هواوی که بزرگترین تولیدکننده و توسعه دهنده تجهیزات مخابراتی و دومین سازنده و عرضهکننده موبایل در جهان محسوب میشود، در طول یک سال اخیر از سوی دولت ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا و بسیاری از کشورهای هم پیمانش به شدت تحت فشارهای سیاسی و تجاری قرار گرفته است و بسیاری از این کشورها اعم از آمریکا، کانادا، استرالیا، نیوزلند، ژاپن و برخی از کشورهای اروپایی از جمله آلمان و بریتانیا استفاده از محصولات هواوی و نصب تجهیزات مخابراتی و فعالیت این شرکت چینی را تحت تأثیر اتهامات جاسوسی برای دولت چین و نقض حریم خصوصی کاربران، ممنوع اعلام کرده بودند.
حالا به نظر میرسد که نگرانیهای امنیتی که بیشتر دولت ترامپ آنها را علیه شرکت چینی هواوی ایجاد کرده بود، چندان کشورهای اروپایی را نگران نکرده است چراکه به نظر میرسد آنها اسناد و شواهد لازم و کافی برای اثبات جاسوسی هواوی از اطلاعات و حریم خصوصی کاربران و همچنین همکاری با دولت چین را نیافتهاند بنابراین ترجیح میدهند که بیشتر از این برای توسعه و برقراری شبکه اینترنت 5G معطل نمانند و در این خصوص از تلاش وتکنولولوژی های هواوی که به عنوان بزرگترین اپراتور فعال در راه اندازی اینترنت 5G در جهان شناخته شده است، بهرهگیری کنند.
آلمان و بریتانیا در اخبار گذشته از تحریم و عدم همکاری با هواوی منصرف شده و تحت شرایط به خصوصی که دست این شرکت را تا حدودی برای دسترسی به اطلاعات خصوصی کاربران میبندد، تصمیم گرفتند به منظور توسعه و برقراری اینترنت 5G با این شرکت چینی وارد همکاری مجدد شوند اما از تجهیزات و ابزارهای آن برای مسائل محوری و کلیدی استفاده نکنند.
حالا اخبار و گزارشهای منتشر شده در فایننشال تایمز نشان میدهد که هلند نیز به عنوان یکی دیگر از کشورهای اروپایی در نظر دارد از تجهیزات هواوی برای توسعه و راه اندازی زودهنگام اینترنت 5G بهره جسته و استفاده کند. بدین منظور شرکت KPN که بزرگترین اپراتور مخابراتی هلند به شمار میرود، توسعه این بخش از زیرساختهای مربوط به شبکه نسل پنجم اینترنت در این کشور را به هواوی سپرده و واگذار کرده است. البته هلند نیز همچون انگلستان تهیه تجهیزات اصلی و محوری شبکه 5G را از سایر شرکتهای مخابراتی همچون نوکیا، اریکسون و غیره انجام خواهد داد که این به وضوح نشان دهنده تداوم نگرانیهای امنیتی علیه تجهیزات اصلی و شبکه محور هواوی است.
اخیراً تحلیلگران و کارشناسان فعال در حوزه فناوری برآورد و اعلام کرده بودند که ممنوعیت فروش و فعالیت شرکت هواوی که بدون شک یکی از بزرگترین پیشگامان در توسعه زیرساختهای شبکه نسل پنجم اینترنت پنجم (۵G) در جهان به شمار میرود، اروپا را متحمل ضرر و زیانهای متعددی خواهد کرد به گونهای که برآورد میشود این قاره سبز که همواره در پیشرفت تکنولوژیهای مختلف پیشرو و پیشتاز بود، حالا احتمالاً بعد از اعلام ممنوعیت فعالیت این اپراتور بزرگ مخابراتی در کشورهای اروپایی از سایر مناطق و کشورهای جهان عقب خواهد افتاد و بدین ترتیب آسیبهای زیادی را متحمل خواهد شد.
از طرفی دیگر ادامه همکاری کشورهای اروپایی با هواوی نشان میدهد که تلاشهای دولت ایالات متحده آمریکا برای تخریب این غول تکنولوژی که به عقیده بسیاری از تحلیلگران در راستای جنگ تجاری با چین صورت گرفته، موفقیتآمیز نبوده است.
با توجه به افزایش روزافزون محبوبیت فناوریهای نوین و گسترش تلاش و فعالیت شرکتهای مختلف تکنولوژی و اپراتورهای بینالمللی برای برقراری و توسعه زیرساختهای لازم برای فناوری نسل پنجم اینترنت ۵G، میتوان گفت که یک ماراتن و رقابت تنگاتنگ میان این غولهای تکنولوژی درگرفته است و هر یک از آنها در تلاشند نخستین اپراتور و شرکت مخابراتی باشند که امکان دسترسی و بهرهبرداری از جدیدترین نسل اینترنت را در اختیار کاربرانشان قرار میدهند. نسل پنجم شبکه تلفن همراه ۵G، استانداردهای پیشنهادی برای نسل جدید ارتباطات سیار است که پس از نسل چهارم شبکه تلفن همراه فعلی ارائه میشود.
شرکت هواوی از سال گذشته به اتهام جاسوسی و شنود مکالمات و ارتباطات کاربران، شهروندان و مقامات آمریکایی از سوی دولت ایالات متحده و به دستور دونالد ترامپ، رئیس جمهور این کشور به شدت تحت فشار قرار گرفته است و با اینکه بارها مقامات این شرکت تمامی اتهامات وارده را رد و تکذیب کردهاند، باز هم به نظر میرسد که تلاش کاخ سفید برای متقاعد کردن کشورهای هم پیمانش برای لغو قرارداد و قطع همکاری با هواوی به ثمر نشسته و موفق شده است که این کشورها را در تحریم این شرکت چینی مجاب کند.
5656
نظر شما