به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، به نقل از رویترز، کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی روز شنبه با بدرقه رسمی کشورش را به مقصد ویتنام ترک کرد.(اینجا) . قطار حامل او که از مرز چین عبور کرده بود، به ایستگاه شهر «دونگ دانگ» امروز به ویتنام رسید.
مقامات ویتنامی در این ایستگاه که پرچمهای ویتنام و کرهشمالی در آن نصب شده بود، با فرش قرمز از کیم جونگ اون استقبال کردند.
رهبر کرهشمالی از قطار پیاده و سوار یک خودروی مرسدس بنز شد که او را از دونگ دانگ پس از طی ۱۷۰ کیلومتر به پایتخت ویتنام خواهد رساند؛ جایی که قرار است کیم جونگ اون با دونالد ترامپ، رییسجمهوری آمریکا دیدار کند.
او پس از سوار شدن به خودرو در طول مسیر برای افرادی که با در دست داشتن پرچمهای ویتنام و کرهشمالی به خیابان آمده بودند، دست تکان داد.
به گزارش ایسنا، مایک پمپئو، رییس دستگاه دیپلماسی آمریکا هم در آستانه نشست رهبران آمریکا و کرهشمالی در هانوی، امروز (سهشنبه) وارد پایتخت ویتنام شده است.
نشست دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا و کیم جونگ اون، رهبر کرهشمالی چهارشنبه و پنجشنبه در هانوی برگزار میشود اما هنوز جزئیات مذاکرات آنها اعلام نشده است. مقامهای ویتنامی متعهد شدند تا بالاترین سطح تدابیر امنیتی را برای این نشست در نظر بگیرند. کیم جونگ اون، رهبر کرهشمالی با استفاده از قطار خودش را به ویتنام میرساند و هدف از این کار افزایش تدابیر امنیتی برای او بوده است.
به گفته مقامهای هانوی، آنها حدود ۱۰ روز برای برگزاری این نشست زمان داشتند که بسیار کمتر از حدود دو ماهی است که برای نشست سنگاپور در نظر گرفته شده بود. با این حال مقامهای ویتنامی متعهد شدند تا امنیت کامل را برای این رهبران مهیا کنند. به گفته وزیر اطلاعرسانی ویتنام، حدود ۳۰۰۰ خبرنگار از ۴۰ کشور برای پوشش اخبار این نشست در ویتنام حضور خواهند داشت.در آستانه دیدار تاریخی رهبران آمریکا و کره شمالی ترامپ توئیت زیر را منتشر کرد و نوشت: عازم ویتنام هستم برای دیدار با کیم جونگ اون. مشتاق یک نشست دوجانبه پربار هستم.
این در حالی است که دونالد ترامپ روز گذشته گفت: تا زمانی که کره شمالی آزمایشهای موشکی و اتمیاش را متوقف کرده باشد، به این کشور برای خلع سلاح اتمی فشار نمیآورد. (اینجا)
محورهای دیدار سران آمریکا و کره شمالی
خبرگزاری ایرنا درباره محورهای دیدار ترامپ و اون نوشت: دیدار رسمی دو طرف ابتدا با ملاقات مستقیم کیم و ترامپ و به دنبال آن یک شام کاری شروع می شود مشاوران ارشد آنها نیز در این ضیافت حضور خواهند داشت از جمله مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا که پیشتر وارد هانوی شده است.
روز بعد گفت و گوهای سران دو کشور برای رسیدگی به جزییات بیشتر و همچنین توافق دیدار اول آنها در سنگاپور پس از نزدیک به 9 ماه شروع می شود احتمالا یکی از برنامه ها، رایزنی درباره رژیم دایمی صلح و اعلام رسمی پایان جنگ خواهد بود.
خلع سلاح هسته ای، تحریم های آمریکا و بسیاری از موارد دیگر از جمله ترک مخاصمه و عادی سازی روابط از دیگر مسایلی است که طرفین روی آنها متمرکز خواهند بود.
گزارش های زیادی منتشر شده است مبنی بر اینکه اختلافات فراوان دو کشور همچنان مانع از رسیدن به توافق نهایی برای خلع سلاح هسته ای شبه جزیره کره خواهد شد.
محل دقیق برگزاری اجلاس سران معلوم نیست برخی احتمال می دهند که در هتل سافیتل در مقابل مهمانسرای دولتی خواهد بود که تیمی از کره شمالی پیشتر در آن مستقر شده است.
کیم جونگ اون رهبر کره شمالی در هتل ملیا در مرکز هانوی اقامت خواهد کرد قرار بود کاخ سفید این هتل را برای خبرنگاران در نظر بگیرد اما بعدا این برنامه تغییر کرد.
پیش بینی شده است که محور مهم گفت و گوها، توقف فعالیت راکتور هسته ای یونگ بیون در نزدیکی پیونگ یانگ پایتخت کره شمالی باشد در قبال این رویداد، کره شمالی خواستار پایان رسمی اعلام جنگ و توقف رزمایش های مشترک آمریکا و کره جنوبی است.
واکنش ها و پیش بینی ها درباره نشست دوجانبه ترامپ و اون
خبرگزاری اینترفکس به نقل از سرگئی لاوروف گزارش داد: وزیر خارجه روسیه گزارش داد، ایالات متحده پیش از این نشست از روسیه مشورت خواسته است. لاوروف گفت، هیچ راهکار فوری برای مساله شبه جزیره کره وجود ندارد و سازمان ملل ممکن است برخی از تحریمها علیه کرهشمالی را که مانعی در روابط میان پیونگیانگ و سئول است، بردارد.
در همین حال "آلکسی پوشکوف" رئیس کمیته سیاست اطلاعاتی شورای فدراسیون (سنای) روسیه اعلام کرد، "دونالد ترامپ" رئیس جمهوری آمریکا هر چقدر که مایل است با "کیم جونگ اون" رهبر کره شمالی دیدار کند، پیونگ یانگ هرگز از توان بالقوه هستهای خود صرف نظر نخواهد کرد.این سناتور روس امروز، دوشنبه در صفحه تویئتر خود نوشت: «کیم جونگ اون که به خوبی می داند، آمریکا با معمر قذافی (رهبر سابق لیبی ) که از سلاحهای هستهای خود صرفنظر کرد یا با صدام حسین (رئیس جمهوری سابق عراق) که اصلا تسلیحات هستهای در اختیار نداشت، یا با "نیکلاس مادورو" (رئیس جمهوری کنونی ونزوئلا) چه معاملهای کرده، هرگز از توان بالقوه هستهای خود صرفنظر نخواهد کرد. حال دونالد ترامپ هر چقدر که مایل است، با او دیدار کند.» (اینجا)
کره جنوبی نیز در آستانه این دیدار دوجانبه موضع گیری کرد و وزیر خارجه این کشور اعلام کرد : سئول به طور کامل تحریم های بین المللی علیه کره شمالی را تا زمانی که مطمئن شویم که به طور قاطعانه و بدون قید و شرط در مسیر خلع سلاح هسته ای این کشور هستیم حفظ خواهد کرد.
همچنین خبرگزاری فارس به نقل از هیل گزارش داد که دمکرات ها در نامه ای خطاب به ترامپ از وی خواسته اند در راستای خلع سلاح اتمی شبه جزیره کره، باید پیشرفت قابل ملاحظهای صورت گیرد.
این سناتورها امیدوارند که رئیس جمهور آمریکا برنامه جدی دیپلماتیک را اجرا کند که شامل فرآیندی قانونی در توقف و تخریب زرادخانه اتمی کره شمالی در کنار تحریمها و فرصتها برای گفتوگوی بیشتر میان متحدان باشد.
آخرین دیدار رهبران آمریکا و کره شمالی به نشست تاریخی سنگاپور باز می گردد که در پی آن سندی میان دو کشور امضا شد که مهمترین بندهای آن به تعهدات پیونگ یانگ در راستای برقرای صلح و ثبات در شبه جزیره کره و هسته زدایی مربوط می شود.
با این حال باید دید در دیدار رهبران دو کشور پیشرفتی حاصل می شود یا نه. آیا این نشست، مرحله جدیدی را در روابط پیونگ یانگ و واشنگتن رقم می زند یا این معضل برای دولت ترامپ ادامه دار خواهد بود.
52311
نظر شما