کامران فانی پدرعلم کتابداری ایران گفت: کسانی که در حوزه های قرآنی با گرایش های مختلف تحصیل کرده‌اند، با گذراندن یک دوره کوتاه کتابداری و یا مطالعه در این زمینه، نقش تکمیل کننده را در پژوهش های قرآنی ایفا کنند تا این پژوهش ها از رشد کیفی برخوردار باشد.

به گزارش خبرآنلاین به نقل از ایرنا، کامران فانی در نشست 'نقش و فنون کتابداری در قرآن پژوهی' به نکات زیر اشاره کرده است :

*کسانی که در حوزه های قرآنی با گرایش های مختلف تحصیل کرده‌اند، با گذراندن یک دوره کوتاه کتابداری و یا مطالعه در این زمینه، نقش تکمیل کننده را در پژوهش های قرآنی ایفا کنند تا این پژوهش ها از رشد کیفی برخوردار باشد.  کتابدار وظیفه دارد ضمن جمع آوری، رده بندی، موضوع بندی منابع و ماخذ، به جامعه مراجعه کننده به کتابخانه اطلاع رسانی کند.

*مجموعه پراکنده ای از اطلاعات در اینترنت وجود دارد و هنگامی که یک پژوهشگر برای انجام پژوهشی به پایگاه های اینترنتی مراجعه می کند، مطمئن نیست که اطلاعات دریافتی موثق است و امروزه این خطر جامعه ما را تهدید می کند.

*در حدود 30 سال پیش با همکاری 'بهاءالدین خرمشاهی' تمام آیات قرآن را بررسی کردیم و برای هر آیه، یک تا چند موضوع انتخاب کردیم و در پایان توانستیم 8 هزارموضوع اصلی و هزاران موضوع فرعی از قرآن استخراج کنیم.

*هر پژوهشگری که بخواهد در زمینه قرآن و علوم قرآنی تحقیق کند ناگزیر است که به فهرست هایی رجوع کند و مراجعه به فهرست لغات کافی نیست بلکه در این زمینه رهیافت موضوعی لازم است.

*بسیاری از تحقیقاتی که در زمینه علوم قرآنی در سطح جهان صورت می گیرد به زبان های انگلیسی و آلمانی است ولی نکته مهم این است که نحوه دسترسی به این منابع به چه شکلی ممکن است.

*در کتابخانه ملی به عنوان بزرگترین کتابخانه کشور و کتابخانه مجلس به عنوان کتابخانه های عمومی و همچنین در کتابخانه های آیت الله مرعشی نجفی و آستان قدس رضوی که با گرایش کتاب های اسلامی فعالیت می کند، آثاری در زمینه علوم قرآنی به زبان های انگلیسی و فرانسه وجود ندارد.

* مسئولیت بر طرف کردن این مشکل در مرحله اول به عهده مدیران این مراکز فرهنگی است و در مرحله بعد کتابداران این کتابخانه ها باید برای حل آن تلاش کنند.

*در کشور ما علم کتابداری به روش نوین تقریبا از عمری 50 ساله برخوردار است، و پس از پیروزی انقلاب اسلامی کتابخانه های ایران رشد چشمگیری داشته است ولی هنوز از دیدگاه مردم که با کتاب بیگانه اند، کتابدار همیشه به عنوان تحویلدار اموال تلقی شده است در حالی که امروزه کتابداری بخش جدایی ناپذیر پژوهش است.

/62

کد خبر 128902

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین