سیدابراهیم علیزاده

هرچند مدتی قبل وزیر رفاه از همسان‌سازی حقوق بازنشستگان سازمان تأمین اجتماعی به مانند بازنشستگان لشکری و کشوری خبر داده و اعلام کرده بود که میانگین حداقل حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی به420 هزار تومان افزایش یافته اما طبق گفته مقامات کارگری و رئیس کانون بازنشستگان سازمان تأمین اجتماعی هنوز این وعده محقق نشده است.

مدتی قبل با اجرای قانون مدیریت خدمات کشوری، هرچند بازنشستگان لشکری و کشوری با افزایش حقوق خود کمی آرامش خاطر پیدا کردند تا اوان پیری خود را با دغدغه کمتری سپری کنند اما از آن طرف همتایان آن‌ها، یعنی بازنشستگان سازمان تأمین اجتماعی مجبور بودند علاوه بر تحمل بار سنگین هزینه‌های زندگی، شاهد این تمایز قائل شدن بین آن‌ها و بازنشستگان لشکری و کشوری باشند و به همین دلیل اعتراض‌های خود را شروع کردند تا اینکه در اسفندماه سال گذشته این اعتراض‌ها جواب داد.

در اسفندماه سال گذشته وزیر رفاه و تأمین اجتماعی از یکسان‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری با تأمین اجتماعی از سال 88 خبر داده و گفته بود: «با پیگیری‌های مکرر وزارت رفاه و موافقت رئیس‌جمهور در دور دوم سفرهای استانی به مازندران حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی همسان شد. همسان شدن حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی در دو مرحله به دولت اعلام شده بود که با پیگیری و تلاش مکرر مدیران وزارتخانه با مساعدت رئیس‌جمهور مورد موافقت قرار گرفت و در مجلس تصویب شد. بدین ترتیب سازمان تأمین اجتماعی در راستای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان موظف شده از محل فروش و سود حاصل از مالکیت سهام قابل عرضه در بورس شرکت‌های دولتی با سهام دولت در سایر شرکت‌ها حقوق بازنشستگان و مستمری بگیران خود را از ابتدای سال 88 هماهنگ کند.»

به گفته او، «نمایندگان مجلس این مصوبه را در جریان بررسی بخش‌های هزینه‌ای لایحه بودجه سال 88 کل کشور در بند الحاقی 39تصویب کرده و پیش از این نیز در بخش درآمدی بودجه همین بند را مصوب و بدین ترتیب دولت را مکلف کرده بودند که 25 هزار میلیارد ریال از سهام قابل عرضه در بورس شرکت‌های دولتی را به سازمان تأمین اجتماعی واگذار کند.»

بر این اساس، سازمان خصوصی‌سازی مکلف شده بود، معادل دو هزار و 500میلیارد تومان از سهام قابل عرضه در بورس شرکت‌های دولتی یا سهام دولت در سایر شرکت‌ها را حداکثر تا پایان شهریور سال 88 به سازمان تأمین اجتماعی واگذار کند و وزارت اقتصاد (خزانه‌داری کل) نیز مکلف شده بود تا عملیاتی شدن واگذاری این سهام به سازمان تأمین اجتماعی، حداقل مبلغ 600میلیارد تومان به صورت تنخواه‌گردان در اختیار سازمان تأمین اجتماعی قرار دهد تا در این مورد اقدام شود.

در این شرایط هفتم اردیبهشت‌ماه سال جاری نیز وزیر رفاه اعلام کرد که بنا بر پیشنهاد وزارت رفاه و تأمین اجتماعی و با تصویب هیأت وزیران و در راستای سیاست همسان‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی با بازنشستگان کشوری و لشکری، میانگین حداقل حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی به 420 هزار تومان افزایش یافت. همچنین او این افزایش میانگین را شامل تمامی یک میلیون و 330 هزار مستمری‌بگیر این سازمان دانسته و بعد از این نیز در خرداد ماه خبر داده بود که بازنشسته‌های تأمین اجتماعی از چهارم خرداد ماه از طریق شعب بانکی مربوطه حقوق خود را می‌توانند دریافت کنند.

در حالی وزیر رفاه از پرداخت حقوق خردادماه این بازنشستگان همراه با مابه‌التفاوت ناشی از افزایش حقوق‌ها خبر داده بود که سال گذشته حقوق بازنشستگان این سازمان به جای خردادماه در مردادماه افزایش یافته بود و عده‌ای این سؤال را مطرح می‌کردند که چگونه سازمانی که برای هزینه‌های جاری خود در فروردین‌ماه 170 میلیارد تومان از بانک‌ها وام گرفته است، با این عجله و بدون پشتوانه مالی نسبت به پرداخت حقوق مستمری‌بگیران و بازنشستگان تا پیش از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری اقدام کرده است.

از سوی دیگر این برای اولین بار بود که در طول تاریخ تأمین اجتماعی، دولت 600 میلیارد تومان از خزانه به صورت تنخواه‌گردان به سازمان تأمین اجتماعی پرداخت کرد تا چنین افزایش‌هایی در حقوق تا پیش از انتخابات صورت گیرد.

کد خبر 12526

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۰۶:۴۳ - ۱۳۸۸/۰۴/۲۲
    0 0
    حرفي يراي گفتن نيست،رنگ رخساره خبر ميدهد از سر درون. ديگر واقعيت براي همه آشكار شده كه اين حرفها براي چه بود و چه نتيجه اي داشت....

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین