به گزارش خبرآنلاین، نمایندگان با بررسی جزئیات لایحه اصلاح قانون معادن، مواد معدنی را به چهار طبقه جداگانه تقسیم کردند.
براساس این تقسیم بندی، مواد معدنی طبقه یک شامل: سنگ آهک، سنگ گچ، شن و ماسه، خاک رس، صدف دریایی، پوکه معدنی، نمک آبی و سنگی، مارن، سنگ لاشه ساختمانی و نظایر آنها می شود.
به موجب این مصوبه، مواد معدنی طبقه دوم عبارتند از:
1ـ مواد معدنی آهن، طلا، کرم، قلع، جیوه، سرب، روی، مس، تیتانیوم، آنتیموان، مولیبدن، کبالت، تنگستن، کادمیوم و سایر فلزات.
2ـ نیترات ها، فسفات ها، بورات ها، نمک های قلیایی، سولفات ها، کربنات ها، کلروریت ها به استناد مواد یاد شده در طبقه یک و نظایر آنها.
3ـ میکا، گرافیت، تالک، کائولن، نسوزها، فلدسپات، سنگ و ماسه سیلیسی، پرلیت، دیاتومیت، زئولیت، بوکسیت، خاک سرخ، خاک زرد، خاک های صنعتی و نظایر آنها.
4ـ سنگها و کانی های قیمتی و نیمه قیمتی مانند الماس، زمرد، یاقوت، یشم، فیروزه، انواع عقیق و امثال آنها.
5 ـ انواع سنگ های تزئینی و نما
6 ـ انواع زغال سنگ ها و شیل ها، قیر طبیعی و سنگ آسفالت طبیعی
7ـ مواد معدنی قابل استحصال از آب ها و نیز گازهای معدنی به استثناء گازهای هیدروکربوری
8ـ مواد معدنی موجود در فلات قاره
همچنین براساس این تقسیم بندی مواد معدنی طبقه 3 شامل: کلیه هیدروکربن ها، به استثناء زغال سنگ مانند: نفت خام، گاز طبیعی، پلمه سنگ های نفتی، ماسه های آغشته به نفت و امثال آنها می شود.
به موجب این مصوبه مواد معدنی طبقه چهار هم شامل کلیه مواد پرتوزا اعم از اولیه و ثانویه می شود.
براساس تبصره 1 این ماده مصوب آن دسته از مواد معدنی که در این ماده مشخص نشده یا مورد تردید باشد و نیز طبقه موادی شامل چند ماده از یک طبقه و موادی از طبقه دیگر، برحسب نوع، اهمیت و ارزش این مواد به پیشنهاد وزارت صنایع و معادن و تصویب شورای عالی معادن تعیین می شود.
همچنین به موجب تبصره 2 این مصوبه، در اجرای تبصره 1 این ماده در صورت اختلاط مواد معدنی با مواد پرتوزا، یک نفر نماینده تام الاختیار از سازمان انرژی اتمی ایران با حق رای در جلسات شورای عالی معادن حضور می یابد.
/111
نظر شما