به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از استان اردبیل، عزیز حبیبی در نشست خبری با خبرنگاران و اصحاب رسانه با بیان اینکه پیش از این مراکز پژوهشی در دانشگاه محقق اردبیلی وجود نداشت، تصریح کرد: ما در سالجاری و در چهلمین سال تأسیس این دانشگاه، اولین مجوز مرکز پژوهشی زیستفناور گیاهان دارویی را اخذ کردیم که این موفقیتی بزرگ برای محقق اردبیلی محسوب میشود.
رئیس دانشگاه محقق اردبیلی رسانهها را ناقل پیامهای امیدبخش و سازنده در جامعه اعلام کرد و گفت: در سالجاری دانشگاه محقق اردبیلی توفیقات متعددی را در زمینههای مختلف کسب کرده که بار اصلی اطلاعرسانی این موفقیتها بر دوش رسانههای جمعی، مطبوعات و خبرگزاریها بود که از این بابت ما قدردان این قشر زحمتکش هستیم.
حبیبی افزود: ما شاهد رشد، شکوفایی و سرعت عمل در ارتقا سطح دانشگاه محقق اردبیلی هستیم و علیرغم اینکه شرایط سخت و ظالمانهای علیه کشور ما از سوی برخی ابرقدرتهای جهانخوار اعمال میشود اما ما توانستهایم در حوزههای عمرانی، پژوهشی، علمی و فناوری در استان اردبیل گامهای متعددی برداریم و این اصل بر هیچ کس پوشیده نیست.
وی در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: علیرغم اینکه در سالجاری افزایش تولیدات علمی در کشور رشد هشت درصدی را نشان میدهد اما این رقم در اردبیل بالغ بر ۵۰ درصد است که این نشان میدهد میانگین رشد علمی اردبیل بالا و منحصر به فرد است.
حبیبی ادامه داد: این دانشگاه نسبت به دانشگاههای همجوار خود از جوانترین دانشگاهها محسوب میشود که در سال ۵۷ و همزمان با انقلاب ایجاد شد که میتوان دانشگاه محقق اردبیلی را از رویشهای انقلابی به شمار آورد.
وی از ۶۳ مورد همکاری در سال ۲۰۱۷ با کشورهای همتراز خبر داد و اضافه کرد: این رقم امسال به ۱۶۳ همکاری با ۱۵۸ درصد افزایش رسیده که جز دستاوردهای بسیار ممتاز دانشگاه محقق اردبیلی است.
حبیبی دانشگاه محقق اردبیلی را در ردیف دانشگاههای نسل چهارم و جامعهمحور معرفی کرد و گفت: ارتباط تنگاتنگ دانشگاه با جامعه و هماهنگی در راستای تأمین نیازهای علمی و پژوهشی ما را به سمت فعالیتهای متعدد سوق داده که از این بابت جهتگیری ما نیز در راستای برنامهریزی برای کاربردی کردن فعالیتهاست.
اعضای هیأت علمی را افزایش میدهیم
وی در ادامه تصریح کرد: از نظر رتبهبندی دانشگاهی، دانشگاه محقق اردبیلی در چارک دوم تقسیمبندی شده که ما به عنوان دانشگاه مادر وظیفه صیانت از آبروی علمی استان را در کنار پژوهشگران، دانشگاهیان، محققان و… بر دوش داریم.
حبیبی اعمال نگاههای سیاسی، سلیقهای و تنگنظرانه در دانشگاه را سم مهلک برای عرصه علمی عنوان کرد و افزود: وظیفه آحاد مسؤولان استانی است تا با پرهیز از نگاه سیاسی، سلامت علمی جامعه را مد نظر قرار دهند و ما نیز در کنار آنها به وظیفه علمی خود عمل خواهیم کرد.
وی از ارتقا مراکز رشد و دانشبنیان در دانشگاه محقق اردبیلی خبر داد و خاطر نشان کرد: شورای هماهنگی اقتصاد دانشبنیان در این دانشگاه شکل گرفته که این هم سبب تشکیل استارتاپهای مختلف با موضوعات و عناوین متعدد به ویژه اشتغال و کارآفرینی شده است.
رئیس دانشگاه محقق اردبیلی با اشاره به اینکه در حال حاضر دانشگاه محقق اردبیلی از نظر درصد اساتید و توزیع رتبههای علمی در جایگاه قابل قبولی قرار دارد، اظهار کرد: چهار درصد اساتید ما دانشیار و استاد تمام هستند که این نشان از استخوانبندی و پختگی علمی دانشگاه است.
حبیبی جوان بودن دانشگاه محقق اردبیلی را نسبت به سایر دانشگاهها یادآور شد و بیان کرد: اما در کنار این تازگی و جوان بودن، ما رتبه و جایگاه علمی خود را همتراز با سایر دانشگاهها رساندهایم به طوریکه ۴۱ درصد از فارغالتحصیلان ما در سال گذشته در مقطع کارشناسی ارشد قبول شدند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: دو نفر از اساتید ما جزو یک درصد اساتید برتر جهان و دانشمندان قرار دارند که در نظر داریم در سال ۲۰۲۰ در شاخصهای علمی دو نفر دیگر از اساتید را نیز به این رقم بیفزاییم.
حبیبی به انتخاب دانشجویان برتر از دانشگاه محقق اردبیلی اشاره کرد و ادامه داد: در سالجاری ۲۷ نفر از دانشجویان کشور از سوی وزارت علوم مورد تقدیر قرار گرفتند که از این میان در استان اردبیل نیز دو نفر از دانشجویان در رشتههای روانشناسی و تربیت بدنی حائز این مقامات برتر شدند.
جذب ۱۵ نفر عضو هیات علمی در سال جاری
وی رشد مناسب واحدها و هستههای فناور را در دانشگاه یادآور شد و خاطر نشان کرد: این هستهها در سال گذشته ۳۳ مورد بود که در سالجاری با افزایش ۵۴ درصدی به ۵۳ هسته فناور رسیده است.
حبیبی از جذب ۱۵ نفر عضو هیأت علمی جدید در سالجاری و استخدام آنها با مدرک دکترای تخصصی خبر داد و اضافه کرد: در نظر داریم تا در سال جدید ۲۲ نفر عضو هیأت علمی را نیز در بدنه دانشگاه جذب کنیم.
وی به فعالیتهای متنوع عمرانی و افزایش فضای دانشگاهی اشاره کرد و افزود: امسال پروژههای متعددی را علیرغم وجود تورمهای ناخواسته و تحریمهای شدید در دانشگاه محقق اردبیلی انجام دادیم که پروژه فاز سه دانشکده فنی با چهار هزار و ۸۰۰ متر مربع، بلوک خوابگاهی دانشجویی با چهار هزار و ۲۵۰ متر مربع و احداث استخر ورزشی دانشگاه در دو هزار و ۲۰۰ متر مربع از جمله آنهاست.
رئیس دانشگاه محقق اردبیلی به گسترش فضای سبز، محوطهسازی، آسفالتریزی، خیابانکشی و گسترش برق اضطراری با در نظر گرفتن چهار میلیارد تومان اعتبار اشاره کرد و گفت: سه پروژه عمرانی از جمله دانشکده علوم انسانی، مجموعه آزمایشگاهی و کارگاهی و کتابخانه دانشگاه در مجموع با ۱۰ میلیارد تومان اعتبار در حال اجراست که در سال آینده به بهرهبرداری خواهد رسید.
۴۶
نظر شما