منتظر اعلام نظر کارگروه علمی در خصوص کاوه سودا هستیم/ رفتار مردم محلی و گردشگران در مورد زیست بوم ارسباران  نگران کننده است

مدیر کل محیط زیست استان آذربایجان‌شرقی گفت: در سال‌های اخیر، رفتار مردم محلی و گردشگران در خصوص زیست بوم ارسباران نگران کننده است، به خصوص با شروع فصل گرما و گردشگری زباله#های زیستی و آتش سوزی این منطقه  را تهدید می کند.

به گزارش خبرآنلاین از تبریز، حمید قاسمی در جمع خبرنگاران گفت: مساحت جنگل های ارسباران در حدود ۱۸۸ هزار هکتار است، در سال‌های اخیر با افزایش گردشگری در این منطقه نیاز به فرهنگ سازی در خصوص مدیریت زباله‌ها و حفظ و صیانت از این محدوده طبیعی بیشتر از قبل احساس می شود.
وی یکی از دغدغه‌های اداره کل محیط زیست در منطقه ارسباران را بحث مدیریت پسماند عنوان کرد و افزود: عدم مدیریت دام در مرتع هم یکی از مشکلات ما است، پروانه چرا متناسب با توان اکولوژِکی هر منطقه نیست.
قاسمی ادامه داد: استان آذربایجان‌شرقی علاوه بر اینکه در مسائل زیست محیطی استانی شاخصی است، یکی از قطب های صنعتی نیز محسوب می شود، از این جهت وظیفه ما در حفظ و صیانت از زیست بوم حساس است.
وی خاطرنشان کرد: استان آذربایجان‌شرقی شامل ۱۳ منطقه طبیعی است و این یعنی ۱۳ درصد مساحت کل استان تحت حمایت سازمان محیط زیست است. چالش هایی در حوزه محیط زیست طبیعی داریم؛ از عدم اجرای طرح آمایش سرزمین تا بحث حق آبه رودخانه ها و تالاب ها و همچنین بحث توسعه و بهره برداری غیر اصولی از معادن. این در حالی است که از نظر نیروی کاری با مساحت اراضی که تحت پوشش این اداره کل قرار دارد، تناسبی وجود ندارد.
وی ادامه داد: کل مساحت تحت پوشش اداره کل محیط زیست با ۲۰۰ نفر محیط بان پایش می شود این در حالی است که بر اساس استاندارد جهانی، هر ۱۰۰۰ هکتار عرصه یک نفر محیط بان نیاز دارد، یعنی باید در حال حاضر در حدود ۵۹۰ محیط بان در استان آذربایجان‌شرقی فعالیت می کردند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان‌شرقی از جاده‌کشی‌های بی‌رویه در مناطق حفاظت شده ابراز نگرانی کرد و گفت: تعداد اسلحه های شکاری نیز نگران کننده است، تنوع زیستی منطقه ما به دلیل عدم رعایت ضوابط زیست محیطی در مناطق شکار ممنوع تهدید می‌شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به حواشی ایجاد شده در خصوص آلایندگی کارخانه کاوه سودا، گفت: آلایندگی را رد نمی کنیم، واحد صنعتی است و طبیعتا ممکن است آلایندگی داشته باشد ولی محیط زیست پیگیر رعایت ضوابط زیست محیطی از سوی این واحد می باشد و در صورت تخلف با آن برخورد می‌شود.
وی ادامه داد:  به منظور پاسخ به دغدغه های دوستداران و علاقمندان محیط زیست و نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی در زمینه احتمال آلودگی آب های زیرزمینی به واسطه فعالیت کارخانه کاوه سودا، از دانشگاه تبریز و پارک علمی و فن آوری استان دعوت کردیم به صورت مستقل این موضوع را بررسی و با تکیه بر آخرین روش های علمی و فنی نتایج آخرین بررسی ها را در اختیار اداره کل قرار دهند.منتظر اعلام نظر این گروه علمی هستیم.
قاسمی در ادامه به مشکلات زیست محیطی پسمادهای پزشکی و بیمارستانی نیز اشاره کرد و گفت: بحث پسماندهای عفونی در سال های گذشته، یک بحث رها شده بود،  ۵۰ بیمارستان در سطح دولتی و خصوصی در استان داریم . از ابتدای فعالیت خود در این اداره کل تلاش کردیم مدیریت پسماند را ارتقا داده و اثر گذار باشیم.
وی ادامه داد:  در حال حاضر بالای ۹۰ درصد بیمارستان های استان مجهز به دستگاه های امحا هستند. بر کلینیک ها، آزمایشگاه ها و مطب ها هم باید نظارت بکنیم.

وی یادآور شد: حفاظت از محیط زیست وظیفه همگانی است. بدون کمک رسانه ها به طور قطع و یقین موفق به اثرگذاری نخواهیم شد. در سال‌های اخیر دنبال این بودیم مسائل زیست محیطی به میان مردم کشیده شود. خوشبختانه اکنون مردم به مسائل زیست محیطی حساس هستند و این کمک بزرگی به مجموعه محیط زیستی کشور است.
وی ادامه داد: پیگیری محیط زیست استان بسیار جدی است اما باید در نظر گرفت که  اگر بخواهیم ۱۰۰ درصد ضوابط زیست محیطی را در واحدهای صنعتی اجرا کنیم، بسیاری از آنها باید تعطیل شود، از طرفی کشور در مشکلات اقتصادی است. ما به دنبالاصلاح هستیم، برای مقابله با بحران ها و اشتغالزایی واقعیت های مقطعی را باید در نظر بگیریم و از همین رو با زمانبندی به واحدها فرصت اصلاح  می دهیم.
مدیر کل محیط زیست استان با اشاره به فعالیت معادن طلا در استان گفت: معدن طلای اندریان در استحصال طلا از روش هیپ استفاده می کند،در این روش سیانور مدیریت می‌شود و امکان نشت آن نیز رصد و پالایش می گردد.  بر اساس ضوابط جدید نیز پایش های دوره ای توسط  اداره شهرستان ورزقان انجام می شود. فعلا مورد و تخلفی مشاهده نکردیم.
وی ادامه داد: روش هیپ در معادن طلای مختلف کشور و دنیا مورد استفاده قرار می‌گیرد. اهالی منطقه  مستنداتی که در خصوص تخلف مطرح می کنند، گاها علمی و یا قابل بررسی توسط محیط زیست نیست. چند وقت پیش نعش پرنده ای آوردند که ادعا می شد در اطراف معدن مرده و ما این نمونه را برای آزمایش به تهران فرستادیم، مشخص شد علت فوت پرنده سیانور نبوده است.
قاسمی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: از راه‌اندازی تور رسانه ای برای رصد و پایش این معدن طلا و دیگر واحدهای صنعتی و معدنی استقبال می کنیم.اهالی رسانه اگرمستنداتی دارند و یا می خواهند مستنداتی جمع آوری کنند می توانند با هماهنگی روابط عمومی این اداره  کل اقدام به بازدید از این واحدها بکنند.

46

کد خبر 1268931

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین