روایتی ساده از یک معجزه؛ کاشت ۲ میلیون درخت، در ۲۰ سال

یک زوج برزیلی از ۲۰ سال پیش تاکنون ۲میلیون درخت کاشته‌اند.

نیو صدر: «مثل من، زمین مریض بود. همه‌چیز نابود شده بود و تنها ۰.۵ درصد آن را درخت پوشش می‌داد، بعد ایده‌ای شگفت‌آور برای نجات دوباره جنگل به ذهن همسر من رسید...»

این شروع ماجرای غیرقابل باور سباستیائو سالگادو عکاس و همسرش للیا برای نجات حیات در بخش بزرگی از کشور است.

در دهه ۹۰ میلادی وقتی سباستیائو بعد از مستندسازی از نسل‌کشی کشور روآندا، به خانه‌اش در ایالت میناس گرایس برزیل برگشت با تصویر ترسناکی روبرو شد، تصویری که او را شوکه کرد؛ بهشت جنگل‌های استوایی که محل خاطرات کودکی‌ پیرمرد عکاس بود دیگر وجود نداشت، درخت‌ها قطع شده بودند و حیات‌ وحش نابود شده بود.

نابودی جنگل‌ها زیرمجموعه یک بحران جهانی بسیار بزرگ‌تری است، به گفته سازمان فائو از سال ۱۹۹۰ تاکنون ۱۲۹ میلیون هکتار جنگل نابود شده است، وسعتی به اندازه تمام آفریقای جنوبی. این موضوع پیامدهای مرگباری هم به همراه داشته از نابودی‌ اکوسیستم‌ها تا افزایش انتشار گازهای گلخانه‌ای.

بسیاری مانند سباستیائو نسبت به حل این بحران ناامید هستند، اما للیا بر این باور بود که راه حلی برای احیا جنگل‌های استوایی وجود دارد، راه حلی که به نظر غیرممکن می‌رسید.

- «شاید راه‌ حلی داشته باشیم، تنها یک موجود وجود دارد که می‌تواند دی‌اکسید کربن را به اکسیژن تبدیل کند و آن هم درخت است، ما نیاز داریم که جنگل‌ها را دوباره احیا کنیم. شما به جنگل‌هایی با درختان بومی احتیاج داریم، اگر درخت‌ها مخصوص یک منطقه خاصی نباشند، حیوانات به آن جنگل برنمی‌گردند و جنگل ساکت می‌شود.»

این شد که خانواده سالگادو، موسسه‌ای به هدف احیا جنگل‌ها ساختند، موسسه ترا از آپریل سال ۱۹۹۷ در همان محل زندگی زوج برزیلی شروع به کار کردند.

کارها به شکل عجیبی پیش رفت، آنها هر سال هزاران درخت را در جنگل رشد دادند و حالا دیگر جنگل ایالت میناس گرایس به همان بهشت استوایی خاطرات سباستیائو تبدیل شده است. آمارها نشان می‌دهند که از آن زمان تاکنون ۲۰میلیون درخت توسط این موسسه کاشته شده  و ۲هزار هکتار منطقه‌ای که قبلا نابود شده بودند دوباره احیا شده‌اند.

به نوعی ما تبدیل به آدم و هوا شدیم و وقتی ما توانستیم بقیه هم می‌توانند. ما در موسسه خیریه‌مان پول جمع کردیم و با آن تاکنون ۲میلیون درخت کاشته‌ایم.

در کنار این موضوع، پروژه‌های آموزشی مختلف هم در ترا اجرا شده است تا درخت‌های کاشته شده دوباره نابود نشوند. در این رابطه ۷۰۰ پروژه مختلف اجرا شده و ۶۵هزار نفر آموزش دیده‌اند.

البته با وجود این هنوز ۱۰درصد جنگل میناس گرایس احیا شده و موسسه ترا برنامه‌های مختلفی برای احیا جنگل‌های استوایی دارد.

- «به نوعی ما تبدیل به آدم و حوا شدیم و وقتی ما توانستیم بقیه هم می‌توانند. ما در موسسه خیریه‌مان پول جمع کردیم و با آن تاکنون ۲میلیون درخت کاشته‌ایم. ما زمینمان را به یک محیط طبیعی تبدیل کردیم و یک مرکز آموزشی برای محیط زیست ابداع کردیم.»

احیا ۱۰درصدی یک جنگل پیامدهای زیادی هم به همراع داشته؛ ۲۰ سال از این ماجرا گذشته و بعد از کاشته شدن گیاهان و درختان بومی در میناس گرایس برزیل، حیات وحش به جنگل برگشته است. به طور کلی ۱۷۲ گونه پرنده، ۳۳ گونه پستاندار، ۲۹۳ گونه گیاه و ۱۵ گونه دوزیست به اکوسیستم این جنگل برگشته‌اند.

- «تمام حشرات، پرندگان و ماهی‌ها برگشته‌اند و به لطف این رشد درخت‌ها من هم دوباره متولد شده‌ام، این مهمترین لحظه بود.»

۴۷۲۳۷

کد خبر 1254364

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 7
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ZA ۱۴:۵۱ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۰
    2 0
    ایرانیا یاد بگیرن، همهچی رو دولت باید انجام بده
  • AZ ۱۴:۵۲ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۰
    1 1
    آفرین
  • FI ۱۴:۵۳ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۰
    1 0
    شاید کسی باور نکنه ولی من هر روز ارزومه بقیه عمرم رو همچین کاری بکنم.خدا خودش گواهه.شما امین بگین
  • بدون مشخصات IR ۱۵:۰۳ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۰
    0 1
    ما خانه به دوشان غم سیلاب نداریم
  • IR ۱۵:۰۶ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۰
    0 0
    آدم و هوا يا آدم و حوا؟
  • IR ۱۵:۱۸ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۰
    2 0
    ایا زندگی ادم ثمری قشنگ تر از این هم میتونه داشته باشه.
  • IR ۱۶:۳۰ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۰
    1 0
    دمشون گرم ، كاش هر كدوم از ما از خودمون شروع كنيم

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین