بورس با بازدهی ۲۴٫۵ درصدی پربازدهترین بازار بوده و پس از آن دلار بازدهی پنج درصدی ثبت کرده است.
طلا دو درصد افت داشته و از ارزش سکه نیز ۰٫۷ درصد کم شده است.
هرچند بازارها تا میانه اردیبهشت ماه روند رو به رشدی را طی کردند، اما چند هفتهای است که به جز بازار سرمایه دیگر بازارها زیانده شدهاند؛ به نحوی که به عقیده برخی از کارشناسان ممکن است داراییها از بازار طلا و ارز به تدریج خارج شوند.
با وجود شرایط فعلی آیا وقت اصلاح نرخ سود بانکی نیست تا بانکها به محل جذب سرمایهها تبدیل شود؟
وی عنوان کرد: تغییراتی که در بازار مالی اتفاق میافتد صرفا نباید برای یک مدت خاص یا کوتاهمدت باشد؛ حتما باید شرایط بلندمدت را نیز در نظر گرفت.
رئیس کانون بانکها و موسسات اعتباری خصوصی در خصوص عوامل تاثیرگذار بر تعیین نرخ سود گفت: از مولفههای اثرگذار روی تعیین نرخ سود سپرده، ملاحظات نرخ سود تسهیلات است، یعنی باید توان برگشت منابع تسهیلات گیرندگان نیز مورد توجه باشد.
نرخهای موجود دیگر بازارها از جمله بازار ارز نیز جزء مولفههایی است که پرویزیان معتقد است باید مورد توجه نرخگذار باشد.
پرویزیان در خصوص نرخگذاری در شرایط فعلی گفت: ولی در شرایط فعلی ثبات در بازارها اهمیت بیشتری دارد، یعنی مهم است که بازار پول بازار باثباتی باشد و تداوم ثبات در بازار مذکور میتواند بازار دیگر را نیز تحت تاثیر خود قرار دهد.
وی افزود: در شرایط فعلی نرخ سود سپردهها نرخ سودی است که شورای عالی پول و اعتبار ابلاغ کرده و در یک دامنهای به بانکها اجازه داده که بانکها اوراق سپرده با حدود نرخ سود ۱۸ درصد را منتشر کنند. این نرخ چون یک ساله و کمتر است نرخ خوبی است.
نظر شما