رتبه یک کنکور زبان: انتخاب اولم فیزیک دانشگاه شریف است

نفر اول کنکور زبان امسال است، اما با توجه به رتبه‌ای که در گروه ریاضی و فیزیک آورده،‌ می‌خواهد فیزیک بخواند.برنامه‌اش رفتن از ایران است، دست‌کم بخاطر علاقه‌اش به «هم‌جوشی‌ هسته‌ای» که در ایران امکان تحقیق و تحصیل درباره‌اش را ندارد.

مستوره برادران نصیری، الهه صالحی: می‌گوید:«شما با رتبه کنکور تعریف نمی‌شوید. عدد کنکور فقط چیزی است که از طریق آن می‌توانید وارد دانشگاه شوید.»

حرف درستی می‌زند، انگار که با تعریف کردن یک شخص با یک عدد، تمام دنیای او را در همان عدد محدود می‌کنیم و بقیه را پشت آن عدد گم می‌کنیم. انگار اسمشان می‌شود رتبه یک ریاضی، رتبه ۱۲ تجربی، رتبه ۱۰۰ انسانی و ... بعد همه چیز ریاضی می‌شود و در سوال‎ها فقط عدد و رقم دخیلند. روزی چند ساعت درس می‌خوانده؟ فلان درس را چند درصد زده؟ دیگر کمتر کسی اهمیت می‌دهد دنیای این آدم چه شکلی است؟ علایقش کدامند؟

اسمش آدم را یاد احمد شاملو می‌اندازد؛ اما صالح شاملو شباهتی با آن شاملو ندارد. شاید بتوان گفت تنها شباهتشان عشق به کاری ‌است که انجام می‌دهند. صالح فقط رتبه یک کنکور زبان و ۱۸۸ کنکور ریاضی نیست، چیزی که صالح را متمایز می‌کند عشق به علم و فیزیک و ذرات اتم است. به حدی که رتبه یک زبان، هیچ‌وقت برای آزمون زبان درس نخواند و ویدیوها و مقاله‌های انگلیسی زبانی که هر روز برای پژوهش در رشته مورد علاقه‌اش می‌خواند باعث شد او رتبه یک زبان را کسب کند.

صالح شاملو  در کافه خبر مهمان‌مان شد و با صداقت و صمیمیت پرسش‌های‌مان را پاسخ داد:

آقای شاملو، اصلا چرا زبان؟

زبان رشته اصلی من نبود و من برای گروه ریاضی درس خواندم. اما در طول روز خیلی از زبان انگلیسی استفاده می‌کنم و ۹۹ درصد کارهایی که می‌کنم با این زبان است. رتبه من در گروه ریاضی ۱۸۸ شد.

یعنی در ۲ گروه مختلف آزمون دادید و رتبه‌های خوبی هم کسب کردید، برنامه‌ریزی درسی‌تان به چه شکلی بود؟ برای کنکور زبان هم جداگانه درس می‌خواندید؟

دلیل اینکه در رشته زبان موفق شدم این بود که با زبان خیلی سروکار دارم ولی عملا برای رشته زبان هیچ درسی نمی‌خواندم.البته باید گفت که زبان جزو دروس عمومی است و من برای موفقیت در کنکور ریاضی نیاز داشتم که نه تنها این درس بلکه ۳ درس عمومی دیگر را هم مطالعه کنم و برای آنها وقت زیادی بگذارم.

کنکور زبان را بیشتر به‌عنوان رزومه شرکت کردم. رتبه یک کنکور بودن در جاهای مختلف خیلی کمک می‌کند؛ مثلا برای اپلای کردن به خارج از کشور.

پس برای کنکور زبان اصلا وقت نمی‌گذاشتید و رتبه یک را کسب کردید؟

بله. در اینترنت خیلی مقاله‌های انگلیسی می‌خوانم یا ویدیوهای انگلیسی می‌بینم و تمام کارهایی که در اینترنت می‌کنم همه به زبان انگلیسی هستند و هرکسی انقدر با این زبان سروکار داشته باشد، زبانش قوی می‌شود.

خیلی درس می‌خوانید یا خیلی باهوشید؟

در سال کنکور که نمی‌شود درس نخواند. سال قبل از کنکور المپیاد فیزیک شرکت کردم و مدال برنز کسب کردم. آن سال برای المپیاد فیزیک خیلی کار کردم. شاید کسی باور نکند اما قبل از آن دوره خیلی کم درس می‌خواندم؛ حداکثر روزی یک ساعت. اما در سال کنکور شرایط خیلی فرق داشت و به طور کلی روزانه ۸ تا ۹ ساعت درس می‌خواندم.

معدل‌تان در دوره دبیرستان چند بود؟

در سال پیش دانشگاهی ۱۹.۴۷ و در پایه دهم و یازدهم ۲۰ بود.

اما نگفتید هدف‌تان برای شرکت در کنکور زبان چه بود؟

چون زبانم خوب بود و بیشتر به‌عنوان رزومه شرکت کردم. رتبه یک کنکور بودن در جاهای مختلف خیلی کمک می‌کند؛ مثلا برای اپلای کردن به خارج از کشور.

پس می‌خواهید از ایران بروید؟

بله. برای ادامه تحصیل.

دانشگاه یا کشوری که مد نظرتان است کجاست؟

من به بحث هم‌جوشی هسته‌ای خیلی علاقمندم و دانشگاه‌های محدودی در جهان این رشته را ارائه می‌دهند. دانشگاه‌های MIT ، پرینستون، میشیگان و برکلی در این رشته از بهترین‌ها هستند.

انتخاب اولتان برای انتخاب رشته چیست؟

فیزیک دانشگاه شریف. چون همانطور که گفتم به مباحث هم‌جوشی هسته‌ای علاقمندم و از این طریق آن را دنبال می‌کنم. فیزیک از چیزهایی است که هرچقدر هم پای آن بشینم خسته نمی‌شوم.

رشته هم‌جوشی هسته‌ای را در ایران داریم؟

نه. این مبحث چیز خیلی جدیدی است. مثل انرژی هسته‌ای و فقط به یک رشته برای آن نیاز ندارند و ممکن است رشته‌های مختلفی مثل شیمی را شامل شود. بخاطر همین فعلا رشته خاصی ندارد. از یک سری رشته های خاص می‌توانند به این کار وارد شوند و تحقیقات را انجام بدهند. مثل فیزیک، شیمی یا مهندسی‌های مختلف.

چطور با این رشته آشنا شدید؟

همانطور که گفتم من خیلی به فیزیک علاقه‌مندم و تحقیق می‌کنم یا در اینترنت خیلی چیزها راجع‌به آن می‌خوانم یا فیلم می‎بینم. یا از طریق اینترنت اخبار مربوط به آن را دنبال می‌کنم. این مبحث رشته دانشگاهی نیست و مبحث تحقیقاتی است. البته من به رشته مهندسی هسته‌ای هم علاقه دارم و باید وارد دانشگاه شوم تا ببینم چطور است و بعد بتوانم انتخاب بهتری کنم.

یعنی برای مقطع ارشد تصمیم دارید از ایران بروید؟

چیزی که در ذهنم است این است که دو سال در ایران بخوانم و بعد از آن بروم. چون شنیده ام که بعد از لیسانس اپلای کردن سخت‌تر می‌شود اما فکر می‌کنم که در نهایت این اتفاق بعد از دوره لیسانس عملی شود.

انتظارتان از دانشگاه چیست و فکر می‌کنید توقعی که از دانشگاه دارید چقدر در واقعیت درست است؟

توقعی که دارم این است که آن دانشگاه در آن رشته به من یک سری تجربیات تحقیقاتی بدهد و آموزش بدهد که وقتی خواستم کار کنم، از اول کارم را بلد باشم. درواقع از دانشگاه انتظار دارم مقدمه‌ای برای ورود به کاری که دوست دارم، به من بدهد.

به سربازی فکر کردید؟

فکر آن را هم کرده ام. باید دید چه اتفاقی می‌افتد.

خانواده‌تان نمی‌گویند که رشته‌های مهندسی را انتخاب کن؟

نه. پدر و مادرم در هر تصمیمی همیشه پشت من بوده و حمایتم کرده‌اند.

شغل آنها چیست؟

پدرم وکیل و مادرم خانه دار است، یک برادر ۱۵ ساله هم دارم. برادرم در زمینه‌های مختلف از من فعال‌تر است. او می‌تواند به زبان‌های آلمانی و اسپانیایی صحبت کند و در حال یادگیری روسی و چینی است.

کمی در رابطه با سال پیش‌دانشگاهی حرف بزنیم. فضای مدرسه‌تان برای آمادگی کنکور چطور بود؟

کلا برای کنکور کار می‌کردند. معلم‌های خیلی خوبی آورده بودند و حتما می‌خواستند که همه چیز با برنامه خودشان پیش برود.

با توجه به آماری که چند روز قبل بعد از اعلام نتایج در خصوص سهم پایین مدارس دولتی در قبولی رتبه‌های برتر کنکور منتشر شد، مدرسه‌ای که در آن درس خواندید چقدر در موفقیت‌تان نقش داشته است؟ یعنی اگر مدرسه دولتی می‌رفتید، نتیجه چطور بود؟

شاید نشود خیلی دقیق به این سوال جواب داد. چون مدرسه با مدرسه فرق دارد. مثلا مدرسه البرز هم دولتی است اما خیلی مدرسه قوی‌ای است. مدرسه خود من معلم‌های خیلی عالی‌ای برای کنکور گرفته بود و امکانات خیلی خوبی هم در اختیار ما قرار داده بود. مثلا سالن مطالعه و...

اما خیلی از رتبه‌های برتر می‌گویند که در هیچ کلاس آموزشی‌ای شرکت نکرده اند و کلاس‌های خصوصی در موفقیت در کنکور نقشی ندارند.

با آنها موافقم. کلاس خصوصی نه! اگر مدرسه‌تان برای کنکور کار می‌کند، دیگر لازم نیست در این کلاس‌ها شرکت کنید. چون خود مدرسه در این زمینه تلاش می‌کند تا شما نتیجه خوبی بگیرید. بالاخره برای خودشان هم به نوعی تبلیغ و افتخار است.

در مدرسه‌تان افراد دیگری هستند که رتبه برتر یا خاص داشته باشند؟

تک رقمی نه. اما در رشته‌های تجربی و ریاضی رتبه‌های ۲۸ و ۹۳ داشتیم.

فکر می‌کنید اگر در یک مدرسه دولتی مثلا در مرکز شهر درس می‌خواندی، باز هم همه این تجربه‌ها را داشتید؟

قطعا نه. چون در آن سطح از جامعه شاید نمی‌توانستم با زبان انگلیسی سر و کار داشته باشم و کلاس زبان بروم و همین‌طور اینکه سطح مدارس متفاوت بود. البته مدارس با هم فرق دارند و بعضی از آن‌ها واقعا معلم‌های خوبی دارند، حتی بعضی از معلم‌های ما در مدارس دولتی هم تدریس می‌کردند. ولی قطعا به این موفقیت نمی‌رسیدم.

سال کنکور برای همه خیلی سال پر تنش و اضطرابی است، چطور با این استرس مواجه شدید و چطور با آن کنار ‌آمدید؟

خب راستش کنار نیامدم. همه در سال کنکور استرس می‌گیرند. من خودم خیلی منفی‌باف بودم. هر اتفاق بدی که میافتاد مثلا رتبه ام در آزمون‌های آزمایشی بد می‌شد، خیلی ناراحت می‌شدم اما خانواده ام خیلی از من پشتیبانی کردند.

خیلی وقت است که دانشمندان می‌گویند بحث هم‌جوشی به نتیجه می‌رسد ولی نمی‌رسد چراکه خیلی چالش‌ها در راهش وجود دارد. دوست دارم که در آینده این بحث به ثمر رسیده باشد و من جز آن تیمی باشم که این کار را انجام داده است. اگر هم نشد در تحقیقات دیگر به موفقیت رسیده باشم.

تفریح‌تان چیست؟

تفریح زیاد دارم. مثلا بازی کامپیوتری، دیدن ویدیوهای یوتیوب، فیلم سینمایی، خواندن کتاب در حوزه علمی و ...

فیلم مورد علاقه‌تان چیست؟

در ژانر اکشن فیلم جان ویک را خیلی دوست دارم.

اسم شما یادآور احمد شاملوست؛ می‌شناسیدش؟

بله.

شعرهایش را خوانده‌اید؟

نه.

چیزی درباره‌اش نمی‌دانید؟

چرا چیزهایی از ایشان خوانده‌ام،‌اما خیلی محدود،‌کتاب «شازده کوچولو» را خوانده‌ام که ترجمه ایشان بود.

تصور مردم عموما از نفرات برتر المپیاد و کنکور این است که بچه‌هایی تک بعدی اند، اهل معاشرت نیستند یا در روابط عمومی موفق نیستند و نمی‌دانند لذت چیست. شما چه نظری دارید؟

بستگی به آدمش دارد. مثلا من خودم در روابط اجتماعی فکر نکنم که برای دیگران باز باشم یا خوب روابط اجتماعی برقرار کنم اما دوستان زیادی دارم و با آنها معاشرت می‌کنم. کارهایی به غیر از فیزیک هم انجام می‌دهم. اینطور نیست که فقط صبح تا شب فیزیک بخوانم، اصلا.

یک موضوعی که بین دانشجوها و دانش‌آموزان به نوعی اپیدمی تبدیل شده ، مصرف گل و سیگار است، در اطرافیانتان به چنین موضوعی برخورد کردید؟

در اطرافم افرادی بودند که سیگار بکشند اما گل نه.

جو مدرسه‌هایی که درآن درس خواندید چطور بوده است؟ بچه های آن مدرسه بیشتر دنبال چه چیزی بودند؟

خیلی در کار مواد و اینها نبودند و کسانی هم که دنبالش بودند مدرسه‌شان را عوض کردند. مثلا یک سال بودند و بعد می‌رفتند. انگار فضای مدرسه دفع می‌کرد. خیلی در این موضوعات نبودند.  اما بچه‌های مدرسه ما به ورزش خیلی علاقه داشتند.

شما چطور؟

 کاراته کار می‌کنم و تا کمربند قهوه‌ای رفتم و مدال هم آوردم.

بهترین اتفاقی که برای آینده خودتان متصورید، چیست؟

این تصور که خیلی در تحقیقات فیزیک موفق شده باشم. خیلی وقت است که دانشمندان می‌گویند بحث هم‌جوشی به نتیجه می‌رسد ولی نمی‌رسد چراکه خیلی چالش‌ها در راهش وجود دارد. دوست دارم که در آینده این بحث به ثمر رسیده باشد و من جز آن تیمی باشم که این کار را انجام داده است. اگر هم نشد در تحقیقات دیگر به موفقیت رسیده باشم.

  

۴۷۲۳۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1288571

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 11 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 50
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۱۳:۵۱ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۰
    با پول نفت ملت ایران در دانشگاه شریف درس می خواند و بعد می رود بلاد کفر به ترامپ و مردم آمریکا خدمت می کند با افتخار هم آن را بر زبان می آورد این یعنی فرار مغزها یعنی ایران جای زندگی و کار نیست چون مسئولان ما همه در خواب هستند یا دنبال کسب قدرت و انباشت ثروت شان
    • IR ۱۹:۱۲ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۰
      شمام با پول نفت ملت ایران تحصیل کردی و بزرگ شدی، چه خدمتی به کشور کردید؟ وقتی که کشوری عرضه نگه داشتن نخبه‌هاش رو نداره، یعنی اون کشور اون قدر مریض هست که ارزش موندن نداره! شما هم اگه شرایط این فرد یا پول می‌داشتید خیلی زودتر از اینجا می‌رفتید و الان داشتید به یکی امثال ترامپ خدمت می‌کردید! وقتی انگشت اشاره رو به سمت یکی می‌گیرید، چندتاش رو به خودتون نشانه رفتید! این‌قدر تنگ‌نظر نباشید!
    • IR ۱۹:۱۹ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۰
      55 7
      و یادم رفت بهتون بگم که اگه، واقعا اگه دغدغه کشور رو دارید، برید جلوی عدم‌شایستگی مسئولان بایستید! برید مسئولان رو از این خواب بیدار کنید! اگه واقعا همچین هدفی و دغدغه‌ای داشتید و فکر می‌کنید که عرضه این‌کارو دارید پس در عمل کاری انجام بدید و حرف نزنید! اگه ندارید بشینید پس و شما هم مثل‌ خیلی‌های دیگه نظاره‌گر باشید!
    • IR ۱۹:۳۷ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۰
      21 23
      نفرات اول کنکور بخاطر هوش بالایی که دارن اتفاقا زیادم درس نمیخونن و حتی بعضیاشون موقع آزمون خیلی ریلکس اندی گوش میدن
    • US ۱۹:۴۹ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۰
      17 18
      جهت اطلاعاتتون هرکس که میخاد بره خارج از یه دانشگاه دولتی باید کل پول پرداخت شده رو بپردازه. شما فکر کنم تا سر کوچتون هم نرفتی که هنوز این رو نمیدونی
    • IR ۲۰:۲۹ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۰
      12 61
      باید تعهد بگیرن خروج نکنن و اگر مایل به خروج هستن هزینه های بیت المال را به مردم پس بدن
    • IR ۲۱:۱۸ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۰
      102 3
      چاره دیگری هم مگه داره؟ فکر کردی جوانهای ما عاشق ترامپ و آمریکا هستند؟ خیلی شون ناچارند بروند. اینجا یا بهشون راه نمیدهند یا در بهترین حالت اگر با آشنا و رابطه کاری هم پیدا کنند باید تا آخر عمر زیر دست افرادی بیسواد و نفهم کار کنند و هیچوقت هم نمیتوانند تمام قابلیت های خود را بروز دهند.
  • US ۱۴:۰۱ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۰
    ذهن بازی که این فرد داره رو با قطعیت می‌تونم بگم که نتیجه سروکار داشتن با زبان انگلیسی هست! زبان دریچه‌ای است به سوی جدیدترین، عمیق‌ترین، بکرترین منابع موجود در فضای نت که این فرد تونسته مسیر زندگی‌ش رو خیلی بهتر ببینه و اسیر جو زدگی‌های معمول نشه! براشون از ته آرزوی موفقیت می‌کنم و امیدوارم که بتونن تو گروه‌ی که در اینده گداخت‌هسته‌ای رو صنعتی میکنن باشن و نوبل فیزیک هم ببرن!
    • واقع بین US ۰۱:۲۲ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۱
      16 2
      مسئولین باید از ایشون تشکر کنن. بالاخره با رفتنش از ایران حداقل یک نفر از آمار بیکاران کم شده و باری از دوش مسئولین زحمت کش برداشته میشه
  • IR ۱۴:۰۷ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۰
    128 6
    خدا بده به مملکتمون یه همچین جوونایی و پدر و مادر این جوون. فقط همه دارن میرن.
    • IR ۱۷:۴۹ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۰
      23 4
      واقعا
    • ،.،. IR ۱۹:۴۴ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۰
      28 0
      اينها ميرن ما مي مونيم و مسيوليني که اونها البته ميرن با جيب پر در حالي که ما مي مونيم و فقط مي مانيم تو کارها همه اينها خخ يکي مغزشو برميداره و ميره يکي ديگه پول مردمو
    • شمس تبریزی IR ۰۴:۳۲ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۱
      23 26
      تقصیر خودتونه. ملتی که برای یه لقمه نون رای به کار از افتادن سانتریفیوژهایش میده، حاصلش این میشه که این جوان برای تحصیل در فیزیک هسته ای میره همون کشوری که سانتریفیوژهایتان را از کار انداخت. کسی را سرزنش نکنید جز خودتان را
  • هیراد IR ۱۴:۱۴ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۰
    54 1
    آخرش نفهمیدیم به کلاس زبان رفت یا نه ؟ تو ادامه مصاحبه میگه اگه تو یه مدرسه دولتی مرکز شهر درس میخوندم کلاس زبان نمیتونستم برم. اول مصاحبه هم گفت کلاس زبان نرفتم ))
    • IR ۱۶:۳۱ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۰
      9 7
      نرفت دیگه
  • IR ۱۴:۴۸ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۰
    85 11
    پسرجان! من هم فیزیک خوانده ام. قشنگ ترین رشته تحصیلی دنیاست؛ اما پیر می شوی و به هیچ جا نمی رسی. بهتر است همان رشته زبان را انتخاب کنی.
    • شمس تبریزی IR ۱۷:۲۸ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۰
      26 38
      به حرف امثال حاج بابا گوش نکن آقای شاملو. ایشان و طرفداران فکری ایشان پروژه شکافت هسته ها را در ایران تعطیل کردن و حالا هم میخواهند افراد مستعدی چون شما را از مطالعه همجوشی هسته ها منصرف کنند. در تحصیل رشته فیزیک موافق باشید دوست عزیز. بنده از همین الان شما را پروفسور شاملو صدا میکنم
    • IR ۱۷:۵۲ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۰
      45 2
      بعید میدونم به هیچ جا نرسه!
    • US ۱۸:۴۷ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۰
      24 2
      خطاب به شمس تبریزی : واقعاً بکار بردن کلمه استاد برای شما ناچیز است چونکه شما بزعم خودتان در تمام علوم به ویژه علوم سیاسی تبحر دارید و بی محابا در تمامی علوم و تخصصها اظهارنظر کارشناسی می کنید و بهتر است شما را علامه دهر بخوانیم !!!
    • IR ۱۹:۱۶ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۰
      90 1
      بستگی داره کجا بخواد بمونه!!! اگه بخواد تو ایران بمونه متاسفانه حرفتون درسته ولی اگه به کشورهای پیشرو در این رشته بره، جای کار زیادی داره و به لحاظ رفاهی وضعیت خوبی خواهد داشت! درسته خیلی پولدار نمیشه اگه صرفا ریسرچ کنه ولی خب جایگاه اجتماعی و علمی بالایی خواهد داشت که ارزش اون بسیار فراتر از پول هست!
  • IR ۱۵:۵۶ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۰
    77 1
    مگه دانشگاه‌های آمریکایی برای چنین رشته‌ای یک ایرانی را می‌پذیرند؟
    • ارام IR ۱۶:۲۴ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۰
      125 1
      بله قطعا. اونها نخبه را جذب و ما فراری میدهیم
    • شمس تبریزی IR ۱۷:۳۷ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۰
      11 6
      در مقطع لیسانس کسی گرایش تعیین نمیکند و کسی هم نمیداند که ایشان بعدا میخواد چه گرایشی را بخواند. البته اگر من جای ایشان بودم اصلا نمیگفتم چه گرایشی را میخواهم بخوانم. بگذریم که در آمریکا این امید را دارند که ایشان پس از سالها تحصیل در آمریکا به ایران برنگرده که البته امیدوارم در مورد ایشان چنین اتفاقی نیفته
    • DE ۱۷:۴۵ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۰
      28 2
      پذیرش هم بدن ویزا گرفتن برای چنین رشته هایی خیلی سخته
  • هاتف IR ۱۶:۲۲ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۰
    23 83
    مشخصه خیلی مغروره! حس غرور و تبختر موج می زنه تو وجودش! خدا کنه این باد غرور به زمین نزندش!
    • IR ۱۷:۵۰ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۰
      43 3
      واقعا از کجا به غرورش پی بردین؟ کدوم جوابش این معنی رو میداد؟
    • IR ۱۹:۳۳ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۰
      30 3
      رتبه یک شده اگه این سطح از اعتماد بنفس و روشن بودن تکلیف آدم با خودش اسمش مغرور بودنه من خیلی خوشحالم که این ادم مغروره
    • امید IR ۲۰:۵۰ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۰
      27 3
      اسنان بدون غرور سالم و قوی به جایی نخواهد رسید .
  • تارا IR ۱۶:۲۳ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۰
    48 11
    به یکسال نمیکشه که از ایران میره.
  • IR ۱۶:۲۵ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۰
    22 6
    کسی که میره دانشگاه دولتی باید حالت بورسیه داشته باشه یعنی کار براش مهیا باشه و از طرفی تعهد خدمتی هم ازش گرفته بشه نه مثل ایشون که قراره برای چند ترم درس بخونه و هدفش رفتن به خارج از کشوره
  • IR ۱۶:۳۰ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۰
    27 12
    کاش این سرمایه‌ها از کشور نروند
  • US ۱۷:۴۶ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۰
    61 4
    حالا معنی امید به آینده در این مملکت را میفهمم
  • IR ۱۷:۵۰ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۰
    52 26
    منم جاش بودم ایران نمی‌موندم
  • IR ۱۷:۵۱ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۰
    29 5
    آفرین به این علاقه و استعداد
  • IR ۱۷:۵۳ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۰
    27 9
    به این میگن نخبه
  • واسلیوس IR ۱۸:۰۷ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۰
    8 8
    من خودم به زبان علاقه دارم و البته به مکانیک کوانتوم همیشه از یوتیوپ آخرین نظریات کوانتوم مثل میدان گرانشی کوانتومی و کارهای پروفسور اروین کلی در این زمینه آخرین نظریات ایشان مثل ای ایت لتیس را مطالعه می کنم خیلی جالب و هیجان انگیز به خصوص رابطه بین اطلاعات مشاهدات و آگاهی
  • IR ۱۸:۱۱ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۰
    9 10
    بین 30 هزار نفر اول شده یعنی در سهمیه ای که بهش تعلق گرفته رتبه یک کنکور نیست
  • IR ۱۸:۱۴ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۰
    14 90
    این چه نخبه ایست که در رشته اصلی خودش که ریاضی بوده 188 شده باید در رشته ریاضی اول تا سوم میشد آن وقت میشد نخبه همین جا بمان و تمنای آمریکا را نداشته باش مگر اینکه با پول وکالت پدرت بروی
    • IR ۱۸:۲۶ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۰
      33 0
      کنکور اصلا معیار مناسبی برای سنجیدن نخبه ها نیست. شما انیشتین رو هم بیاری کنکور بده الان رتبه خوبی نمیاره
  • IR ۱۸:۱۷ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۰
    0 43
    ما چیزی به نام گروه زبان که در آن همه با هم رقابت نکنند نداریم یک گروه اضافی هست که چند سالی جدا امتحان می دهند رقابت برای رتبه در سه گروه انسانی ریاضی و تجربی است این بنده خدا هم شانسی در یک مسابقه بی رقابت اول شده
