به گزارش حوزه نیوز به نقل از مجله فقه، گزیده ای از نظرات وی در ذیل آمده است:
* در سال 1376 از سوى پژوهشکده امام خمینى و انقلاب اسلامى در تهران به تدریس دعوت شدم و فرصت مناسبى دست داد تا در بحث خارج فقه حضرت آیتالله خامنهاى هم حضور داشته باشم. تدریس ایشان با شروع سال تحصیلى آغاز شده بود و جمع کثیرى از طلاب و فضلا و اساتید در درس حاضر بودند. موضوع بحث، «قصاص» بود و پیش از قصاص، جهاد را بحث کرده بودند.
* بحث از نظر محتوا بسیار متقنع و از ناحیه کیفیت ورود و خروج و بیان، مرتب و منظم و واضح و شیوا بود. آنچه اعجاب مرا بر مىانگیزد، نهایت اتقان بحث و التفات به دقایق و ظرایف و دقت در اصول و فروع و مسائل مطروحه که خود به مطالعه فراوان نیاز دارد، در کنار سنگینى بار مسئولیت رهبرى و اشتغالات داخلى و خارجى است و این توانمندى، گویاى استعدادى فوقالعاده همراه با تسدید الهى و دستگیرى حضرت بارى تعالى است.
* تدریس معظمله در موضوع قصاص، در آغاز سال تحصیلى 1376 در حسینیه امام خمینى(ره) آغاز و در هفته سه روز یکشنبه، دوشنبه و سهشنبه، از ساعت هفت و ده دقیقه تا هفت و پنجاه و پنج دقیقه برگزار می شد که تعداد جلسات مباحث قصاص، 323 جلسه بود و آخرین جلسه آن یکشنبه 17/3/1383 مطابق با 16 ربیعالاول سال 1425 قمرى به پایان رسید.
* در این مباحث گسترده، مناقشات زیادى با اعلام و بزرگان نموده و مطالب آنان را مورد نقد و بررسى قرار مىدادند؛ بزرگانى مانند: مرحوم مقدس اردبیلى، محقق خوانسارى، شهید ثانى، محقق خوئى، امام راحل، علامه حلى، محقق حلى (که کتاب شرائع ایشان محور مباحث معظمله بود)، صاحب جواهر، فاضل هندى و ... .
* نحوه بحث ایشان اینگونه بود که پس از تنقیح موضوع و بیان دقیق محل بحث، به نقل اقوال در مسئله مىپرداختند و استدلال هر قول را جداگانه بیان مىنمودند و متعرض مناقشات آن مىشدند، سپس نظر خویش را بیان مىکردند و ادله آن را از کتاب و سنت و عقل، با تمام آنچه استدلال به آنها نیازمند به آن است، استخراج و با اتقان تمام به استدلال مىپرداختند.
/30113
نظر شما