۴۹ نفر
۱۲ مهر ۱۳۹۸ - ۰۹:۰۹
مهران مدیری در «هیولا»، از زنان چه تصویری می‌سازد؟ 

رسانه‌ها موجب انباشت تصاویر ذهنی و ایجاد تفکرات قالبی از زن در اذهان عمومی می‌شوند، ارائه تصویر زنان در خانه و دغدغه ظواهر دنیوی و زیبایی داشتن چیزی است که رسانه‌ها برای ما ساخته‌اند و این تصاویر و انگاره‌ها، عامل مهمی در ساخت اجتماعی واقعیت در بین مخاطبان و افراد جامعه محسوب می‌شوند؛ کاری که مهران مدیری در سریال «هیولا» به خوبی از عهده آن برآمد!

تصویر زن در مجموعه «هیولا»، کاریکاتور تقلیدشده‌ای است از آنچه که واقعیت ندارد و نتیجه این می‌شود که مخاطبان با تماشای این سریال تأییدی بر رفتارهای غلط اجتماعی خود می‌یابند و به این دور باطل ادامه می‌دهند. در این یادداشت سعی می‌کنم به این بپردازم که این سریال از چه زاویه و عینکی به زنان جامعه نگریسته است و این قشر چگونه بازنمایی شده‌اند؟

بازیگر اصلی زن سریال «هیولا»، شبنم مقدمی در نقش شهره، همسر هوشنگ شرافت است، شخصیتی که به خاطر حجم دیالوگ‌های تکراری‌اش از جایی به بعد در مخاطب ایجاد دلزدگی می‌کند. شهره اگر سوار ماشین شاسی بلند می‌شود، اگر در خانه لازانیا درست می‌کند و مارچوبه می‌خورد و ... بیش از هر چیز سعی می‌کند به زنان دیگر به ویژه مینا (سیما تیرانداز) فخر بفروشد و آن را نمایش دهد.

تورستین وبلن (جامعه شناس و اقتصاددان)، در اواخر قرن نوزدهم در نظریه‌اش تحت عنوان «نظریه‌ طبقه‌ تن‌آسا»، جامعه‌ای را به تصویر می‌کشد که سرچشمه‌های اصلی مصرف در آن، تظاهر و تقلید است که در بالای آن طبقه‌ مالکان قرار دارد، طبقه‌ای که ناز و نعمت خود را به وسیله‌ مصرف نمایش می‌دهد، طبقه مرفه گروهی از مردم هستند که صرفاً درصدد ارضای نیازهای فیزیکی، روانی و روشنفکرانه خود نیستند، بلکه همواره کالاهایی را برای خودنمایی و نه رفع نیاز مصرف می‌کنند. این نوع مصرف را وبلن مصرف نمایشی می‌نامد. نمونه این ویژگی‌ها را در سرتاسر سریال در اکثر شخصیت‌های زن به ویژه شهره و مینا می‌بینیم. 

در واقع در این سریال، کالا برای رفع نیاز مصرف نمی‌شود، بلکه زنان سریال به دنبال تظاهر به مصرف و نمایش آن هستند. وبلن معتقد بود که مصرف زمانی از معنای طبیعی و اصلی خود فاصله می‌گیرد که بتواند بیانگر انگیزه‌ای باشد که فرایند متفاوتی از انباشت کالا را در پی داشته باشد. انگیزه‌ای که ریشه مالکیت از آن آب می‌خورد چشم و همچشمی است. همین انگیزه چشم و همچشمی در سیر تکامل خود، نهاد مالکیت را شکل می‌دهد و این نهاد در همه جنبه‌های تکامل ساختار اجتماعی نفوذ پیدا می‌کند. داشتن ثروت، بزرگی و افتخار می‌آورد و این امتیاز رشک‌انگیزی است. به یاد بیاورید صحنه‌ای که شهره و هوشنگ سوار بر ماشین شاسی بلند، نزدیک خانه هستند و شهره مدام در جستجوی آشنایی است که بتواند با نمایش آن کالا به او فخر بفروشد. در واقع او که سال‌ها با نداری همسرش به عنوان یک معلم ساده سر کرده، اکنون که شرایط را برای بهبود شرایط اقتصادی خانواده مناسب می‌بیند، از این فرصت استفاده می‌کند. هدف او صرفاً استفاده از کالا نیست، بلکه نمایش و تظاهر به داشتن کالاست (شهره بیشتر از آنکه عقده نداری داشته باشد، عقده تظاهر و فخرفروشی دارد).

مهری، مادر هوشنگ (گوهر خیراندیش) نیز که در ابتدا به شرافت همسر مرحومش می‌بالد و مخاطب توقع دارد که در برابر زیاده خواهی‌های پسر و عروسش ایستادگی کند، در دام تجملات و توجه بیش از حد به ظواهر دنیوی میافتد. پس این زنان اگر آب ببینند، شناگران خوبی می‌شوند. 

زنان سریال مدام برای نشان دادن دارایی‌های خود به رقابت می‌پردازند. وبلن درمورد سرچشمه‌های اجتماعی رقابت در زندگی بشری معتقد بود، حرمت نفس همان بازتاب حرمتی است که دیگران برای انسان قائل می‌شوند. بنابراین اگر شخصی به خاطر عدم توفیق در کوشش‌های رقابت‌آمیز مورد پسند جامعه، چنین حرمتی را به دست نیاورد، از فقدان حرمت نفس رنج خواهد برد. در یک فرهنگ رقابتی که انسان‌ها ارزششان را در مقایسه با ارزش دیگران می‌سنجند، هرکسی پیوسته در تکاپوی این است که از دیگران پیشی بگیرد (صحنه‌های مهمانی‌های دورهمی زنان سریال را به یاد آورید). 

ویژگی فخرفروشی در این سریال مشخصه بارز زنان است و مردان کمتر دارای این ویژگی هستند. یک تفکر کلیشه‌ای که در جامعه در مورد زنان وجود دارد، این است که زنان در مهمانی‌ها مدام در صدد نمایش زیورآلات، کفش و لباس مارک‌دار خود هستند؛ موضوعی که این سریال به آن دامن زده است. کلیشه‌سازی تعداد اندکی از ویژگی‌های ساده و قابل فهم در یک شخص را در نظر می‌گیرد و همه چیز درباره آن فرد را به آن ویژگی‌ها تقلیل می‌دهد و آن ویژگی‌ها را اغراق آمیز و ساده می‌سازد. 

نکته دیگر اینکه ژن خوب و شرافت که از اجداد هوشنگ به او رسیده، از هوشنگ نیز به پسر خود (حامد) رسیده، او در عین سادگی، از سایر اعضای خانواده شریف‌تر است. اما دختر خانواده (هاله) هیچ رگه‌ای از شرافت ندارد و از همان ابتدا به شیوه زندگی پدربزرگ خود انتقاد می‌کند و او را مسبب بدبختی‌های خانواده می‌داند. گویا شرافت؛ ژنی است که اگر هم وجود داشته باشد، در جنس مذکر است و در جنس مؤنث کمتر اثری می‌توان از آن یافت.  

خانم زحمتکش با بازی آزیتا ترکاشوند، شخصیت دیگر سریال است؛ می‌توان گفت تنها زن فعال در محیط و جامعه مردانه. به ظاهر قرار است ایشان به عنوان عضو هیئت مدیره خاف (مؤسسه مالی و اعتباری خاک پای فرهنگیان) نماینده زنان باشد. اما از آنجا که همیشه پای یک زن در میان است، وجودش باعث ایجاد فساد در هیئت مدیره می‌شود (ارتباط با کامروا). همچنین از او شخصیتی ساده لوح به تصویر کشیده می‌شود که به راحتی همه اعضاء علیه او توطئه می‌کنند و او را مقصر اصلی تمام فسادها و رانتخواری‌ها معرفی می‌کنند. پس در این سریال زنان به گونه‌ای به نمایش درمی‌آیند که وقتی وارد محیط‌های کاری می‌شوند، ابژهای جنسی هستند و باعث ایجاد فساد اخلاقی می‌شوند و راهکار مبارزه با آن نیز حذف کامل زنان از محیط‌های اجتماعی است. در حالی که مردان به راحتی به زندگی عادی خود ادامه می‌دهند و آب هم از آب تکان نمی‌خورد. 

زن دیگر این سریال، شخصیت فلور با بازی شیلا خداداد است. زنی که به شدت به ظاهر خود اهمیت می‌دهد و او را بیشتر در مهمانی‌های زنانه، آرایشگاه، در حال گرفتن فال قهوه و ... می‌توان دید. نه فعال اجتماعی است و نه دغدغه ایستادگی در برابر مفاسد همسرش را دارد. او از فسادهای مالی همسرش با خبر است و حتی در برخی مواقع او را همراهی می‌کند (سکانس ترغیب هوشنگ شرافت به قبول کردن پست مدیرعاملی یاران جنگل)، اما تنها چیزی را که بر نمی‌تابد، خیانت همسر است. پیام ضمنی سریال می‌تواند این باشد که تنها خط قرمز زنان، خیانت مرد است و تنها موضوعی که برای‌شان حائز اهمیت است، وفادار بودن مرد است و اینکه درآمد خوبی داشته باشند، راه به دست آوردن آن هم دیگر مهم نیست، پس هرچیزی از سوی زنان پذیرفته می‌شود، الا خیانت. 

کارگردان با نمایش یک اثر دیدگاه خود را در جهت مخالفت یا موافقت با هنجارها و ارزش‌های غالب در جامعه نشان می‌دهد. در این اثر زنان جامعه‌ای که مهران مدیری به تصویر می‌کشد، زیاده خواه، راحت طلب، دهن بین، شکاک، پول پرست، اهل اهمیت به ظواهر و خانه‌دار هستند و کمتر دغدغه مشکلات جامعه را دارند. زن نشان داده شده در سریال مهران مدیری، زنی است که با انواع خاص کرم‌ها، رژ لب و رنگ مو در جست‌وجوی ظاهر بهتر و زیبایی بیشتر است، دغدغه اصلی‌اش خانه بالای شهر و ماشین لوکس سوار شدن است. حال آنکه مشکلات، دغدغه‌ها و خواسته‌های زن جامعه ایران بسیار مهم‌تر از آن چیزی است که در این سریال شاهد آن بودیم. (هرچند تمام شخصیت‌های اصلی سریال مهران مدیری از لحاظ ویژگی‌های اخلاقی دارای مشکلات عدیده‌ای هستند و هیچ یک از شخصیت‌های جامعۀ به تصویر کشیده شده این سریال اخلاق مدار نیستند.)

۵۷۲۴۳

کد خبر 1306753

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 54
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • عباس IR ۰۹:۲۱ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۲
    50 98
    تلفیق تحلیل سریال و نظریه بسیار عالی بود.
    • مری IR ۱۹:۵۹ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۲
      29 46
      گزارش واقع بینانه ای بود! منفیافازشون چیه؟!
    • IQ ۲۲:۲۵ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۲
      46 8
      پس با همین استدلال میشه گفت که سریال مرد ستیز هم هست چون اونها رو جاه طلب و دو رو نشون میده. لطفا شعار ندهید
    • سعید IR ۰۹:۰۹ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۳
      8 6
      با این تحلیل های صد من یه غاز و آبدوغی تان که پر از تعصب، کینه و نفرت از کارگردان این سریال است، فقط در پی حذف یک مهره با ارزش دیگه از عرصه هنر هستید. فقط تا پایین میزان منفی مثبت ها را ببینید تا متوجه آبکی بودن تحلیل خود شوید
    • IR ۰۶:۴۰ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۴
      7 6
      تحلیل آبکی و صد من یه غاز!! اینقدر تو این سالها خبرهایی مانند طلاق این هنرپیشه از اون و ازدواج این یکی با دیگری و... به خوردمون دادند که وقتی یه نفر پیدا میشه و یه نقد مینویسه جلوش جبهه میگیریم. کارگردان یه فیلم میسازد یکی دیگه نقد میکنه چرا باید اسمش ب»ذاری آبکی! اجازه بدیم تو جامعه تضارب آرا باشه. به عنوان یه مرد میگم آفرین به نویسنده که اینقدر شجاعت به خرج داده نقد محبوبترین شخصیت هنری ایران رو کرده.
  • مرتضی IR ۰۹:۴۷ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۲
    42 77
    بله. دقیقن همینه. به درستی اشاره شد. ولی اینکه مهران مدیری این تصویر رو میسازه تازگی نداره، مگه بقیه کارگردانامون فرق میکنند؟
  • IR ۰۹:۵۳ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۲
    32 73
    با شما موافقم. کاش نظارتی بر کار این کارگردان بود و ای کاش فرهنگ و هنر به معنای واقعیشان بر می‌گشتند.
  • IR ۰۹:۵۳ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۲
    19 51
    با شما موافقم. کاش نظارتی بر کار این کارگردان بود و ای کاش فرهنگ و هنر به معنای واقعیشان بر می‌گشتند.
  • IR ۱۰:۰۸ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۲
    متاسفانه تا حدودی زیادی همین طور هست ... زنان جامعه ما این شکلی هستند یعنی آب ببینند شناگر ماهری هستند...البته همه این جور نیتند ولی اکثر همین اخلاق رو دارند .
  • مصطفی GB ۱۰:۲۹ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۲
    97 7
    اون که منظورش همه زنان نیست بخش از زنان که همسران زالوصفت دارند دارای ویژگی فخر فروش و حسود و تنوع طلب و ... هستند
  • IR ۱۱:۰۵ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۲
    69 24
    این نظر شماست
  • احسان IR ۱۱:۱۸ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۲
    99 23
    شکی در پایمال شدن حقوق رنان در این کشور نیست ولی من این سریال رو جزو متهمین این موضوع نمی‌دونم. اگر چیزی بنام دفاع از حقوق مردان وجود داشت بنده هم می‌تونستم لیست بلندبالایی از توهین‌های سریال به مردان بنویسم که همه‌شون فاسد و دروغگو و پلید هستند (بجز حامد که اون هم بی‌عرضه و دست و پا چلفتیه) اما من متوجهم که با یک سریال کمدی طرفم که داره نه یک هیولا بلکه هیولاهای بی‌شمار جامعه‌ام رو نشون میده. خانم عزیز، هیولا زنها رو زیر سوال نمی‌بره، آدمهای این جامعه رو نقد می‌کنه. نقد شما ساده‌انگارانه و یک بعدیه و تعصب و یک‌جانبه نگری‌تون مانع درک حرف‌های درست و تفکر برانگیز هیولا شده.
  • IR ۱۱:۱۹ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۲
    65 11
    مهران مدیری در فیلم هیولا بیشتر عادی جلوه دادن اختلاس های کلان را به مردم نشان میدهد که اگر اختلاس ها ی هزار میلیاردی هم اتفاق بیفتد در جامعه هیچ اتفاقی نمی افتد این مسئله برای مردم یک سوژه عادی می باشد که براحتی از آن میگذرند.
  • شیدا IR ۱۱:۳۱ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۲
    71 10
    .... مهران مدیری مشکلات جامعه رو خوب نشون داده. فساد در جامعه ایرانی از هر نوعش زیاد شده فقر و بیکاری و پول پرستی هم زیاد شده
  • IR ۱۱:۳۵ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۲
    62 17
    اجازه بدید مهران مدیری به کارش برسه چون دست کم ساعتی شاد برای مردم بوجود میاره که از بدبختی کارشون به خودکشی نکشه.لطفا
  • IR ۱۲:۱۰ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۲
    72 32
    برو فمنیست. تا یه دو تا کتاب خوندی واقعیت جامعه رو یادت رفته. من نمیدونم چرا بعضی تا یه مدرک دانشگاهی تو حیطه روانشناسی یا حقوق میگیرند تا چند وقت توهم دارند و واقعیت ها رو نمیبینند.
  • سالار IR ۱۲:۱۹ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۲
    47 16
    خانم شما منتقدی؟ مدافع حقوق زنانی؟
  • IR ۱۲:۲۱ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۲
    27 53
    درست میگید و به عنوان یک مرد میگم که بسیاری از این تصویرسازی نادرست است
  • داوود IR ۱۲:۲۱ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۲
    56 9
    اینایی که نوشته نقد به شبیه نبودن زنها به آرمان هاست در حالیکه این زنها شبیه واقعیت در جامعه ما هستتد
  • IR ۱۲:۴۵ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۲
    71 10
    حالا چرا زن ها رو جدا بررسی کردین؟ این سریال انتقادی بوده و همه ی شخصیت هاش رو این طور نشون داده، زن و مرد نداشته...اتفاقا کار شما اشتباهه که زنان رو جدا بررسی می کنین. مردان در این سریال مگر چطور به تصویر کشیده شدن که شما روی نحوه به تصویر کشیده شدن زنان حساسیت به خرج میدین؟ اتفاقا مدیری بدون نگاه جنسیتی همه رو نقد کرده. اما نویسنده ی این یادداشت با نگاه جنسیتی فقط نقد شدن زنان رو دیده!
    • مرتضی IR ۱۵:۵۵ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۲
      11 21
      جمله آخر رو با دقت بخونید. درمورد تمام شخصیتها اشاره شد که هیچیک اخلاق مدار نیستند. اما آیا واقعن کل جامعه ما اینحوریند؟
    • IR ۲۱:۲۴ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۲
      12 3
      بله در اخر متن اشاره کرده که همه شخصیت ها مشکلات و صعف داشتن نه فقط زن ها اما چیزی که تیتر زدن فقط به زن ها اشاره کرده و اینکه کل متن هم درباره ی زن هاست این که فقط تو دو خط اخر در پرانتز اشاره کنی، یک طرفه بودن متن و نگاه جنسیتی این خانم نویسنده به سریال رو توجیه نمی کنه
  • IR ۱۳:۰۵ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۲
    60 27
    ولی غالب زنها همین طوری هستن دنبال فخرفروشی و خودنمایی
  • aveeb DE ۱۳:۱۵ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۲
    49 23
    باز مهران مدیری یه کار موفق ساخت بعضیا از حسادت ترکیدن، عقده ای ها، خبر آنلاین که سردسته هر چی عقده ایه،مهران مدیری محبوب ترین شخصیت ایرانه اگه از این ناراحت هستین برین بمیرین
  • ماهان IR ۱۳:۲۸ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۲
    47 11
    نه اینکه در جامعه اونجوری نیست!
  • مهراب IR ۱۳:۳۸ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۲
    47 13
    کافی است آمار بگیرید؛ تصویری از شخصیت زنان به تصویر کشیده، البته با اغراق طبیعی طنز، چهره ای دقیق از اکثریت زنان است. اقلیت زنان، البته چنین نیستند ولی اقلیتی هستند که در تغییر چهره ی اجتماعی زنان هنوز تاثیری ندارند.
