بیست و نهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر با رویکردی تازه بدون دخالت مستقیم معاونت هنری برگزار می‌شود.

فروغ سجادی: اختصاص سئانس ویژه به خبرنگاران و هنرمندان، بخش داوری اهالی رسانه و منتقدان و حضور مدیران چند فستیوال و کمپانی تئاتر جهان از تازه‌ترین‌های جشنواره فجر بیست و نهم است. 

محمد حیدری دبیر جشنواره بیست و نهم تئاتر فجر معتقد است امسال جشنواره‌ای متفاوت برگزار خواهد کرد، جشنواره‌ای که بر شانه نیروها و گروه‌های جوان پیش می‌رود و دبیرش از ابتدای کار داعیه مستقل برگزار کردن آن را داشته است.

حیدری صبح روز دوشنبه در نخستین نشست مطبوعاتی خود با رسانه‌ها  گفت: «معیار همه چیز در این جشنواره کیفیت است و شرایط و فضای نقد در جشنواره  بیش از همیشه مهیا است.»

او سپس درمورد حضور سیاستمدران و مدیران دولتی در شورای سیاست‌گذاری جشنواره توضیح داد: « این حضور صرفا به خاطر آشنا کردن مسئولان و مقامات دولتی با هنر تئاتر است.» 

او ادامه داد: «البته حضور این مسئولان و نهادها جنبه حمایتی و تبلیغاتی نیز دارد.» 

محمدهادی ایازی مشاور عالی شهردار و معاون فرهنگی ­اجتماعی شهردار تهران، حجت‌الله ایوبی رئیس موسسه فرهنگی اکو، جواد آرین­منش نایب رئیس کمسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، علیرضا افشار معاون فرهنگی ­اجتماعی وزارت کشور، محمود عزیزی هنرمند پیشکسوت، سعید کشن‌فلاح رئیس دانشگاه هنر، حسین مسافرآستانه مدیر کل هنرهای نمایشی، حجت‌الاسلام سیدرمضان موسوی مقدم قائم مقام سازمان صدا‌و‌سیمای جمهوری اسلامی ایران، مرتضی تمدن استاندار تهران، افرادی  هستند که  به همراه حیدری از سوی معاون هنری حکم  اعضای این شورا را گرفته‌اند.

او بودجه جشنواره خود را یک میلیارد و 600 تومان اعلام کرد و گفت برای نخستین بار امسال بودجه جشنواره  به صورت متمرکز در همه بخش‌ها به حساب دبیرخانه واریز شده و اقساط اول و دوم برخی از بخش‌های جشنواره پرداخت  شده است. این مسئول از افزایش کمک‌هزینه گروه‌های شرکت‌کننده در جشنواره خبر داد.

دبیر جشنواره تئاتر فجر اعلام کرد حمیدشاه آبادی درتصمیم‌گیری‌های مدیرینتی او هیچ دخالتی نکرده و افزود: «با شناختی که معاون هنری در این مدت از تئاتر پیدا کرده، اکنون او یکی از پشتیبانان ما در جشنواره است و به خوبی از ما حمایت می کند.» 

حیدری گفت امسال با  همه گروه‌ها قبل از جشنواره قرارداد بسته می‌شود. به گفته او، حضور کمرنگ هنرمندان حرفه‌ای و متخصصان در بخش‌های اجرایی این جشنواره توجه به جوانان و ایده‌های تازه آنان است. 

دبیر جشنواره تئاتر فجر در پاسخ به انتقاد خبرنگاران از جای  خالی بسیاری از هنرمندان تئاتر در شورای عالی جشنواره و هیئت‌های بازبینی و نبود نگاه تخصصی به این شوراها توضیح داد: «ما از هنرمندان زیادی برای همکاری دعوت کردیم که برخی نتوانستند یا نخواستند همکاری کنند و این افراد نیز همه از هنرمندان کشور هستند.» 

