عملیات کشف بزرگ‌ترین کتیبه قلعه سنگی کشور با قدمتی ۳ هزار ساله در سمیرم

فرمانده انتظامی استان گفت: اعضای باندی که به صورت کاملاً حرفه ای بزرگترین کتیبه سنگی کشور با قدمت ۳ هزار ساله را به سرقت برده بودند، در عملیات ویژه کارآگاهان پلیس سمیرم دستگیر شدند.

به گزارش خبرآنلاین استان اصفهان به نقل از پایگاه خبری پلیس، سردار مهدی معصوم بیگی اظهار داشت: مرداد ماه سال ۹۴ بزرگترین کتیبه قلعه سنگی کشور که در جنوب شهرستان سمیرم قرار دارد توسط یک باند حرفه ای سارقان آثار ملی به سرقت رفت که بلافاصله تیمی مجرب از کارآگاهان پلیس آگاهی این شهر تحقیقات گسترده خود را برای دستگیری متهمان و بازگرداندن این اثر ارزشمند ملی آغاز کردند.

وی با اشاره به ابعاد این کتیبه، گفت: سارقان توانسته بودند با استفاده از تجهیزات و امکانات، این اثر تاریخی را به صورت کاملاً حرفه ای از دل کوه بریده و از محل خارج کنند.

فرمانده انتظامی استان اصفهان گفت: تحقیقات بر روی این پرونده کماکان ادامه داشت تا اینکه کارآگاهان پلیس سمیرم طی روزهای اخیر با یک کار ویژه اطلاعاتی و پلیسی، مخفیگاه ۲ نفر از سارقان را در شهرستان آباده استان فارس شناسایی و با نیابت قضائی به محل اعزام و آنها را دستگیر کردند.

سردار معصوم بیگی بیان کرد: با اعترافات صریح متهمان مشخص شد مخفیگاه نفر سوم باند و محل نگهداری کتیبه مسروقه در شهرستان یزد است.

این مقام ارشد انتظامی بیان کرد: سرانجام با تلاش های ۱۰ روزه کارآگاهان پلیس، صبح امروز با هماهنگی مقام قضائی، نفر سوم باند مذکور نیز طی یک عملیات ویژه دستگیر و کتیبه تاریخی از مخیگاه وی کشف شد.

سردار معصوم بیگی با بیان اینکه کارشناسان اداره میراث فرهنگی قدمت این کتیبه را مربوط به ۳ هزار سال قبل اعلام کردند، گفت: بنا به اعلام کارشناسان، این کتیبه که به خط پهلوی نگارش شده، بخشی از سند هویت مردم فلات مرکزی ایران به شمار می آید که بحمد الله با تلاش خستگی ناپذیر ماموران پلیس از به غارت رفتن آن جلوگیری شد.

فرمانده انتظامی استان اصفهان در پایان ضمن قدردانی از همکاری ماموران یگان حفاظت میراث فرهنگی و پلیس شهرستان های آباده و یزد با ماموران پلیس اصفهان در عملیات ویژه انهدام باند سارقان آثار ملی گفت: افراد سودجو و فرصت طلبی که با سرقت آثار ملی و فروش آن ها اقدام به نابودی هویت تاریخی کشور می کنند، قطعاً پلیس و دستگاه قضا با آنها قاطعانه و قانونی برخورد می کند.

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1241902

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 14 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • عباس IR ۱۱:۰۲ - ۱۳۹۷/۱۲/۲۷
    1 0
    سلام ،به نظر بنده باید یک کتیبه سنگی بدل کتیبه اصلی ساخته شده ودر محل اصلی نصب شود وکتیبه اصلی برای حفاظت بیشتر به موزه ایران باستان منتقل شود.