نزدیک به یک دهه است که با او از نزدیک آشنا بوده و از فعالیتها و تلاشهای خستگیناپذیر او آگاهم. نخستین بار در سال ١٣٩١ شمسی، وی توانست با اقدامی تهورآمیز و تا حدًی از جان گذشتگی، سند رسمی حرمین امامین عسکریین را در شرایطی که سامراء، اغلب در اختیار افراطیون سنًی مذهب قرار داشت، به ملکیت وقف شیعه عراق در آورده و سند رسمی آن را از اداره ثبت اسناد عراق، صادر نماید! کاری بس بزرگ که در طول تاریخ کسی قدرت انجام آن را نداشت و در این شرایط سخت نیز، وی دل به دریا زده و با گام نهادن در سامراء، این سند را به ثبت رسانید به طوری که در راه بازگشت خود به بغداد بود که مورد هدف بعثیان قرار گرفت وجان سالم بدر برد.
بر اساس این سند، "دیوان وقف شیعی" یعنی سازمان اوقاف شیعیان، مالک حرم مطهر امامین عسکریین علیهم السلام معرفی شده است. مساحت قطعه زمین این حرم مطهر، بیش از ۳ هکتار است. گفتنی است این سند رسمی، در اداره ثبت املاک عمومی عراق به ثبت رسیده تا کسی نتواند مدعی زمین آن شود. در سال پیش از آن نیز در اقدامی مشابه، نامبرده تحت عنوان «حرم امام حسین(ع) سند دار شد» اعلام نمودکه سند رسمی زمین حرم مطهر سید و سالار شهیدان، أباعبدالله الحسین علیه السلام نیز پس از ۱۴ قرن از ساخته شدن آن، صادر شد.
حجتالاسلاموالمسلمین شیخ سامی المسعودی، که از دوران سید صالح حیدری، ریاست اوقاف عراق ، عهدهدار نیابت دیوان وقف شیعه عراق بوده و تاکنون نیز عهدهدار این پست بوده و است، هیچگاه او را در دفتر خود نمیتوانستید ملاقات نمایید. زیرا که او مرد میدان بود! همواره از این شهر به شهر دیگر واز این عتبه به عتبه دیگر در حرکت بود. هزاران متر مربع از زمینهای وقف شده بر مزارات شیعه در عراق را که طی یک قرن گذشته و گاه بیشتر، مورد تصرف افراد قرار گرفته و به صورت انبار و قهوهخانه و جز اینها مورد بهرهبرداری شده بود بازستاند و پس از ثبت رسمی آنها، همه را به موارد تعیین شده خود در وقف بازگردانید. مقبره شیخ کلینی ره و بسیاری دیگر از مزارهای عراق که گاه به مغازه و یا انبار و جز اینها تبدیل گردیده بود، همه به همت این مرد توانا، که لحظه ای بیم به دل خویش راه نمی داد، از دست تصرف کنندگان خارج ساخت و به شرایط اصلی خود بازگردانید. وی نخستین شخصی بود که تمام اسناد اعتاب مقدسه و مزارات عراق را مورد بررسی و دقًت قرار داد و تمام موقوفات را بدانها بازگردانید.
به یاد دارم که روز افتتاح مقبره مرحوم شیخ کلینی در بغداد، که قبر او امروز در بخش شرقی در ساحل دجله کنار باب پل عتیق پل کنونی مأمون، در سمت چپ کسی که از سوی مشرق بیاید و به کرخ برود، قرار دارد، هنگامی که در کنار او از بازار کفاشها رو به سوی مرقد مرحوم کلینی حرکت میکردیم، مردم با شناختن او صلوات فرستاده و وی را یار حضرت خطاب مینمودند. و نیز خود شنیدم که معاندانی که پیرامون مزار بوده و سالها این مکان مقدس را تغییر کاربری داده بودند، با دیدن چهره این مرد رزم و میدان، با نگاههای کینهورزانه، او را با کنایههایی مورد لطف خویش قرار میدادند که وی بدون توجه به آنان، به دنبال هدف خویش بود. با ورود داعشیان خونخوار، وی لباس رزم به تن کرده و با تشکیل گروههای ویژه از حشد الشعبی، به جنگ با این اشغالگران خارجی پرداخت و بارها هدف دشمنان قرار گرفت که در همه این موارد، به طور معجزهآسا از مهلکه رهانیده شد. همواره من او را شهید متحرک نامیده و در دیدارهایم در بغداد و گاه در جبهههای نبرد در پیرامون سامراء و تکریت و جز اینها، او را به این نام و یا شهید زنده، یاد کرده و میکنم. برای ترور او از روزی که سند مشهور و تاریخی حرمین عسکریین ع را به ثبت رسانید، جایزه قرار داده و همه جا به دنبال او بودند لیکن خداوند و امامان علیهم السلام، همواره حفاظت از او را به عهده داشته و از این روی سپاس به درگاه خداوند بجای میآوریم.
شیخ سامی مسعودی ، شخصیتی که فعالیت خویش را از حدود سی سالگی آغاز نمود و اکنون کمی بیش از چهار دهه از عمر خویش را پشت سر گزارده است. وی در این چند سال گذشته، بنا بر نیاز و شرایط سیاسی عراق، خود را محدود به یک مکان و پست نکرده و از محراب و منبر تا صحنه نبرد با متجاوزان در هر سو و منطقه، تلاش کرده و میکند.
به یاد دارم که در سال ١٣٩١ شمسی، پس از صادر کردن سند مالکیت حرم عسکریین بنام امام حسن عسکری ع، به ایران سفر نمود و با بسیاری از بزرگان و شخصیتهای حوزوی و مراجع عظام و نیز شخصیتهای سیاسی و اجتماعی ملاقات کرده و کپی سند مبارک یاد شده را به آنان هدیه مینمود که در این راستا نیز مرا به این افتخار نائل کرد و سند یاد شده، هم اکنون زیبنده کتابخانه حقیر است.
امروز در اقدامی بجا و ستودنی، نخست وزیر عراق جناب دکتر عادل عبدالمهدی، ایشان را به ریاست سازمان حج وزیارت عراق منصوب نمود. امیدوارم که این چهره خدمتگزار، همچون یک دهه گذشته خود، در این راستا توفیق خدمت به زائرین بیت الله الحرام و نیز زائران مرقد مطهر رسول خدا ص در مدینه منوره ونیز امامان مدفون در بقیع ع را داشته و بتواند بیش از پیش به مکتب اهل بیت علیهم السلام، که خود را وقف آن کرده است، خدمت نماید.
توفیقاتش روز افزون باد
نظر شما