او همچنین بازبینی را جزو لاینفک قوانین جشنواره دانست وگفت: «بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی همه کارها باید بازبینی شوند. بنده نمی‌توانم در مورد بازبینی نشدن آثار تصمیم‌گیری کنم.» 

حیدری در عین حال از بازبینی دوباره گروه‌های تهرانی پیش از جشنواره و گروه‌های شهرستانی شب قبل از اجرا خبر داد. 

دبیر جشنواره بیست و نهم که مسئولیت بخش بین‌الملل جشنواره خود را به عهده دارد، معتقد است امسال در  این بخش نیز اتفاقات خوبی رخ می‌دهد و علاوه بر حضور چند گروه خوب تئاتر، چند مدیر فستیوال و کمپانی مهم تئاتر هم در این جشنواره حضور خواهند داشت. 

او همچنین اعلام کرد برای بخش بین‌الملل جشنواره  شخصا زحمات زیادی کشیده و بنابراین به شخصه مسئولیت همه مسایل و حاشیه‌های  احتمالی آن را به عهده می‌گیرد، چون به کار خود ایمان دارد. 

حیدری شکل برگزاری بازار تئاتر این جشنواره را متفاوت با دوره گذشته و با رویکردی تازه دانست و گفت: «ملاک حضور گروه‌ها در این بخش نیز کیفیت است و این بازار همه روزه از ساعت 9 تا 17 عصر برپاست و همه مدیران کمپانی‌ها و فستیوال‌ها باید در آن شرکت کنند.» 

به گفته این مدیر، هر گروه می‌تواند 20 دقیقه به معرفی خود و آثارش بپردازد وعلت این نوع برگزاری، تقسیم امکانات و فراهم کردن شرایط برای حداقل 40 گروه ایرانی است. 

به گفته حیدری، امسال جشنواره تئاتر فجر پای خود را از تهران فراتر گذاشته و به  برخی از استان‌ها و شهرستان‌ها هم رسیده و 16 استان میزبان  برخی  گروه های جشنواره خواهند بود.

او گفت: «همچنین با همکاری یونیمای عروسکی، اجراهایی از نمایش‌های پروتابل در ایام جشنواره در برخی دهات و شهرهای استان گیلان نمایش عمومی داده می‌شود تا مردم بیشتر با تئاتر آشنا شوند.» 

برگزیده داوران از نگاه منتقدان و اهالی رسانه  تئاتر بخش تازه‌ای است که  یزدان عشیری مدیر ستاد اطلاع‌رسانی جشنواره از آن صحبت کرد و گفت در مراسم پایانی جشنواره به برگزیدگان این بخش جوایزی اهدا می‌شود. 

این در حالی است که توجه به منتقدان و خبرنگاران تئاتر در جشنواره امسال تنها منوط به این نیست و به گفته دبیر جشنواره، امسال 15 نمایش جشنواره به صورت سئانس ویژه برای اهالی رسانه و هنرمندان به صحنه می‌رود. 

به گفته دبیر جشنواره تئاتر فجر، گروه‌های تئاتر شهرستانی امسال مشکل اسکان نخواهند داشت و نمی‌توانند  حداقل چهار شب در تهران بمانند و با استفاده از کارت VIP می‌توانند نمایش‌های جشنواره را ببیند. 

حیدری همچنین از آغاز پیش فروش بلیت‌ها در سامانه بلیت بین پنجم تا هشتم بهمن‌ماه خبر داد و گفت: «امسال بلیت روزفروش برای هیچ سالنی نداریم.» 

ارائه 24 مقاله خارجی دربخش پژوهش، حضور دو نمایش برگزیده از دو جشنواره نو رسیده جشنواره ملی جوانان و جشنواره تئاتر کردی، برگزاری کارگاه های آموزشی از دیگر اتفاقات تازه و قابل توجه این جشنواره تئاتر امسال است.

54

کد خبر 122355

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار