حسین کمالی، دبیرکل حزب اسلامی کار، از مخالفان این نظریه است که در انتخابات آینده مجلس، سبد رای اصلاحطلبان ریزش میکند. وی همچنین تاکید میکند نظرسنجی و بررسیای صورت نگرفته که مشخص شود بدنه رای اصلاحطلبان ریزش داشته است.گفتوگو با حسین کمالی را در ادامه بخوانید:
راهکار شما برای بدنه اجتماعی و سبد رایی که به گفته بسیاری در جریان اصلاحات ریزش داشته است، چیست؟
درباره ریزش بدنه اجتماعی جریان اصلاحات نه بررسی علمی و دقیقی صورت گرفته و نه جامعه خاصی برای ارزیابی آرای آینده مورد توجه واقع شده است
بنابراین نمیتوان گفت ریزش صورت گرفته یا نه و اینکه ریزش تنها در جریان اصلاحات بوده یا عمومیت داشته و به جریان اصولگرایی و دیگر مجموعهها هم تسری پیدا کرده است. اطلاع دقیقی درباره هیچ یک از این موارد وجود ندارد، اما مردم برای انتخاب دولت، مجلس و شورای شهر به اصلاحطلبان اعتماد کردند و بر اساس پیشنهادهای اصلاحطلبان رای دادند. بر همین اساس نیز اکنون اصلاحطلبان باید به وعدههایی که در زمان انتخابات به مردم دادند عمل کنند و به مردم بگویند که چه کارهایی انجام دادهاند.
به هر حال یکی از اعتراضات مطرحشده این است که اصلاحطلبان اطلاعرسانی نکرده و به وعدهها هم عمل نکردهاند و همین موجب بیاعتمادی مردم و ریزش بدنه اجتماعی آن شده است؟
شاید برای ایجاد برخی تغییرات از سوی شورای شهر، مجلس، دولت و... شاهد نوعی کاهش آرا باشیم، اما بدان معنا نیست که اگر این اعتماد نسبت به جریان اصلاحات کاهش یابد، به میزان آرای طرف مقابل اضافه میشود و آن مجموعه از موقعیت بهتری برخوردار خواهد شد. میتوان گفت شعاری که سال 96 بعد از گرانیها در خیابان مطرح شد، بیشتر در این برهه زمانی مورد توجه قرار میگیرد.
یعنی حمایت نکردن بیشتر مردم از گروهها و جریانهای سیاسی فعلی؟
بله، در این شرایط شاید اکثریت جمعیت خاموش افزایش پیدا کند؛ یعنی آن جمعیتی که میگویند ما سکوت را انتخاب کردهایم. بنابراین این بدان معنا نیست که اصلاحطلبان و اصولگرایان آرایشان کمتر شده یا سبد آرای آنها جابهجا میشود یا تعداد آرای آنها از هر کفه که کم شود به کفه دیگری اضافه میشود. نه چنین نیست، این عدم اعتماد میتواند عمومیت داشته باشد و هر دو سه گروه درون حاکمیت را در بر گیرد.
نکته بعدی این است که وقتی با مردم گفتوگو میکنیم، سیاست تعیین میکنیم و وعده میدهیم که اگر به مجلس، شورای شهر و... رفتیم کارهایی را انجام میدهیم، بهترین روش برای جذب اعتماد عمومی عمل به وعدههایی است که داده شده. وقتی به وعدهها عمل نکنیم خودبهخود اعتمادسوزی صورت میگیرد و اعتماد به عنوان مهمترین سرمایه اجتماعی آسیب میبیند. بنابراین فکر میکنم برنامه بازسازی اعتماد عمومی باید در دستور کار و در اولویت برنامههای جریان اصلاحات قرار گیرد.
با توجه به اینکه چند ماه بیشتر به برگزاری انتخابات مجلس یازدهم باقی نمانده است، فکر نمیکنید افکار عمومی از موضوعاتی که عنوان کردید اینطور برداشت کنند که اصلاحطلبان در حال یافتن راهکاری برای جلب رای دوباره مردم هستند؟
در هر صورت مردم هر برداشتی که داشته باشند، اصلاحطلبان باید درباره عملکرد خود به جامعه پاسخ دهند.
جمعیت خاموشی که از آنها صحبت میکنید، به نظرتان بر مشارکت پایین در انتخابات تاثیر میگذارند یا...
احتمال دارد مشارکت کم شود، همچنین ممکن است مشارکت اعتراضی صورت گیرد.
مشارکت اعتراضی یعنی چه؟
یعنی اینکه مردم در انتخابات حضور پیدا میکنند، اما تلاش خواهند کرد به افرادی رای دهند که در عمل نمیتوانند به عنوان نماینده منتخب مردم ایفای نقش کنند.
یعنی به کسانی رای دهند که جزو کاندیداها نیستند یا کاندیدا هستند اما افراد ناتوانیاند؟
به عنوان نمونه فرض را بر این بگیرید که چند نفر کاندیدا هستند، و مردم به ضعیفترین فرد در این جمع رای دهند.
27212
نظر شما