به گزارش خبرآنلاین، در میان تقسیمبندی سالنهای سینما برای نمایش آثار بیست و نهمین جشنواره فیلم فجر برخلاف 30 سال گذشته، دو سالن سینمای اختصاصی نیز به نهادهایی غیر از خانه سینما و تهیهکنندگان و اهالی مطبوعات اختصاص پیدا کرده است.
مدیران سینمای ایران در تقسیمبندی سالنهای نمایش فیلمهای جشنواره فجر دو سالن را در اختیار هیئت اسلامی هنرمندان و انجمن سینماگران مستقل قرار دادهاند.
جواد شمقدری معاون امور سینمایی و علیرضا سجادپور مدیر اداره کل نظارت و ارزشیابی که خود عضو هیئت اسلامی هنرمندان هستند، امسال شرایطی ویژه جهت تماشای فیلمها برای اعضای این هیئت تدارک دیدهاند و سینما سپیده به اعضای هیئت اسلامی هنرمندان اختصاص یافته است.
انجمن سینماگران مستقل نیز که چند سال از راهاندازی آن میگذرد و هنوز ماهیت و فعالیت و اعضای آن به روشنی معرفی نشدهاند، سالن سینمای فلسطین 3 را برای نمایش فیلمهای جشنواره فجر در اختیار دارند.
خانه سینما از زمانی که راه افتاد، هر سال در زمان برپایی جشنواره فیلم فجر سالن سینمایی مخصوص به خود را داشت که اعضای این نهاد صنفی امکان تماشا فیلم را در آن محل به دست میآوردند. امسال هم سالنهای سینمایی ایوان شمس و صحرا به جامعه اصناف سینمای ایران اختصاص یافته و سینما آفریقا هم در اختیار تشکل تازه تاسیس اتحادیه تهیهکنندگان سینمای ایران قرار گرفتهاست.
اتفاق دیگری که در تقسیم سالنهای سینمای جشنواره فیلم فجر افتاده، اختصاص بخش عمده سالن سینمای مطبوعات به هنرمندان است. حضور هنرمندان در کنار اهالی رسانه سال گذشته با هدف دسترسی راحتتر مطبوعاتیها به هنرمندان و برقراری گفتوگو بین آنان اتفاق افتاد؛ اما آنچه امسال این حضور را متفاوت میکند؛ تغییر نام سینمای رسانه به سینمای هنرمندان و رسانه ، و پایین آمدن سهمیه اهالی رسانه از 1200 کارت به 600 کارت است. به همین خاطر بخش عمده سالن نمایش برج میلاد به هنرمندان اختصاص یافته است.
رویکرد برای کاهش سهم مطبوعات از صندلیهای جشنواره فیلم فجر به حدی جدی بود که ابتدا مسئولان برگزاری جشنواره فیلم فجر فقط قصد داشتند به هیئت مدیره انجمن منتقدان و نویسندگان کارت حضور در سالن سینما را اهدا کنند که در نهایت این مسئله منتفی شد و اعضای این انجمن که قطعاً حضور تاثیرگذار و تعیینکننده در سینمای اهالی مطبوعات دارند مانع پیش آمده را پشت سرگذاشتند.
54143
نظر شما