نویسنده عربستانی: ریاض و ابوظبی توان مقابله با ایران را ندارند

فارس نوشت: یک نویسنده عربستانی در مقاله‌ای از کشورهای عربستان سعودی و امارات خواست به جای فکر کردن به جنگ با ایران به فکر دیپلماسی باشند.

 «مضاوی الرشید» نویسنده معارض عربستانی «دیپلماسی» را تنها راه ریاض و ابوظبی برای تعامل با ایران دانست و با هشدار نسبت به هرگونه درگیری نظامی تأکید کرد که امارات و عربستان سعودی قدرت درگیری نظامی با ایران را ندارند.

او در مقاله‌ای در پایگاه میدل ایست آی، تأکید کرد که قدرت نظامی امارات و عربستان سعودی به نیروهای خارجی وابسته و بسیار ضعیف است.

«مضاوی الرشید» به هدف قرار گرفتن چهار کشتی در بندر الفجیره امارات و خط لوله نفت شرق به غرب در عربستان سعودی در روزهای گذشته اشاره کرد و نوشت که علی رغم عدم توقف انتقال نفت، اما ضربه اصلی به شهرت و آبروی عربستان سعودی وارد آمد که ادعا دارد رهبر ملا منازع جهان عرب است.

استاد دانشگاه کینگز لندن نوشت: «بی تردید این حملات نشان از سستی عربستان سعودی و امارات در مواجهه با اینگونه بحران‌ها دارد و نشان داد که عکس‌العمل دو کشور همراه با عقب‌نشینی و کرنش است.

دیگران به جای تو نمی‌جنگند

این نویسنده عربستانی در ادامه نوشت که ریاض همچنان تلاش دارد آمریکا و رژیم صهیونیستی را وارد جنگ علیه ایران کند اما تا بدین لحظه در اقناع واشنگتن برای انجام حملات مستقیم علیه ایران ناکام بوده و تمامی دستاوردهای ریاض در دوره ریاست‌جمهوری «دونالد ترامپم، ترغیب واشنگتن به خروج از توافق هسته‌ای با ایران و تشدید تحریم‌ها و محکومیت دخالت‌های [ادعایی] ایران در امور همسایگانش منحصر شده است.

«مضاوی الرشید» با بیان اینکه عربستان سعودی و امارات تا کنون هزینه سنگینی را برای خرید سلاح بدون اینکه امنیتی از قبال آن‌ها نصیبشان بشود، کرده‌اند، تأکید کرد: «هرگونه درگیری نظامی با جمهوری اسلامی ایران از سوی این دو کشور موجب تمسخر آن‌ها خواهد شد چرا که ارتششان کوچک و ضعیف است و امکان مقابله با ارتش ایران را ندارند؛ همانگونه که رفتارشان در یمن علیه حوثی‌ها این را ثابت کرد.»

این معارض عربستانی افزود: کمک‌خواهی سعودی و امارات متحده عربی از نیروهای مصری یا سودانی و حتی سنگالی هیچ کمکی در برابر ایران نخواهد کرد و ریاض و ابوظبی باید این را درک کنند که نیروهای وارداتی جایگزین ارتش ملی قوی نخواهند بود و نیروهای آمریکایی نیز هرگز بار دیگر وارد جنگ در خلیج [فارس] نخواهند شد.

به نوشته «مضاوی الرشید»، کشورهای شورای همکاری خلیج فارس همچون عمان، قطر و کویت به شدت با هرگونه درگیری نظامی با ایران مخالف هستند و اعتقاد به اینکه مصر یا هر کشور ‌هم‌پیمان عربی دیگری وارد جنگ با ایران شود نیز غیر واقعی است.

او با اشاره به افزایش حملاتی همچون الفجیره و خط لوله نفت شرق به غرب، تأکید کرد که ادامه کمک‌خواهی‌های ریاض از آمریکا، هزینه سنگین مالی بر دوش عربستان سعودی می‌گذارد و بتدریج این کشور را به سمت ورشکستگی می‌برد.

این نویسنده عربستانی در جمع بندی مقاله خود «تنها راه واقعی» عربستان سعودی و امارات را «دیپلماسی» دانست و نوشت: «پایان دادن به سخنان خصمانه و جنگ‌طلبانه اولین گام برای قبول این واقعیت است که صلح بین کشورها از طریق دیپلماسی بیشتر محقق خواهد شد تا از طریق جنگ.»

310311

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1261298

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 5 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • عباس IR ۱۳:۲۱ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۸
    0 0
    سلام، وقتی از کانال دوستی وبرادری می شود مشکلات واختلافات را حل کردخصوصا که هردوکشور ایران وعربستان مسلمان هستند و پیمان اخوت اسلامی دارندچرا بدنبال عصبیت وتشنج ودعوا ودرگیری باشیم؟ اگرایران و عربستان وارد مسیری شوند که به خطوط قرمز هم وارد نشوندو احترام همدیگر را داشته باشندودرامور همدیگر دخالت نکنندبنظر بنده دیگر به کشورهای فرامنطقه ای ودشمنان منطقه ای اعراب ومسلمانان که دائم بدنبال فتنه انگیزی واختلاف بین کشورهای اسلامی هستند ومنافع خود را دراختلاف بین اعراب ومسلمانان می بینندنیازی نخواهد بود.تصور کنید که اگر ایران وعربستان یک رابطه دوستانه وصمیمی برقرار کنندومشکلات شان را بدون دخالت دیگران حل کنند منطقه خاورمیانه تبدیل به بهشت می شود.
  • IR ۱۴:۰۰ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۸
    1 0
    توهم خودتوآماده کن که بری پیش خاشقچی