جلسه شورای حکام باید سال گذشته به درخواست ایران انجام می‌شد

سخنگوی اسبق وزارت امور خارجه کشورمان در گفت و گو با خبرآنلاین به بررسی درخواست آمریکا برای برگزاری نشست شورای حکام آژانس اتمی درباره برنامه هسته ای ایران و همچنین تحولات اخیر پرداخته است.

به گزارش خبرآنلاین، حمیدرضا آصفی سخنگوی  پیشین وزارت امور خارجه درباره درخواست آمریکا برای نشستی علیه ایران می گوید : درخواست آمریکا با توجه به خروج یکجانبه از این توافق عین وقاحت است. در این راستا اقدامات اخیر ایران در برجام پیش بینی شده بود و تصمیمات اخیر تهران برای کاهش تعهدات برجامی مطابق با دو بند این توافق است. این جلسه زمانی باید برگزار می شد که آمریکا در سال گذشته از برجام خارج شد و کشورهای عضو برجام و همچنین جمهوری اسلامی ایران می بایست درخواست چنین جلسه ای را مطرح می کردند. متعاقبا وقتی آمریکا متوجه این خلا می شود، گستاخانه زیاده روی می کند. اما آنچه که در جریان این جلسه اتفاق خواهد افتاد این است که کشورهایی چون چین، روسیه و غیره در قبال زیاده خواهی های آمریکا حتما مقاومت خواهند کرد.

این کارشناس درباره اینکه اقدامات برجامی ایران ممکن است بهانه به دست دشمن دهد می گوید: نکته اصلی اینجاست که دشمن حتی بدون داشتن بهانه دست به هر کاری می زند. در نظر بگیرید که با گذشت یک سال از خروج آمریکا از توافق هسته ای اروپایی ها از ایران هیچ نفتی نخریده اند در صورتی که متعهد به این کار بوده اند و در زمینه مراودات بانکی هم گامی برنداشته اند. این موارد در زمینه بیمه، کشتیرانی و غیره هم صدق می کند. به عقیده من ایران می بایست در روز خروج آمریکا از برجام دست به چنین اقداماتی در زمینه کاهش تعهدات برجامی می زد. علی رغم تحلیل هایی که صبر استراتژیک ایران را درست و عاقلانه قلمداد می کند باید در نظر داشت که اروپایی ها قبل تر امتحان خود را پس داده اند. مقام های اروپایی ها چند هفته است که به صورت مداوم قول اجرایی شدن اینستکس (ساز و کار مالی اروپا با ایران) را می دهند، در صورتی که هیچ اتفاقی رخ نداده و در صورت عملیاتی شدن نیز مقدار تراکنش آن در ابهام قرار دارد و صحبت هایی از ۴ یا ۵ میلیون یورو به گوش می رسد که به هیچ وجه این رقم درخور کشوری مانند ایران نیست. اینستکس کنونی کاملا در اختیار آمریکا است، چرا که این ساز و کار زمانی موثر خواهد بود که امکان تبادلات مالی و خرید و فروش نفت را تسهیل کند.

سخنگوی اسبق وزارت خارجه درباره آینده تنش ها بین ایران و آمریکا گفت: اگر اقدامی از سوی غرب انجام نگیرد رویایی صورت نخواهد گرفت؛ در این بین جمهوری اسلامی ایران نیز علاقه ای به رویارویی ندارد و در چهل سال گذشته نیز به دنیا نشان دادیم که آغازگر جنگ نیستیم و همه چیز به طرف مقابل بر می گردد؛ در همین حال طرف مقابل به خوبی از هزینه های درگیری و جنگ آگاه است. بنابراین خیلی به دور از ذهن است که بخواهیم احتمالی را برای رویارویی مستقیم متصور شویم. از طرف دیگر در این شرایط مذاکره هم معنایی ندارد چرا که رئیس جمهور آمریکا یعنی دونالد ترامپ فقط خواستار صورت گرفتن یک مذاکره است و نتایج آن و موفقیت آن برای وی اصلا اهمیت ندارد. شاهد بودیم که ترامپ با رهبر کره شمالی هم دیدار کرد و حتی در جریان مذاکره اش با کشورهای انگلیس، فرانسه و آلمان نیز آمریکا به اعضای شورای امنیت سازمان ملل برای اعمال تحریم های شدید علیه کره شمالی نامه فرستاد که با اعتراض کره شمالی مواجه شد و آنها اعلام کردند که رفتار خصومت آمیز آمریکا با ژست مذاکره دونالد ترامپ هیچگونه مطابقتی ندارد. برای ایران نیز به همین شکل است و مذاکره تهران و واشنگتن هیچ نفعی را عاید کشورمان نمی کند و جز ضرر هیچ چیز دیگری را در بر نخواهد داشت.

مشروح این گفت و گو را اینجا بخوانید.

310311

کد خبر 1278099

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ali IR ۱۱:۵۲ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۹
    1 0
    بنام خدا در دین نیمه خالی لیوان دیده می شود ، پر نبود ، بیت المال پایمال شده ! هر مسئولی کم یا بد کار کرده باشد..... ، حق الناس پایمال کرده ، راه نجاتی جز جبران ندارد!... شفاعت و توبه پذیر هم نمی باشد ، عذاب خواهد شد..... اگر خدا حساب و کتابی داشته باشد ، تمام آن کسانی(مسئولی) که به نوعی پنهان کاری و کمکاری کرده (عمدا یا سهوا) باشند وبقیه سکوت کنند ، همه شریک جرم بوده ، مواخذه و عذاب خواهد کرد . جز جبران راه نجاتی نخواهد داشت و........

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین