قیمت نهایی فرآورده های نفتی در کشور با افزودن هزینههای عملیاتی، مالیات بر ارزش افزوده و عوارض توسط شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران محاسبه می شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران، شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی بر اساس مصوبه شماره 12405-188 م/ت40769 ک مورخ 27/4/88 شورای اقتصاد ابلاغی از سوی معاون اول ریاست جمهوری و همچنین مصوبات داخلی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران نسبت به تعیین نرخ بینالمللی سوخت بر اساس قیمتهای فوب خلیج فارس با افزودن هزینه های عملیاتی و مالیات بر ارزش افزوده و عوارض بر نرخها اقدام مینماید.
در تعیین نرخ فرآورده ها بر اساس ماده 16 فصل سوم و ماده 38 فصل هفتم قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب 17/2/87 کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی نرخ مالیات برای انواع بنزین 20 درصد و نرخ عوارض برای انواع بنزین، نفت سفید و نفتگاز 10 درصد و نفتکوره 5 درصد محاسبه می شود.
قبل از اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها، ایران دومین کشور از نظر ارزانی قیمت بنزین و گازوئیل بوده است که با اجرای این قانون در حال حاضر در رنکینگ قیمت، چند پله بالاتر آمده اما همچنان در میان 174 کشور مورد بررسی، از حدود 92 درصد کشورها بنزین ارزانتری در اختیار مردم قرار می دهد و در گازوئیل نیز از حدود 97 درصد کشورهای جهان، قیمت ارزانتری دارد.
در میان کشورهایی که بنزین گرانتری از ایران ارائه می دهند، نام کشورهایی چون امارات عربیمتحده، مصر، مالزی، نیجریه، اندونزی، برزیل، ژاپن و... و در کشورهایی که نفت گاز گرانتری به مردم عرضه می کنند کشورهایی نظیر مالزی، اندونزی، کویت، الجزایر، مصر، عمان، مکزیک و... وجود دارد. در کشور اروپایی اسلواکی قیمت گازوئیل در حال حاضر بیش از 10 برابر قیمت فعلی در ایران است.
قیمت نفت و بنزین در جهان طی دهه های اخیر سیر صعودی داشته است بطوریکه قیمت نفت از 15 سال پیش تاکنون بیش از 9 برابر شده است که طبعاً قیمت جهانی بنزین (و به طبع آن فوب خلیج فارس) افزایش داشته است، لذا پیش بینی سال های آینده برای قیمت فوب خلیج فارس نیز عموماً امکان پذیر نیست و میتوان گفت قیمت فعلی اعلام شده سوخت، سیر مناسبی نسبت به قانون برنامه داشته است.
نظر شما