به گزارش ایسنا آیتالله سید احمد علم الهدی در مراسم بزرگداشت روز «عفاف و حجاب» در تالار نور برگزار شد با بیان اینکه امسال، اولین سال نامگذاری روز "عفاف و حجاب" است، اظهار داشت: متاسفانه آن طور که باید و شاید این روز در رسانه مورد توجه قرار نگرفته است که در این بین متاسفانه اصل مشکلمان همین است که اهتمامی که باید به حجاب داده شود صورت نمی گیرد که این موجب تاسف است.
امام جمعه مشهد خاطرنشان کرد: حجاب تامینکننده امنیت اجتماعی و نماد عظمت و هنجار دینی است، متاسفانه توجه به حجاب به طور شایسته در جامعه ما صورت نمیگیرد.
وی گفت: بیحجابی و بدحجابی ناهنجاری و منکر است لذا منکر نیازمند نهی است و راهکار امر به معروف انجام حرکات فرهنگی است.
عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: جامعه را نمیتوان به زور در مسیر فرهنگی هدایت کرد ولیکن این مساله باید در شعاع فرهنگی و برخوردهای فرهنگ مآبانه صورت گیرد در حالی که در مقابله با ناهنجاری حتما باید اقدام اقتدارمآبانه صورت گیرد.
علمالهدی با بیان اینکه نهی اجتماعی چیزی جدای پرورش است، اظهار داشت: وقتی جریانی از دیدگاه دینی ما ناهنجاری محسوب میشود و لوازم فساد هم در جامعه مشخص است در اینکه این ناهنجاری باید مورد نهی قرار گیرد، جای شکی نیست.
وی تصریح کرد: بازداشت جامعه از منکر راهکار خود را دارد و ما باید به آن توجه کنیم و در مساله حجاب زن نیز باید کار فرهنگی شود ولیکن نهی هم لازم است.
وی افزود: متاسفانه در این زمینه خیلیها میگویند حجاب به زور نمیشود و باید کار فرهنگی بکنیم ولیکن مساله ای که مطرح است این است که واقعا در این 30 سال چه میزان کار فرهنگی در زمینه حجاب صورت گرفته است؟ و اتفاقا گاهی فیلمهایی در تلویزیون نمایش داده میشود که به جرات میتوان گفت کار فرهنگی برای بیحجابی است نه برای حجاب.
امام جمعه مشهد با ابراز نارضایتی از این مساله گفت: ما کار فرهنگی برای حجاب را باید از کجا آغاز کنیم؟ متاسفانه مساله اهتمام به حجاب مساله اصلی است که غرب مورد توجه قرار داده است به طوری که زن با حجاب را میکشد، پس برای آن ها مساله تا این حد جدی است و متاسفانه ما نسبت به آن بیتفاوت هستیم.
وی افزود: باید در یک بستر فرهنگی سالم متولیان فرهنگ از جمله فرهنگ و ارشاد، مدارس، صدا و سیما و ...نسبت به مساله حجاب اقداماتی را انجام دهند، متاسفانه امروز شاهدیم که نه تنها این اقدامات صورت نگرفته بلکه بیحجابی نیز تبلیغ میشود.
وی ادامه داد: متاسفانه در خانوادههای مذهبی که نسبت به دین حساساند، در میزان ارتباط خواهر و برادران دینی مسایل زن و مرد اجنبی کمتر لحاظ میشود به طوری که در خیلی از جوامع دینی ما خواهران سعی میکنند حرکات برادران را اجرا کنند و این نماد یک انحراف فکری در قشر متدین ماست.
وی افزود: فمنیسم میگوید هیچ تفاوتی بین زن و مرد نیست ولی اسلام این را نمی گوید. اسلام میگوید زن با ساختار خاص خود وظایفی به مراتب بیشتر از مرد را بر عهده دارد.
نظر شما