در حالی که برخی نمایندگان مجلس از آغاز رایزنیهای باهنر به عنوان نایب رئیس مجلس و رئیس فراکسیون پیشرفت و عدالت با اهالی خیابان بهشت، به منظور تعیین ترکیب اعضای کابینه دهم، خبر میدهند، او خود در این زمینه به اظهار نظر پرداخت و گفت: در انتخاب ترکیب کابینه علاقهمند هستم تا اعضای انتخاب شده با توجه به مطالبات موجود جامعه کارآمدی مورد نیاز را داشته باشند.
باهنر در حالی از شرایط قانون اساسی برای تعیین وزرا یاد کرد که از او به عنوان یکی از چهرههای مؤثر در تعیین ترکیب کابینه نهم یاد میشود و حتی برخی وزرای این دولت را «سهمیه» باهنر در دولت میخوانند. با این حال وی یادآور شد که مطابق قانون اساسی اختیار انتخاب اعضای کابینه به رئیسجمهور سپرده شده و او خود در این زمینه تصمیمگیری کرده و وزرای خود را تعیین میکند. البته او در عین حال این نکته را نیز به دولت یادآوری کرد که در نهایت این مجلس است که برای رأی اعتماد به وزرا تصمیمگیری میکند. او به دولت مردان توصیه کرد که برای انتخاب وزرا به گونهای تلاش کنند که پس از انتخاب و کسب رأی اعتماد از سوی مجلس، کمترین تحول در آنها صورت بگیرد.
به این ترتیب باهنر از تغییر پیاپی وزرای دولت نهم که این دولت را تا مرز اجرای اصل 136 مبنی بر رأیگیری مجدد برای کل کابینه پیش برد، انتقاد کرد و به ایسنا گفت: امیدوارم در آینده دچار تحولات و ترمیم دائمی کابینه نبوده و وزرا بتوانند حداقل 2 تا3 سال کار کرده و فعال باشند؛ چرا که تغییرات متعدد هزینههایی به نظام اجرایی کشور وارد میکند که شاید بتوان از این هزینهها با این کار دوری کرد.
تغییر مداوم کابینه تنها مورد انتقاد نایب رئیس کرمانی مجلس نیست. چه آنکه پیش از این نیز بسیاری از نمایندگان در اینباره به رئیسجمهور انتقاد کرده بودند. اما محمود احمدینژاد به استناد میثاقنامهای که با وزرایش در ابتدای تشکیل دولت نهم امضا کرده بود، اصرار داشت تا هر وزیری که توان حرکت با سرعت دولت را ندارد باید تغییر کند. هرچند که اغلب تغییرات کابینه از نظر منتقدان بیرون از دولت به دلیل اختلاف نظرهای شخصی رئیسجمهور با این وزرا بوده است.
پرهیز از افراطی گری سیاسی
نایب رئیس مجلس که در ارزیابی از فضای سیاسی پس از انتخابات، معتقد بود اتفاق مهمی در کشور نیفتاده، به مقایسه فضای سیاسی کنونی کشور با آنچه که پس از انتخابات ریاست جمهوری گذشته وجود داشت، پرداخت و گفت: در دوره قبل نیز انتخاب شدن احمدینژاد یک مقدار غیرمترقبه بود، اما پس از مدت کوتاهی کار شروع شد و جناحها فعالیتهای خود را انجام میدادند.
به گفته وی، قاعدتاً پس از انتخابات جناحهای اصولگرا و اصلاحطلب در درون خود تحت تأثیر انتخابات قرار گرفتهاند، اما به تدریج جایگاه خودشان را پیدا کرده و میتوانند فعالیتهای سیاسی خود را در چارچوب قوانین موضوعه کشور و انقلاب داشته باشند.
باهنر همچنین در واکنش به اظهارنظرهایی که به حذف جناح اصلاحطلب از معادلات سیاسی کشور اشاره داشت، گفت: اگر دو جناح اصولگرا و اصلاحطلب میدان کار را به دست عقلا و متعادلان جبهه خودشان بدهند، کار به درستی دنبال میشود. اما اگر قرار باشد که به سمت افراطیگری پیش بروند، قطعاً هیچ جناح و جریانی از ایجاد افراط در فضای سیاسی سود نمیبرد. در این شرایط توصیه میکنیم تا جناحها با عقل، تدبیر و تعادل در مواضع، حرکتهای خود را سامان دهند که البته اجرای آن نیز منوط به فعالیت آنان در چارچوب قوانین موضوعه کشور و قانون اساسی کشور است.
وی در مورد امکان ایجاد شرایطی برای شکلگیری جناح جدید اظهار کرد: در حال حاضر نمیتوان تصوری در این زمینه داشت. البته ممکن است در درون هر دو جناح طیفهای متفاوتی با گرایشهای متفاوت شکل گیرد و شاید هم این گرایشها تندرو، میانرو و محافظهکار باشد، اما اینکه قرار باشد یک جریان جدیدی فراتر از جناحهای تعریف شده کشور شکل گیرد، باید منتظر گذشت زمان باشیم.
نظر شما