نشست خبری سی و هفتمین جشنواره تئاتر فجر، پیش از ظهر امروز (سهشنبه ۱۶ بهمن) با حضور نادر برهانی مرند، دبیر این دوره، در سالن کنفرانس تئاتر شهر برگزار شد.
نادر برهانی مرند، در ابتدای این نشست تاکید کرد گفتمان امسال جشنواره اجرامحور است و ۹۵ درصد آثار اجرای عمومی داشتهاند. او ادامه داد: «جشنواره سی و هفتم، برآیند اجراهای عمومی امسال است و تنها ۵ درصد آثار تولیدی هستند.»
او ادامه داد: «امسال همچنین تصمیم جسورانهای گرفتیم که بسیار کار سختی بود اما توانستیم رضایت نسبی هنرمندان استانی را به دست بیاوریم. تماشای اجرای زنده آثار متقاضی با هماهنگی خود هنرمندان انجام شد که البته ۱۳ گروه به دلیل برخی مشکلات ترجیح دادند که فیلم آثارشان دیده شود، از نزدیک دیدن آثار باعث شد که بسیاری از سوتفاهمها رفع شود و ارزشهای آثار بیشتر دیده شود.»
برهانیمرند در توضیح استقبال از بخش نمایشنامهنویسی هم گفت: «در این بخش با بیش از ۵۰۰ اثر مواجه شدیم که هم باعث خوشحالی و هم غافلگیری ما شد که باعث شد دیرتر از زمان مقرر اسامی اعلام شود. همه اسمها برای داوری از آثار حذف شد و شاهد بودیم اسامی نویسندگانی که کمتر شناخته شده بودند، جزو برگزیدگان اعلام شدند. داوران ما در اولین نشست رودرو با شرکت کنندگان صحبت کردند که اتفاق مبارکی بود.»
او با ارائه آماری هم گفت: «امسال ۱۵۵ اثر در جشنواره حضور دارند که ۱۳ اثر خارجی و ۱۴۲ اثر ایرانی هستند که ۴۶ اثر از استانها و ۵۴ اثر از تهران در جشنواره حضور دارند. ۱۰ تماشاخانه هم در بخش به علاوه تئاتر فجر حضور دارند و قرار است از فرهنگیترین برنامههای تماشاخانههای خصوصی و در نهایت از سه تماشاخانه تجلیل کنیم. نمایشگاه پوستر و عکس و اسناد تئاتر پس از انقلاب را هم خواهیم داشت.»
در ادامه این نشست، سعید اسدی، مدیر بخش بینالملل جشنواره، با اشاره به شرایط ویژه امسال از نظر سیاسی و اقتصادی گفت: «طبق فراخوان، بخشی از آثار خارجی، وارد بخش مسابقه ملل میشوند و با آثار ایرانی به رقابت میپردازند. امسال از کشورهای نروژ، فنلاند، فرانسه (۲ اثر)، اثری مشترک از ایران و سوریه، سوئد، بلژیک، آذربایجان، مجارستان، گرجستان، آلمان، رومانی، لبنان در جشنواره حضور دارند.»
او در معرفی داوران بخش بینالملل گفت: «فرهاد مهندسپور و مسعود رایگان به همراه داورانی از سوئد، ترکیه و هلند، ۵ داور این بخش هستند.»
برهانی مرند هم درباره مشکلات بخش بینالملل گفت: «امسال ما هم مثل همه بخشهای کشور درگیر مشکلات مالی بودیم و حتی داشتیم به این نتیجه میرسیدیم که جشنواره را به صورت ملی برگزار کنیم اما قرار بر این شد که تدبیر کنیم و پایمان را اندازه گلیممان دراز کنیم و بتوانیم با وجود مشکلات مالی این بخش را حفظ کنیم.»
دبیر جشنواره تئاتر فجر ادامه داد: «بنابراین تلاش کردیم با کمک آقای اسدی و همکارانشان خیلی اقتصادی در این بخش برخورد کنیم و با گروهها وارد گفتگو شویم. آن چیزی که بهعنوان بخش بینالملل اعلام شد، ماحصل ۷ تا ۸ ماه تلاش بود تا بتوانیم از گروهها دعوت به همکاری کنیم.»
اسدی هم در این زمینه گفت: «مشکلات ما در این بخش خیلی دراماتیک بود و مثل بازار بورس ما مدام در حال چک کردن قیمت دلار و ارز بودیم. در همین راستا بخشی از هزینهها به خود گروهها سپرده شده است و تلاش کردیم با همراهی خود گروهها این بخش را به شکل عزتمندی برگزار کنیم و خوشحالم که بهرغم همه مشکلات عزت ملی ما در حوزه تئاتر حفظ شود.»
۵۷۵۷
نظر شما