در زمان ریاست علی‌اکبر اشعری بر سازمان اسناد و کتابخانه ملی، این سازمان به یکی از بی‌حاشیه‌ترین حوزه​های فرهنگی دولت تبدیل شد.

زینب کاظم‌خواه: پنج سال پیش علی‌اکبر اشعری به عنوان رئیس سازمان اسناد و کتابخانه‌ ملی انتخاب شد. حالا یک سال و چند ماه است از پایان ابلاغ حکم چهارساله‌ او می‌گذرد و چند روزی است او ساز رفتن از کتابخانه‌ ملی را کوک کرده است. 25 دی ماه خبر استعفایش آمد، اما او روز یکشنبه هم سر کارش حاضر شد. حالا او منتظر حکم جدیدی از رییس هیأت امنا که رییس‌جمهور است، مانده و بعد از ابلاغ این حکم ماندن و رفتن او مشخص خواهد شد.

اشعری چند دهه سابقه فعالیت و مدیریت فرهنگی را در کارنامه​اش داشت و همین باعث شد تا سازمان اسناد و کتابخانه ملی طی سال​های گذشته به یکی از بیحاشیه‌ترین حوزه​های فرهنگی دولت تبدیل شود. اشعری نه تنها توانست نظم و نظام فرهنگی این سازمان را حفظ کند، بلکه کوشید اعتباری برای این سازمان و نهاد​های تحت امرش در حوزه بین‌المللی نیز دست و پا کند.

حضور فعال در برنامه حافظه جهانی برای ثبت آثار کهن و معاصر ایران در فهرست جهانی یکی از برنامه​هایی بود که در زمان ریاست اشعری بر این سازمان تحقق یافت. حضور ایران در این برنامه به گونه​ای بود که رفته رفته کشورمان را به قطب فرهنگی برنامه حافظه جهانی در منطقه تبدیل کرد و حتی باعث شد اولین کارگاه حافظه جهانی به میزبانی سازمان اسناد ایران و باحضور نمایندگان یونسکو و کشورهای مختلف منطقه برگزار شود. یکی دیگر از برنامه​های او در این عرصه زمینه​سازی برای راه اندازی جایزه جهانی فردوسی​ بود و توانست نگاه مثبت یونسکو را هم جلب کند.

در بعد داخلی نیز اشعری کوشید برنامه ایجاد سازمان اسناد و کتابخانه ملی در استان های مختلف کشور را عملیاتی کند، برنامه​ای که باعث شد روح تازه​ای به فعالیت​های این سازمان دمیده شود. او که سابقه معاونت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را در دوره وزارت علی لاریجانی در کارنامه‌اش دارد، ساز و کار فعالیت در حوزه فرهنگ و هنر را به خوبی می‌شناسد و می‌داند چگونه از ابزارهای موجود برای ارتقای فرهنگ و هنر ایران در بعد داخلی و ملی بهره بگیرد.

اشعری خودش تصمیم گرفته قبل از این‌که به بگویند برو، از این سمت کنار بکشد و در این زمینه به ایسنا گفته است: «شاید رییس‌جمهور محذوریت و رودربایستی دارد که نمی‌خواهد بگوید دیگر نیا. من خودم می‌خواهم پیش‌قدم شوم تا این محذوریت را نداشته باشد. ضمن این‌که صادر نشدن حکم جدید از سوی رییس‌جمهور، فعالیت سازمان را معطل می‌کرد.»

آخرین دیدار او با رییس‌جمهور، آخر آذرماه بود که اشعری به رئیس جمهور گفته کسی را جای او معرفی کند؛ اما محمود احمدی‌نژاد قبول نکرده‌ است. در ادامه هم عملا اقدامی صورت نگرفت و حکمی صادر نشده است.

روز یکشنبه همچنین خبری بر انتصاب هادی سعیدی کیاسری معاون امور هنری و بین‌الملل فرهنگستان هنر به عنوان رئیس جدید سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران روی خروجی یک خبرگزاری رفت. اشعری به ایسنا گفته که نمی‌داند چه کسی جانشین او خواهد بود، این در حالی است که خبر این انتصاب نه به اشعری ابلاغ شده و نه در سایت رسمی دولت این موضوع اعلام شده است.

شنیده‌ها حاکی است در جلسه‌ای رییس جمهور درباره‌ ریاست کتابخانه ملی تصمیم نهایی خود را اعلام خواهد کرد.

54

کد خبر 123852

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =