مطلوب واقعی جنگ‌طلبان داخلی از طرح عقاید افراطی چیست؟

محمد جواد ظریف می‌گوید حلقه ب (بولتون، بن سلمان و بنیامین نتانیاهو) آمریکا را به سمت جنگ با ایران ترغیب می‌کند و چه کسی است که در حقیقت این ماجرا شک داشته باشد؟ اما در پس این واقعیت موضوعی دیگر هم وجود دارد که نباید آن را نادیده گرفت و آن حضور جنگ‌طلبانی در داخل مرزهای کشور است

به گزارش خبرآنلاین، «پنجره دیپلماسی بسته شود، پنجره جنگ باز می‌شود» این جمله ای متواتر در عرصه سیاست خارجی و نظامی گری است. موضوعی که برخی تحلیلگران مصادیقش را در وضعیت فعلی ایران و آمریکا می بینند و معتقدند «این حقیقتی عریان است که عده ای می‌خواهند صورت مسئله را پاک کنند و خط بطلان بر آن می‌کشند».

اما امیردریادار موسوی معاون عملیات ارتش می‌گوید: «پنجره دیپلماسی به طول کامل با  آمریکا بسته نیست. آمریکا، کشوری به عنوان حافظ منافع تعریف کرده و ما هم کشوری را به عنوان حافظ منافع تعریف کرده ایم. با واسطه پیامها ارسال می شود اما به عنوان افراد نظامی باید تهدیدها را همیشه و همواره رصد کنیم.» آنچه امروزه از زبان امیر موسوی بیان می‌شود مسئله‌ای است که بارها و بارها از زبان مقامات عالی‌رتبه هم شنیده شده است. ۲۸ فروردین ۹۸ در شرایطی که ایران و آمریکا بالاترین سطح تنش را بعد خروج ترامپ از برجام تجربه کردند، رهبر معظم انقلاب در جمع فرماندهان ارتش فرمودند: «هر کاری که دشمن را عصبانی کند، خوب و درست است و در مقابل، هر کاری که دشمن را جری و روحیه آن را تقویت، و روحیه جبهه خودی را تضعیف کند، بد و ناپسند است و همه باید در سخنان و کارهای خود از آن اجتناب کنند.»

صحبت‌های عالی‌ترین مقام جمهوری اسلامی ایران درکلام مقامات دیگر نظام، از رئیس جمهور تا وزیر امور خارجه هم مشاهده می‌شود. همین چند روز پیش بود که حسن روحانی اعلام کرد: «ما مرد جنگیم همانطور که مرد مذاکره هستیم» این سخن به معنای آن است که درست در اوج تنش،گزینه دیپلماسی کنار نمی‌رود و این موضوع همیشه به عنوان یک اصل در دستور کار روابط خارجی جمهوری اسلامی ایران قرار دارد.

حسن روحانی در آن سخنرانی یادآور شد: «ما همیشه مرد مذاکره بوده‌ایم، همانطور که مرد جنگ، دفاع و ایستادگی بوده ایم، مرد دیپلماسی و مذاکره هم هستیم. مذاکره در صورت برداشتن همه فشارها، عذرخواهی از کارهای غلط و با احترام متقابل امکان‌پذیر است.اگر یک چاقوکش در خیابان بیابد دست یک آدم مؤدب و محترمی را بکشد به قهوه‌خانه ببرد و بگوید می‌خواهم با تو مذاکره کنم و بگوید چای و نهار مهمان من آن فرد مؤدب با آن لات مذاکره نمی‌کند زیرا این به معنای ذلت و تسلیم است و اسمش مذاکره نیست.»

محمد جواد ظریف هم که سرباز دیپلماسی لقب گرفته است در مصاحبه‌های خود با رسانه های آمریکایی از لزوم دیپلماسی صحبت و حتی پیشنهاد تبادل زندانیان را هم مطرح کرد. اما نقطه عطف صحبت های او این بود که گفت: « بولتون، بن سلمان و نتانیاهو تمایل زیادی دارند که ایران وارد جنگ شود اما دونالد ترامپ این را نمی خواهد. ... ایران به دنبال تقابل نیست، اما از دفاع از خود هم گریزان نخواهد بود.»

بعد از این صحبت ظریف حسام‌الدین آشنا مشاور حسن روحانی در صفحه توئیترش نوشت: «سخنان ظریف در فاکس نیوز اتمام حجت ایرانیان با هیئت حاکمه ایالات متحده آمریکا و سران برخی کشورها و رژیم های منطقه است. زبانش گویاست؛ به نرمی زبان موسی و هارون با فرعون و به سختی زبان ابوذر و سلمان با بزرگان قوم. ظریف و سلیمانی دو روی سکه اقتدار ایران و اسلامند. قدرشان را بدانیم.»

جنگ‌طلبان تنها بیرون مرز نیستند

البته در پس این واقعیت موضوعی دیگر هم وجود دارد که نباید نادیده گرفته شود و آن حضور جنگ‌طلبانی در داخل مرزهای کشور است که چندان بدشان نمی‌آید جنگی راه بیفتد و از سر تندروی در عقاید و افکار یا از باب منفعت شخصی به یک مطلوب دست پیدا کنند حتی اگر این مطلوب‌شان به سود منفعت ملت و کشور تمام نشود.

نمونه‌ بارز این جنگ‌طلبی‌ها را می‌توان در اظهارات سعید قاسمی مشاهده کرد. چند روزی از تروریست اعلام شدن سپاه پاسداران از سوی آمریکا نگذشته بود که سعید قاسمی در مصاحبه‌ای گفت: «در بوسنی تحت پوشش هلال‌ احمر رفته بودیم به نیروهای مجاهدین آموزش نظامی می‌دادیم. کریستین[امانپور] خبرنگار سی‌ان‌ان ما را لو داد. با القاعده‌ای‌ها باهم بودیم.از ما استیل گرفتند.با مجاهدین سراسر دنیا یگان‌های جهادی تشکیل دادیم»

هرچند این صحبت‌های قاسمی با شکایت هلال احمر و سپاه مواجه شد اما همین چند جمله برای آنکه بهانه‌ای به دست جنگ طلبان آمریکا بدهد تا تبعاتی را شامل حال کشور کنند کافی است. البته نباید تصور کرد تفکراتی مانند سعید قاسمی در کشور تنها در سر یک‌نفر جای گرفته است چراکه کافی است به دفاعیه حسین الله‌کرم از قاسمی مراجعه کنیم تا ببنیم این تفکرات در میان قشری از فعالین سیاسی جایگاه و پایگاه ویژه‌ای دارد.

الله کرم به نامه‌نیوز می‌گوید: «امثال من و سعید کعبه آمال مان واشنگتن نیست بلکه کعبه آمال ما کربلاست. هدف ما رشد به شیوه غرب گرایی نیست، هدف ما شهادت است لذا نیازی به این نیست که ما بخواهیم آمریکایی ها را تحریک کنیم چراکه با آمریکایی ها در جنگ هستیم.»

هرچند الله کرم کعبه آمال را کربلا معرفی می‌کند اما بعید است همه حامیان این تفکر در پس ذهنشان چنین موضوعاتی را بپرورانند. شاهد این ادعا هم انتخابات چهار سال پیش است همان زمان که عده‌ای فضای برجامیان و نابرجامیان را به راه انداختند تا با ایجاد یک جو متشنج خواسته‌هایشان را به کرسی بنشانند؛ حالا امروز هم با کوبیدن بر طبل جنگ آن هم نه با دست فرمان سیاست چماق و هویجی که معمولا بازیگران عرصه سیاست آن را هنرمندانه به کار می‌بندد بلکه با ساده‌انگارانه‌ترین وجه ممکن در تلاش هستند با حاکم کردن فضای جنگ و تنش آب گل آلودی را ایجاد کنند و از دل این آب ماهی دلخواه خود را صید کنند. 

  ۲۳۲۱۶

کد خبر 1254965

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • مومیایی IR ۱۷:۱۹ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۰
    1 1
    جنگ بر سر پول ما است
  • شهاب IR ۲۳:۴۹ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۰
    1 0
    با دورود به نظر من مقاله فوقالعاده ای بود .
  • ناشناس IR ۱۶:۱۷ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۴
    0 0
    خیلی معذرت میخوام افراطی به قول شما قائل به عدم وقوع جنگ با توجه به توان نظامی ایران و... در اصل اصلاحطلبان و لیبرال های خائن و نفوذی برای ایجاد رعب و وحشت توهم جنگ را بین مردم ایجاد کرده اند و الا چهل سال آمریکا بر طبل جنگ میکوبد ....و برای اربابشان خوش رقصی میکنند به امید لفت ولیس از منابع ایران...

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین