ایسنا نوشت:

معاون سینمایی وزارت ارشاد در آستانه‌ برگزاری مجمع عمومی صنف واحد تهیه کنندگان، نقطه‌نظراتش‌ را مطرح کرد. 

جواد شمقدری شامگاه جمعه 24 دی‌ماه در مصاحبه‌ای با برنامه تلویزیونی «هفت» درباره تشکیل صنف واحد تهیه‌کنندگی و اعتراضات صورت گرفته نسبت به این صنف توضیح داد.

او گفت: «فکر می‌کنم همه دوستان توافق دارند که اگر می‌خواهیم مشکل سینما را حل کنیم، باید تهیه‌کنندگان زیر یک چتر جمع شوند، در حال حاضر بحثی که وجود دارد و بعضی نسبت به آن مخالفند در شیوه‌ اقدام است، بر اساس آنچه من خواندم و شنیدم آنهایی که مخالفند می‌گویند، چون ما گروه‌های مختلفی داریم هر گروهی انتخابات برگزار کند و کرسی مخصوص خودش را در صنف داشته باشد، اما این دیدگاه دارای چند اشکال است، اول آنکه وقتی می‌آیید برای هر گروهی یک سهمی تعیین می‌کنید این موضوع خود درآینده موجب انشعاب می‌شود.» 

وی در عین حال گفت: «اگر هم بخواهیم به تمام گروه‌ها کرسی یکسان بدهیم، این مسئله خلاف عدالت است. نکته دوم هم این است که گروهی از تهیه‌کنندگان هستند که دیدگاهی متفاوت از این چهارگروه موجود در سینما دارند و در واقع به صورت بالقوه گروه پنجم هستند. این مسئله می‌تواند رشد قارچ‌گونه تشکلها در حوزه فرهنگ را به وجود آورد. اساسا شیوه‌ی فدراتیو برای حوزه فرهنگ کارآمد نیست.» 

معاون سینمایی ادامه داد: «ما می‌گوییم دوستان فارغ از دیدگاهشان کار صنفی انجام دهند. در همه جا کار صنفی حوزه‌ای مشخص دارد، اما بعضی‌ها نوع نگاهشان را بر فعالیت صنفی مقدم می‌دانند. نظر ما این است که گرایشات مختلف داشته باشید، اما آن را در تشکل‌های دیگری به اجرا بگذارید. چرا که کار صنفی حیطه‌ مشخصی دارد. اشکال کار این است که برخی از دوستان می‌خواهند رویکردهای سیاسی و فکری خود را در قالب صنف ببرند.» 

وی در پاسخ به اعتراض جمعی از سینماگران نسبت به دولتی بودن صنف واحد توضیح داد: «اگر منظور از دولتی بودن صنف واحد حمایت از آن است، باید بگویم دولت از همه حمایت می‌کند. به عنوان مثال در حال حاضر یکی از مشکلات خانه سینما این است که می‌گویند دولت از ما حمایت نمی‌کند، بر اساس انتقاد دوستان باید گفت که خانه سینما نیز می‌خواهد به سمت دولتی شدن پیش برود. ما یکسال صبر کردیم که خود صنف دست به کار شود که نشد. ما بسترسازی کردیم، چون وظیفه دولت بسترسازی است. البته برخی ممکن است بگویند به مواردی انتقاد یا بحث داریم، دوستان می‌توانند جمع شوند و در مجمع عمومی بحث، نتیجه‌گیری و رای‌گیری کنند. ما اگر نظرات را بگیریم و به مسئله‌ای برسیم تا آخر خط آن را ادامه می‌دهیم. البته اگر جایی مشاهده کردیم که اشکالی وجود دارد باز برمی‌گردیم.» 

جواد شمقدری درباره مجوز ساخت فیلم عده‌ای که به هر دلیلی نمی‌خواهند در صنف واحد، عضویت داشته باشند تصریح کرد: «همه حق اختیار و انتخاب دارند و نمی‌توان برای عضویت افراد اجبار کرد، اما درباره کار صنفی دوستان چاره‌ای نداریم که بگوییم هر فردی درخواست مجوز برای فیلمش کرد اگر عضو صنف بود که مشکلی پیش نمی‌آید، ‌در غیر این صورت ما پرونده درخواست او را به صنف می‌فرستیم تا در آنجا روی آن بحث و تصمیم‌گیری شود، البته هر کس می‌تواند در هر زمانی وارد صنف شود و از راه صنف کار خود را پیگیری کند.» 

در بخش دیگری از برنامه؛ ابوالقاسم طالبی گفت: «اگرچه شمقدری فردی دلسوز است و سینما را می‌شناسد اما در سینمایی که همه خود را رجل می‌دانند کار کردن خیلی سخت است. این مطلب یکی از دلایل اصلی است که باید سازمان سینمایی تشکیل شود.» 

این کارگردان و تهیه‌کننده سینما، تشکیل سازمان سینمایی را به دلیل داشتن قدرت عمل بیشتر نسبت به معاونت سینمایی لازم دانست و بیان کرد: «در تشکیلات اداری کشورها، معاون وزیر یک اندازه خاصی قدرت دارد. در حال حاضر جواد شمقدری بسیاری از کارها را بر اساس ارتباطات دوستانه خودش انجام می‌دهد و مشکلات را حل می‌کند. فکر کنید شما می‌خواهید یک کانون قدرت و ثروت را نقد کنید. آیا معاون وزیر قدرت این کار را دارد؟ اگر رئیس او که وزیر است بگوید این کار را نکن، او دیگر نمی‌تواند کاری انجام دهد. یا به عنوان مثال می‌توان گفت که بزرگترین رویداد فرهنگی درکشور ما جشنواره فجر است، در حال حاضر ما جایی نداریم که جشنواره را در آن برگزار کنیم. هر سال باید برویم به شهرداری التماس کنیم که برج میلاد را در اختیار بگیریم. در صورتی که فضاهایی وجود دارد که بتوانیم از آنها استفاده نماییم.البته درباره استقلال این سازمان از وزارت ارشاد می‌توان مدل سازمان اوقاف را پی گرفت. سازمان اوقاف در عین حالی که زیرمجموعه‌ وزارت ارشاد محسوب می‌شود اما مستقل عمل می‌کند.» 

طالبی که خود در سال‌های گذشته پیشنهاددهنده ایده تشکیل سازمان سینمایی مستقل بود درباره آن ایده گفت: «این ایده حدود 10 تا 15 سال پیش به ذهنم رسید، چرا که در مراوداتی که در آن روزها داشتم فکر می‌کردم سیستم سینما دارای ناهماهنگی جدی است و یک خط فکری واحد که بتواند ثمره آن یک سینمای مستقل باشد وجود ندارد. در دوره‌ اول ریاست جمهوری آقای احمدی نژاد ایشان خودشان گفتند که من به این سازمان سینمایی فکر می‌کنم و آقای شمقدری هم که آن زمان مشاور رئیس جمهور بود طرح را دیدند و قرار شد این طرح به سازمان برنامه و بودجه برود.» 

این کارگردان سینما افزود: «نظر سازمان برنامه و بودجه این بود که طرح باید در شورای عالی انقلاب فرهنگی مورد بحث قرار گیرد. در عین حالی که این مراحل طی می‌شد شنیدم که این طرح در بین مقامات عالی نظام مخالفانی دارد، اما پس از آنکه پیگیری کردیم به نظر رسید که اینها نیز مخالف نیستند و تنها می‌گویند که باید در این زمینه یک هماهنگی بین مدیران عالی فرهنگی کشور انجام شود. در این راستا جلسه‌ای نیز تشکیل شد، اما در آن جلسه به نتیجه‌ تشکیل سازمان سینمایی نرسیدیم. ما اعتقاد داشتیم این سازمان خارج از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و به نوعی به رهبری و به ریاست جمهوری متصل باشد. اما در هر صورت این اتفاق نیفتاد، اما الان می‌بینید که پس از تشکیل شورای عالی سینما اولین دستور جلسه بحث در مورد سازمان سینمایی است.» 

در بخش دیگری از برنامه «هفت» این عضو انجمن سینماگران مستقل در پاسخ به سئوال مجری برنامه درباره تشکیل جلسه این انجمن در هفته گذشته و سابقه آن عنوان کرد: «انجمن سینماگران مستقل را زمانی تشکیل دادیم که عطاالله مهاجرانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بود و ما به هر نحوی که مراجعه می‌کردیم می‌دیدیم که سیستم فکری ما با او همخوانی ندارد، لذا با هزینه خودمان هسته‌ی اصلی انجمن سینماگران مستقل را با کمک دوستان تشکیل دادیم و از وزارت کشور قانونا مجوز گرفتیم و کار می‌کردیم تا اینکه چندی پیش دوستان اعلام کردند که یکبار دیگر می خواهیم هیات مدیره را تشکیل دهیم و انتخابات برگزار کنیم.» 

وی ادامه داد: «اینکه برخی می‌گویند همه اعضای انجمن سینماگران مستقل دولتی هستند حرف درستی نیست، ما استقلال فکری داریم در اساسنامه‌ انجمن هم آمده است ما مستقل از کانون‌های قدرت هستیم اما به هر حال برای اعتقاداتمان فیلم می‌سازیم. مثلا شما ـ فریدون جیرانی ـ در عین مستقل بودن در تلویزیون مجری هستید و بر اساس قوانین آن کار می‌کنید. این موضوع اشکالی ندارد اینگونه نیست که کار در تلویزیون استقلال فکری شما را خدشه‌دار کند.» 

برنامه جمعه شب «هفت» به نقد و بررسی فیلم «نفوذی» اختصاص داشت که با حضور جمال شورجه تهیه‌کننده و احمد کاوری کارگردان این فیلم برگزار شد.

54

کد خبر 123404

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین