگان کشاورزند تا صنعتگر. بنابراین انتظار می‌رود مسئولان و مجریان قانون هدفمندکردن یارانه‌ها در این راه به کشاورزان منطقه سیستان و بلوچستان به ویژه در مورد شهرستان خاش توجه بیشتری داشته باشند. کشاورزان منطقه ما در این مدت از یکسو با سردشدن هوا دست و پنجه نرم کرده‌اند و از سوی دیگر پیش از اجرایی شدن قانون هدفمندشدن یارانه‌ها با دوبرابر شدن قیمت کود و افزایش سایر اقلام کشاورزی مواجه شده‌اند و در همین حال نیز سهمیه سوخت مورد نظر برای کشاورزان تحویل آنان نشده است.  این در حالی است که باز هم در زمان تصویب قانون هدفمندکردن یارانه‌ها در مجلس قرار بر این بود که بذر، کود، دارو و نهال و همچنین آرد روستاییان افزایش پیدا نکند.
پیگیری‌هایی که در این مدت در استان انجام داده‌ام منجر به این شد که  تا کنون از سهمیه 3 میلیون و 500هزار لیتری سوخت برای کشاورزان 1میلیون و 730 لیتر تحویل شود. چندی قبل نیز از سهمیه 8 میلیون و 800هزارلیتری سوخت برای کشاورزان فقط 600هزار لیتر به کشاورزان خاش اختصاص یافت که در این فصل و در این شدت و سوز سرما انتظار غیر از این بود و بنده پیگیر هستم تا در این شرایط نامناسب جوی 1 میلیون  200 لیتر باقیمانده سوخت به دست کشاورزان ما برسد.
بنابراین با این نمونه ساده و محلی می‌توان عدم توانایی مدیران در توجه به همه نقاط کشور با توجه به توان و شرایطی که بر آنها حاکم است را برجسته دید و امیدوارم که مسئولان عالی کشور هرچه زودتر این نواقص را برطرف کنند.

*عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی

/32

کد خبر 122204

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • علیرضا IR ۰۸:۴۵ - ۱۳۸۹/۱۰/۲۰
    0 0
    یک نکته فراموش نشود بعضی ها که ممکن است نوسان قیمت هم باعث قاچاق بین استانی شود این جوری کشاورزان یا سایرینی که باید منتفع شوند بیش از پیش دست خالی شوند و واسطه گری جای تولید را بگیرد به هر حال هر چه می گذرد معایب این طرح دارد برجسته تر می شود طرحی که ممکن است اگر به موقع اسیب شناسی نشود برود تا جا برای واردات بی رویه و فروکش کردن رونق تولید را هموار کند چناچه که علایم اولیه اش دارد چنین نشان می دهد.
  • بدون نام IR ۰۹:۰۲ - ۱۳۸۹/۱۰/۲۰
    0 0
    حرف های صد تا یک غاز و ادای روشنفکر در آوردن باعث شده که کشور عقب بماند هر وقت کسی خواسته کاری را انجام بدهد برخی آمده اند رطب و یابس بافته اند که بگویند این کارذ نمی شود یا اشتباه انجام شده و نتیجه ترویج رخوت و بی عملی بوده است و لاغیر
  • بدون نام IR ۱۰:۵۳ - ۱۳۸۹/۱۰/۲۰
    0 0
    در برخی مناطق که ماهیت روستاییداشته و نیز شهرهای کوچک گاز وجود ندارد برخی از مردم که شوفاژ دارند بدلیل گرانی 30 برابری گازوئیل(350 تومان)بسیار در تنگنا بوده و روزگار را بسختی تحمل میکنند ضمن انکه طیف بسیاری نیز قید شوفاژ را زده و به هیزم برای گرمایش پناه برده اند آیا در قرن 21 برای کشوری مثل ایران این سزاوار و شاخصی از پیشرفت است یا پسرفت (طالقان نمونه ای از این مناطق)

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین