مهم ترین اظهارات حجتالاسلام رسول منتجبنیا که ایلنا منتشر کرده به شرح زیر است:
*اصلاحات جریانی است که از یک سو با خط امام (ره) پیوند ناگسستنی داشته و با تفکر نورانی بنیانگذار انقلاب رابطهای مستقیم دارد و از سوی دیگر در میان تودههای مردم اعم از روستایی و شهری ، از نفوذ فوقالعاده برخوردار است.
*اصلاحطلبی صرفاً وابسته به گروه خاصی نبوده و قائم به شخص نیست.این جریان از میان تودههای مردمی بوجود آمده، هدایت میشود و اساسا حضورش در میان مردم قابل انکار نیست. هر کسی حضور گسترده اصلاحطلبان را در جامعه انکار کند ، یک امر بدیهی و ضروری را انکار کرده است.
*اصلاحطلبان به حکم همین 2 پیوند (امام و امت) احساس وظیفه میکنند که نسبت به سرنوشت انقلاب و کشور وارد عرصه شوند، اما نکتهای که باید مورد توجه باشد اینکه آیا مسوولان نظام اجازه حضور اصلاحطلبان را خواهند داد و یا راه را بر آنان میبندند؟ آیا اجازه خواهند داد کاندیدای ما نیز در کنار جریانهای دیگر وارد رقابت شود یا خیر ؟
* اگر زمینههای حضور در عرصه فعالیتهای سیاسی فراهم نشود، یعنی مسئولان نمیخواهند اصلاحات حضور داشته باشد و براین اساس نباید گفت که اصلاحات سکوت کرده یا قهر؛ زیرا در صورتی که شرایط فراهم باشد خود را مکلف به حضور میدانیم.
*در همین روزها شاهدیم که بسیاری برای اصلاحات خط و نشان میکشند مبنی بر اینکه آنها دشمن و مخالف هستند و نباید وارد کار شوند؛ این یعنی که آقایان میخواهند نه اصلاحات بلکه خیل عظیمی از مردم را حذف کنند و به این بهانه ملت را تنها در نگاه خود و طرفداران خویش خلاصه کنند.
*چنانچه مسئولان شرایط و دغدغههای مذکور را مد نظر قرار دهند اصلاحات به حکم امام (ره) و با توجه به علقه و ارتباطی که با مردم دارد وارد صحنه شده و مطمئناً موفقیت خوبی بدست خواهد آورد.
*چنانچه مسئولان تصمیم نگرفته باشند که برای نوبتهای بعدی انتخابات، یاران خود را گزینش کنند، اصلاحات خواهد آمد. کسانی که در راس امور هستند از جمله بعنوان مثال فردی که در شورای نگهبان قانونی اساسی بالاترین مقام را دارد نباید از همان ابتدا تیر خلاصی را به طرف حریف خود رها کنند.
*شورای نگهبان از لحاظ شرعی و قانونی، اساساً نباید وارد مسائل جناحی و قطبی شود و در این زمینه اظهار نظر کند زیرا این اظهار نظرها عملکرد این نهاد مهم نظام را به طور کلی زیر سوال میبرد.
*مگر نظام در افرادی نظیر من یا آن آقا خلاصه شده و مگر ما تجسم عینی نظام هستیم که اینگونه اظهار نظر میکنیم ؟ اساساً ما از کجا آمدهایم که نظام را در خود خلاصه میکنیم؟ چنانچه دارای سابقه خدمتی نیز باشیم تنها یک مهره کوچک در نظام به شمار میآییم و حق نداریم خود را تجسم آرای مردم و عین نظام تلقی کنیم.
/3028
نظر شما