چه کسی فکر می کرد فارغ التحصیل بیکار دانشگاه و میوه فروش مرکز پایتخت روزی انقلابی بزرگ در تونس ایجاد نماید؟ همگان به وی لقب "باراکا" داده اند.

باراکا صفت مهاجران غیر قانونی شمال افریقا است که در رویای رفتن به اروپا تلاش کرده و بعد از رسیدن به اروپا برای اینکه بازگردانده نشوند، پاسپورت و اوراق هویتی خود را آتش می کشند. باراکا یعنی سوزاننده؛ اما محمد بوعزیزی جوان 26 ساله این بار خود را به آتش کشید تا آتش انقلاب را درون ملتهای تحت ظلم و ستم حکام فاسد عربی شعله ور کند.
بعد از این داستان نسل جدید و بیکار و رایانه باز تونسی وعربی و آشنا به اینترنت سعی نمودند تا اخبار را از طریق شبکه های اجتماعی دنبال نمایند و غافل از اینکه کاربرانی که در توئیتر و فیس بوک هستند، می توانند اخبار را چه درست یا نادرست روی صفحات خود منتشر نمایند.
گاردین بلافاصله صحبت از یک موج رسانه ای آنلاین از طریق توئیتر و فیس بوک در تونس کردکه با مقایسه صفحات تونسی این سایتها در چند هفته پیش با زمان حاضر می توان به اصل این خبر شک کرد. گاردین اعلام کرد توئیتر منبع خبری بکری برای انقلابیون است و برخی از اخبار خود را که پیشتر از این سایتها نقل نمی کرد را به عنوان اخبار غیر رسمی منتشر نمود. بدنبال این حرکت بی بی سی عربی نیز تصمیم به انتشار یک خط در میان اخبار اعضای به ظاهر تونسی توئیتر کرد که این روند سرعت زیادی به خود گرفته است.
از سوی دیگر دموکراتهای امریکایی نیز که از تحولات تونس شگفت زده شده اند نیز با سوار شدن روی توئیتر سعی کرده اند جنبش مدنی هنوز شکل نگرفته تونس را مطابق سیاستهای خود تغییر شکل دهند. اسامی جدید در توئیتر با نامهای عربی و تونسی و انتشار اخبار لحظه ای از جنبش های مردمی در تونس در یک راستا تعریف شده است و می توان موج جدید خبری را از سوی کاربران جدید توئیتری که بعضا در تونس نیز ساکن نیستند؛ دنبال نمود. برخی کاربران در جزیره مالت ساکن هستند یا در اروپا و امریکا بوده و سعی دارند اخبار بعضا تایید نشده ای را روی صفحات خود گذاشته و رسانه های غربی بر خلاف قواعد رسانه ای و روزنامه نگاری به آنها استناد می کنند.
اسم کاربری مانند سیدی بوزید در توئیتر (نام برگرفته شده از شهری است که جنبش از آنجا شروع شد) از این دست بوده که به سه زبان فرانسوی، انگلیسی و عربی اخبار را درج می کند. قطعا یک نفر نمی تواند چنین صفحه خبری را به سه زبان به صورت لحظه ای به روز رسانی کند و قطعا تشکیلاتی در آنجا فعالیت می کنند.
بازداشت 4 نفر آلمانی در تونس در بحبوحه بحران نشان از درگیری میان دولتهای غربی است که کشور بی صاحبی را یافته و در تصاحب آن با یکدیگر سخت به تلاش افتاده اند. اما سلاح امریکایی ها و انگلیسی ها که همانا شبکه های اجتماعی است مانند بریدن سر با پنبه در این کشور مملو از بیکاران بوده و باید منتظر تحولات بعدی در این عرصه شد.

کد خبر 124387

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۰۴:۴۸ - ۱۳۸۹/۱۰/۲۹
    0 0
    آخه مرد حسابی ضریب نفوذ اینترنت توی تونس رو یه نگاه بنداز تا بفهمی چه خبره
  • بدون نام IR ۱۳:۳۵ - ۱۳۸۹/۱۱/۰۸
    0 0
    از 10 میلیون جمعیت تونس 3.5 میلیون کاربر اینترنتی در این کشور وجود دارد که نشان می دهد در مقایسه با کشور ایران نیز بیشتر است. بنابر این ضریب نفوذ در این کشور بیشتر از کشور ماست! حالا منظور فرد نظر دهنده معلوم نیست چه چیزی است.شاید منظورش عدم نفوذ اینترنت در بین جوانان است؟