به گزارس خبرگزاری خبرآنلاین استان چهارمحال وبختیاری ، سید راشد جزایری در جمع شرکت کنندگان در همایش سلامت مردان به مناسبت هفته ملی سلامت مردان با بیان اینکه مردان نیمی از جمعیت کشور را تشکیل می دهند بر ضرورت توجه بیشتر مردان بر سلامتشان تاکید کرد.
وی اضافه کرد: بررسی ها نشان می دهد اغلب مردان ایرانی با مقوله سلامت بیگانه اند و هنگام بیماری است که سراغ پزشک می روند.
وی تصریح کرد: همچنین سن امید به زندگی در مردان کمتر است و میزان مرگ و میر آنها بیشتر از زنان است.
وی، از بی تحرکی بعنوان یک عامل خطر شناخته شده برای بیماری های قلبی و عروقی یاد کرد و افزود: امروزه زندگی های ماشینی، مشغله های زیاد و ... موجب شیوع بیماری های مزمن در جامعه شده است.
جزایری با بیان اینکه، شیوع ۳۲ سرطان در مردان بیشتر از زنان است افزود: سه چهارم موارد فوت در حوادث ترافیکی و چهار پنجم موارد فوت ناشی از خشونت و دگر کشی مربوط به مردان است.
به گفته وی، از ۳۷ سرطان شایع ۳۲ مورد آن در مردان بیشتر است.
سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، با اشاره به نامگذاری یکم لغایت هفتم اسفندماه بعنوان هفته ملی سلامت درمان، تامین سلامت جسمی و روانی مردان در دوره های مختلف زندگی پیشگیری از بیماری ها حساس سازی و تبیین جایگاه فرهنگی سلامت مردان در جامعه، ایجاد فرهنگ توجه به سلامتی قبل از بیماری، را از اهداف نامگذاری هفته سلامت مردان برشمرد.
جزایری بی تحرکی را از معضلات امروز جوامع عنوان و افزود: حدود ۵۰ درصد از جمعیت جهان دچار بی تحرکی هستند و بیش از ۸۰ درصد نوجوانان فعالیت فیزیکی ناکافی دارند.
وی اظهار داشت: این درحالی است که بی تحرکی یک تا سه درصد هزینه های حوزه بهداشت را به خود اختصاص می دهد.
وی در خصوص وضعیت فعالیت حرکتی در چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: در چهارمحال و بختیاری نیز حدود ۶۵ درصد فعالیت فیزیکی و تحرکی پایین است و مردان دارای اضافه وزن و چاقی ۴۰.۲۸ درصد جمعیت استان را تشکیل می دهند.
رئیس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری گفت: همچنین ۱۱.۷۷ درصد مردان مبتلا به چاقی هستند و مصرف دخانیات ۳۰.۴۹ و از نرم کشوری بالاتر است.
وی، ایجاد جامعه فعال، ایجاد محیط های فعال، ساختن مردم فعال و ساختن سیستم های فعال را از اهداف چهارگانه برنامه عملیاتی جهانی برشمرد و در ادامه، بهبود شیوه زندگی میان سالان، ارائه خدمات تن سنجی و سلامت روان، خطر سنجی پیشگیری از بیماری های قلبی و مغزی در کلیه مراکز خدمات جامع سلامت را از جمله اقدامات دانشگاه در بحث سلامت مردان عنوان کرد.
به گفته وی، همچنین پوشش خدمات ادغام یافته سلامت میانسالان مرد سامانه سیب از ابتدای سال ۹۶ تا کنون برای ۳۸۴ هزار و ۱۰۰ نفر از جمعیت میانسالان انجام شده است و صد درصد جمعیت میانسال استان حداقل یکبار خدمات دریافت نموده اند.
جزایری ادامه داد: انتظار می رود ۳۳ درصد از مردان به مراکز جامع خدمات سلامت مراجعه داشته باشند.
گفتنی است، همایش سلامت مردان با شعار"مردان فعال تر ، مردان سالم تر" در سالن همایش های ابن سینای مجتمع رحمتیه دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد برگزار شد.
۴۶
نظر شما