سید راشد جزایری افزود: از زمان آغاز بسیج ملی کنترل فشار خون (۲۷ اردیبهشت ماه) تا تاریخ ۲۰ خردادماه ۹۸، ۱۴۱ هزار و ۳۸۵ نفر به پایگاه ها و مراکز بهداشتی و درمانی تحت پوشش دانشگاه مراجعه داشته اند.
وی تصریح کرد: از این تعداد ۸۷ هزار و ۱۴۴ نفر زن و مابقی مراجعه کنندگان مرد بوده اند.
وی در ادامه در خصوص جزئیات بسیج ملی کنترل فشار خون اظهار داشت: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی جمهوری اسلامی ایران، با هدف افزایش شناسایی و کنترل بیماری فشارخون بالا، اقدام به برگزاری «بسیج ملی کنترل فشارخون بالا» نموده است که با مشارکت و تعامل معاونت های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و کلیه دانشگاهها/دانشکدههای علوم پزشکی کشور و دانشکدههای پزشکی، بهداشت، پرستاری و مامایی و هیئت مدیره های نظام پزشکی و سازمان های بیمه گر و سایر سازمان های همکار و داوطلبین این برنامه را از ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۸ مصادف با روز جهانی فشارخون در دو مرحله به اجراء گذاشته شد.
به گفته جزایری، در این طرح به ارزیابی، شناسایی و ثبت، مراقبت و درمان بیماران مبتلا به فشارخون بالا و گردآوری، پردازش و تحلیل دادههای مهمترین عامل خطر بیماری قلبی عروقی شامل فشارخون بالا پرداخته میشود و امید است نتایج ارزشیابی طرح و گزارش این برنامه در مهرماه سال جاری مصادف با روز جهانی قلب ارائه گردد و بدنبال آن این برنامه با همان اهداف و تقویت بیشتر برنامه های جاری در قالب برنامه یکپارچه و ادغام یافته مجموعه مداخلات اساسی پیشگیری و کنترل بیماری های غیرواگیر در نظام مراقبت های اولیه بهداشتی وزارت بهداشت (ایراپن)، ادامه یابد.
رئیس مرکز بهداشت استان چهارمحال و بختیاری، بازه زمانی این برنامه را از تاریخ ۲۷ اردیبهشت ماه ۹۸ لغایت پانزدهم تیرماه سال جاری در دو مرحله ، مرحله ۱- آموزش و اطلاع رسانی از ۲۸ اردیبهشت ماه تا پایان برنامه و مرحله ۲- غربالگری از ۱۷ خرداد ماه لغایت ۱۵ تیرماه ۹۸ اعلام کرد.
وی خاطر نشان کرد: شروع ارزیابی فشارخون، در طول ماه رمضان، فقط در مراکز تحت پوشش شبکه ها بهداشتی درمانی از تاریخ ۲۷ اردیبهشت ماه بوده و برای خود اظهاری و ایستگاههای سنجش فشارخون از تاریخ ۱۷ خرداد ماه جاری است.
جزایری گفت: شناسایی و ثبت فشار خون از سه طریق سنجش و ثبت فشار خون از قسمت کاربران سامانه بسیج ملی فشار خون توسط کاربران ایستگاه های سنجش ، سنجش و ثبت فشار خون توسط خود فرد یا خانواده اش و مراجعه به واحدهای حوزه بهداشت ،سنجش و ثبت فشار خون در سامانه سیب صورت می پذیرد.
وی همچنین اظهار داشت: مکان های در نظر گرفته شده و در دسترس برای مراجعه افراد شامل: تمامی خانه های بهداشت و پایگاه های سلامت، کلینیک های وابسته به بیمارستان ها، داروخانه ها، محل های تجمعی مانند محل برگزاری نماز جمعه، کارگاه ها و کارخانجات وادارات دولتی با تعداد زیاد پرسنل می باشد.
به گفته وی، در مجموع تعداد افراد بالای ۳۰ سال در شهرستان های ۹ گانه ۴۸۲ هزار نفر می باشد که همگی در قالب این برنامه غربالگری می شوند.
46
نظر شما