به گزارش خبرآنلاین، رایزنی های برجامی مکرون و روحانی طی چند هفته اخیر، نگاه ها را بر سر نقش آفرینی های فرانسه برای حفظ برجام متمرکز کرده است. آخرین گفتگوی تلفنی روسای جمهور دو کشور هم هفته پیش صورت گرفت که بنا به روایت محمود واعظی این مکالمه نزدیک به ۱۰۰ دقیقه به طول انجامید.
در همین راستا، حشمت الله فلاحت پیشه عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی که با خانه ملت گفتگو کرده است، با اشاره به گفتوگو تلفنی ۱۰۰ دقیقه ای رئیس جمهور ایران با رئیس جمهور فرانسه، گفت: نهایت طرح آقای مکرون توقف در مقابل توقف است، یعنی اینکه طرفین برجام در همین نقطه ای که هستند توقف کنند، این یعنی حفظ وضع موجود که به ضرر جمهوری اسلامی ایران است، چرا که ایران تازه استفاده از ابزارهای خود را در قالب برجام شروع کرده است.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی ادامه داد: از سوی دیگر ابزارهای تحریمی آمریکا عملا پایان یافته و چیزی نمانده که آمریکایی ها تحریم کنند، به نظر می رسد آثار منفی تحریم های آمریکا که مستقیم علیه ایران بوده به آمریکا بر می گردد، به طور نمونه می توان به تحریم آقای ظریف اشاره داشت.
نماینده مردم اسلام آباد غرب و دالاهو در مجلس دهم شورای اسلامی اظهار داشت: انگلیسی ها و آمریکایی ها در دهه ۱۳۹۰ هجری به دنبال آن بودند که ذیل ماده ۴۱ فصل هفتم منشور سازمان ملل تحریم دیپلماتیک ایران را پیش ببرند تا به واسطه آن رفت و آمد دیپلمات ها و سفرای ایران محدود شود، این کار به سرانجام نرسید و در نهایت توافق ژنو و برجام شکل گرفت.
آمریکا در اوج تنهایی به سر می برد
وی تاکید کرد: اکنون آمریکایی ها در اوج تنهایی به سر می برند و کشور تحریم های آنها را همراهی نمی کند، تحریم آقای ظریف به سود دیپلماسی عمومی جمهوری اسلامی ایران تمام می شود و تریبون های جمهوری و شخص وزیر امور خارجه بیشتر شد.
فلاحت پیشه با اشاره به گفتوگوی تلفنی ۲ رئیس جمهور، گفت: درست است که ۱۰۰ دقیقه مکرون با روحانی صحبت کرده و و بعد از آن موضع مثبتی از سوی روحانی شکل گرفت که امیدوار است گفتوگو ها به نتیجه برسد اما فرانسه طرح توقف در مقابل توقف است که نمی تواند منافع ایران را تامین کند.
این نماینده مجلس بیان کرد: در واقع طرح بازگشت در مقابل بازگشت طرح فرانسه را تکمیل می کند و می توان امیدوار بود، در واقع با طرح بازگشت همه طرف های به شرایط اجرای برجام بر می گردند، این ضعف اروپاست که نمی تواند آمریکایی ها را قانع کند. به هر حال در طول یکسال گذشته تلاش اثر بخشی از سوی اروپایی ها برای قانع سازی آمریکایی ها ندیده ایم در واقع اروپا نوعی وقت کشی در قبال ایران و تلاش برای ملزم کردن ایران به تعهداتش داشته است.
وعده اروپایی ها در حد حرف است
هم چنین، عزت الله یوسفیان ملا عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات با اشاره به گفتوگو تلفنی ۱۰۰ رئیس جمهور ایران با رئیس جمهور فرانسه و وعده های این کشور برای بازگشت به برجام، گفت: در حال حاضر شاهد فعال شدن کشورهای عضو اتحادیه اروپا به صورت انفرادی هستیم، تک گویی و موردی رفتار کردن اروپایی ها زمانی شروع شد که جمهوری اسلامی ایران از برخی از موارد تعهدات خود در برجام خارج شده و مورد به مورد تعهدات را انجام نمی دهد.
عضو فراکسیون نمایندگان ولایی در مجلس که با خانه ملت گفتگو کرده، اظهار داشت: گام های چندگانه ایران برای اروپایی ها گران تمام شده، آنها متوجه هستند که اگر اصل تعهد منتفی شود برای اروپا هزینه دارد در عین حال اگر مناقشه یا نا امنی در خلیج فارس یا در سایر معابر رخ دهد، دود آن مستقیما به چشم ۲۷ کشور اتحادیه اروپا می رود. اروپا می داند قربانی اول هر اتفاقی در برجام آنها هستند چرا که برجام مسئله مهم بین المللی بوده که شکست آن آسیب های زیادی به دنبال دارد.
وی تاکید کرد: وقتی مکرون یک ساعت تلفنی با رئیس جمهور ایران صحبت می کند حاکی از آن است که او فهمیده ممکن است چه اتفاقی رخ دهد زیرا آمریکایی ها بی اعتنا به آسیب ها و بدون مشورت با اروپا از برجام خارج شده و فرقی برای ترامپ ندارد که با این خروج چه اتفاقی در اروپا می افتد.
این نماینده مجلس با تاکید براینکه دولت فرانسه قادر نیست به شرکت های خود امر و نهی کند، گفت: وعده اروپایی ها در حد حرف است آنها قدرت اجرایی کردن وعده های خود را ندارد، تا زمانی که اروپایی ها حساب خود را از آمریکا جدا نکنند نمی توانند در به سرانجام رساندن برجام موفق شوند.
۲۷۲۱۵
نظر شما