به گزارش فارس، محمدحسین صفارهرندی وزیر سابق فرهنگ و ارشاداسلامی و الیاس نادران نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در میزگردی با عنوان "عدالت؛ دیروز، امروز، فردا " که در اردوی "جهاد اکبر 9 " اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاههای سراسر کشور برگزار شد به تشریح عدالت پرداختند.
صفارهرندی با اشاره به مفهوم عدالت، رژیم گذشته را به دلیل اینکه حکومتش در دست نااهلان بود، سنبل بیعدالتی عنوان کرد و نظام برآمده از انقلاب اسلامی را مصداق عدالت توصیف کرد.
وی در ادامه با اشاره به نارضایتی امام خمینی(ره) از اقتصاد کوپنی، اظهار داشت: نظر امام این بود که اینطور نباشد که همه چیز دولتی باشد؛ امام عقیده داشت که باید بگذارند مردم وارد بازار شوند و جنس وارد و صادر کنند.
صفارهرندی افزود: زمانی که هاشمی زمام امور کشور را در دست گرفت، سعی کرد با استفاده از خطبههای نماز جمعه افکار عمومی را برای پذیرش لیبرالیسم اقتصادی آماده کند.
وی با اشاره به ناکارآمدی مدیران اقتصادی در آن مقطع خاطرنشان کرد: این موضوع نهایتا منجر میشود که رییس سازمان بسیج اقتصادی احکامی صادر کند که عملا رویکرد سوسیالیتی دارد.
وی در تحلیل اینکه بعد از رحلت امام همانهایی که به شدت چپگرا بودند، ناگهان راستگرا شدند، نداشتن بنیه فکری و اعتقادی ثابت و عدم تقید به احکام الهی را عامل این امر دانست و ادامه داد: نهایتا این افراد با فروپاشی شوروی و سقوط نظام سوسیالیسم غالبا به نظام لیبرالیسم اردوکشی کردند که البته این یک تحول مبنایی نبوده و تنها به علت افول محبوبیت سوسیالیسم اتفاق افتاد.
وزیر سابق فرهنگ و ارشاداسلامی با اشاره به تاکید هاشمی به مانور تجمل در خطبههای نماز جمعه گفت: از این جاست که هاشمی در مذّمت تصمیمات و رویههای پیشین خطبه میخواند؛ این درحالی است که وی پیش از این از تصمیم گیران و تصمیم سازان اصلی بود.
وی با اشاره به اینکه آرمانهای ابتدایی انقلاب به پای سیاستهای سازندگی و توسعه قربانی شد، گفت: توجیه کارگزاران این بود که سرریز درآمدهای قشر مرفه به جیب اقشار پایین جامعه واریز خواهد شد و بدین ترتیب آنها نیز بهرهمند خواهند شد.
صفارهرندی تصریح کرد: وقتی قرار بود به هر قیمتی سازندگی انجام شود، تصمیمات باطلی اتخاذ میشد که حتی در دولت هم مطرح نمیگشت؛ لذا در این دوره شاهد ثروتهای باد آورده یک شبهای بودیم که عادات خاصی را به همراه داشت و طبقه نو کیسه تبدیل به یک جریان اجتماعی شد.
وی ضمن اشاره به سیاستهای اقتصادی دولت موسوی مبنی بر بستن اقتصاد و منحصر کردن آن به دولت، افزود: در این مقطع برخی از مدیران دولتی در معاملات کاری، پورسانت خرید را داخل جیب خود میگذاشتند و البته این مسئله به مذاق خیلیها مزه کرد؛ بعدها نیز همین مدیران پس از کلید خوردن سازندگی در خط مقدم حضور داشتند.
وی تاکید کرد: اگر مسئله عدالت برای ما موضوعیت دارد باید ریشهها را شناخته و عوامل بیعدالتی را شناسایی کنیم.
وزیر سابق فرهنگ و ارشاداسلامی ادامه داد: رنج ناشی از عملکردهای ناخوشایند در دهه 70 و بعد از آن آنقدر در کام دلسوزان نظام تلخ جلوه کرد که مردم چشم انتظار یک اتفاق مثبت جهت تغییر شرایط بوده و آمادگی لازم را برای استقرار گفتمان عدالت و مبارزه با فساد داشتند.
وزیر سابق فرهنگ و ارشاد در تبیین مهندسی رهبری در این تغییر گفتمانی اظهار داشت: مقام معظم رهبری با تدابیر خود مجددا عدالت را به خواسته عمومی مردم تبدیل کردند و نهایتا احمدینژاد با برافراشتن پرچم عدالت موفق به پیروزی در انتخابات شد؛ لذا اگر این آمادگی در مردم بوجود نمیآمد دولت احمدینژاد به این توفیق نمیرسید.
وی در خصوص مسئله فتنه جدید و اینکه هر ازچند گاهی فرد یا گروه خاصی به عنوان مصداق این فتنه معرفی میشوند، اظهار داشت: اشکالی که به اکثر ما وارد است این بوده که حب و بغض خود را مبنای بسیاری از این تحلیلها قرار میدهیم؛ لذا با این روند که عدهای را خوب یا عدهای را بد بدانیم، در آینده دچار مشکل خواهیم شد.
صفارهرندی در پایان تاکید کرد: باید خوبی و بدی را در قالب جریان شناخت و نه اشخاص؛ چراکه از این طریق مصادیق به راحتی قابل شناسایی خواهند بود.
/28
نظر شما