    • IR ۰۱:۳۳ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۱
      3 0
      دوست عزیز من هم کنکور زبان دادم تعداد شرکت کنندگان در کل کشور نزدیک به ۱۴۰ هزار نفر بود! درود بر شما با این همه تلاش و کوشش. ...
  • بی نام5 AE ۱۸:۲۸ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۰
    21 10
    به جای همجوشی هسته ای برو رشته عدالت اجتماعی بخون پروفسور هسته ای زیاده پروفسور عدالت کمه
  • بی... IR ۱۸:۵۵ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۰
    33 0
    به این عزیزمون تبریک می گم وبراشون بهترینهارو آرزو دارم.بنده دارای مدرک دکترا از دانشگاه تهران هستم و به ماننددو مقطع قبلی هم که دانشگاه بوعلی و فردوسی بودم تماماً روزانه درس خوندم.تا حالا که حدود 36 سال دارم تمام تلاشم روکردم که در مسیر سالم جامعه حرکت کنم.ولی متاسفانه از اون جایی که موفقیت هم به مانند بسیاری از مسائل دیگه درجامعه ماوراثتی هستش نتونستم به موفقیت دلخواهم برسم و نهایتاً یک کارمنددولتی ساده شده ام که بعداز ظهرهابرای ساعتی زیر 10هزار تومان تدریس دانشگاه میکنم.اگه خانواده یاجامعه مسئولی داشتم قطعاً الان شرایط بهتری داشتم همچنان که فرزندانم به مراتب موفقتراز من خواهندشد.به فرزندانمان بیاموزیم که درایران موفقیت ماحصل وراثت است ودیگر مسائل درحاشیه قرار میگیرند.
  • IR ۱۹:۳۸ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۰
    43 1
    فاجعه بارترین اتفاق کشور ما که حتی از اختلاس هم بدتر است همین فرار مغزها است که البته عمدی در انجام ان است
  • IR ۲۳:۱۳ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۰
    6 21
    حالا همون ترم اول که اساتید چندبار نمره ردی بهت دادن، همه چی یادت میره هنگ میکنی....!می فهمی
  • رضا IR ۰۰:۰۲ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۱
    18 2
    برو که پشیمون میشی وقتی میخوای دنبال کار بگردی به حرفم میرسی
    • IR ۱۱:۱۵ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۱
      7 0
      خوب نمی خواد که ایران بمونه. رشته های علوم پایه در ایران هیچ ارزشی ندارند. ولی چون رتبه خوبی در کنکور اورده و می ره شریف و نمره تافل خوبی بیاره از یکی از دانشگاه های امریکا پذیرش می گیره شک ندارم.
  • مجید IR ۰۱:۲۷ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۱
    4 0
    دوستان اینقدر ندانسته اظهار نظر نکنید. مسئله‌ای که ایشون بهش علاقه دارن، در کشور های پیشرفته، به صورت گسترده تری بررسی میشه و ایشون داره دنبال علاقش میره. ساحت علاقه به یک مبحث علمی رو نمیشه با این چیزایی که میگید مثل خدمت به کشور یا مثلا دنبال وضعیت معیشتی خوب بودن، به چالش کشید. جانور شناس انگلیسی رو در نظر بگیرید که تمام عمرش رو در جنگلهای اندونزی دنبال کرم میگرده.
  • IR ۰۵:۲۸ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۱
    0 1
    پسرجان الان بعضی ایرانی ها به مقام استادی دانشگاههای خارج رسیدن و دانشگاه های مهندسی داخل از سطح بالایی برخوردار است. مهم کارافرینی پس از لیسانس هست.
  • شام IR ۱۰:۴۱ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۱
    2 1
    يه خداوت جانانه به پدر و مادر و برادر اين عزيز و بزرگوار . دمتون گرم با تربيت اين عزيز . در ضمن در بهترين حالت بايد برد سربازي و بعد بياد در آموزش و پرورش قراردادي يا اجرتي كار كند كه امثال حدود يك ميليون براي اين نخبه در نظر گرفتيم . اميد است با پشتكار رسمي بشوند و بتوانند تا دو ميليون حقوق بروند انشاااله . گروه پايه مانند فزيك و رياضي يعني فقر و بي كاري