  • IR ۱۳:۵۰ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۲
    24 48
    با سپاس از متن زیبای شما کلا در همه کارهای مهران مدیری زنان شخصیت هایی فوق العاده کم هوش کوتاه بین و نادان تصویر می شوند و این ویژگی مشترک همه کارهای آقای مدیری است.
  • خانم فردوس محمدی IR ۱۴:۳۰ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۲
    18 37
    تشکر. مطلب خوبی بود بسیار عالی به این موضوع پرداختین. بویژه ژن شرافتی که به جنس مذکر داده شده. دغدغه خیلی از زنهای شریف ایرانی مال و ملک نیست. من دکور و جواهر و... بنابه طبع زنانه ام دوست دارم. اما میدونم وقتم و ذهنم رو میگیره در بندشون نیستم و یک نکته درباره خانم زحمتکش، اینکه خانمی که طلاق میگیره در معرض آسیب هست هم از سمت زنان جامعه خودش ( هرچند خانم زحمتکش واقعا ارتباطی داشت. اما بسیاری از خانمهای مجرد هستند که وارد رابطه دگران نمیشن ولی دیگران بهشون سوظن دارن و نگاه خوبی نیست نسبت به زن تنها )و هم استفاده از مردان و به راحتی هم طرد و کنار گذاشته میشه... موفق باشین خانم رضوانی عزیز
    • US ۲۲:۳۲ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۲
      20 4
      یعنی چی ژن شرافت به مردها داده شده ؟ خود هوشنگ مگه به فساد کشیده نشد ؟ سطحی نگری تا چه حد ؟ یه سریال یا فیلم رو هدف می گیرید بعد دنبال سکانس های ضد زن می گردید، بابا مگه شخصیت مرد های داستان فرقی داشت
  • سیمین IR ۱۴:۳۳ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۲
    65 7
    بنظرمن ک یک زنم کاملا شخصیتای فیلم هیولادرست بود الان خانمای پولدار دغدغشون مدل لباس ماشین خونه ایناس از پایین شهرنشون نداده ک بگیم اشتباه گفته
  • مریم IR ۱۵:۰۸ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۲
    14 31
    متن خوبی بود
  • IR ۱۵:۱۶ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۲
    14 28
    اصولا قاعده ی کلی سریالهای مدیری همینه. دنبال متن هایی از این دست هست.
  • محمد IR ۱۵:۱۸ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۲
    34 9
    دروغ هم نگفته
  • IR ۱۵:۳۲ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۲
    62 14
    شما یا حقیقت رو نمی بینید و یا نمی خواهید که ببینید! تو جامعه امروز ما متاسفانه بیش از 70 درصد زنان همین طور هستند. تا جایی که ما در دانشگاه، آشنایان، همسایه ها و... می بینیم اکثریت زنان به دنبال مادیات و فخرفروشی و تجمل‌گرایی اند. البته با وجود شبکه اجتماعی اینستاگرام مردان هم شدیدا به فخرفروشی رو آوردن
  • پوران NL ۱۵:۵۱ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۲
    28 7
    انقدر آزادی بیان نداشتیم که معنی نقد، طنز، کمدی، کمدی سیاه، هجو و غیره رو نمی‌دونیم. می‌فهمیم یه جای کار می‌لنگه ولی نمی‌فهمیم کجا. می‌دونیم باید کلیشه‌ها رو عوض کنیم ولی از هر چیزی که معنیش رو نفهمیم می‌ترسیم و فکر می‌کنیم بر ضد ماست. چندتا نظریه خوندیم ولی چون سواد ادبی و سینمایی نداریم نوک فلش رو نقد می‌کنیم.
    • رضا IR ۱۶:۴۷ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۲
      0 3
      آهان
    • احسان IR ۲۰:۳۲ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۲
      7 1
      آفرین
  • IR ۱۶:۵۲ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۲
    21 3
    چرا باید مهری، مادر هوشنگ، جلوی زیاده خواهی های پسرش رو میگرفت؟ همه منتظرین که از مادرها همین تصویر کلیشه ای نشون داده بشه.
  • IR ۱۶:۵۵ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۲
    23 3
    جنابعالی بفرما اصلا در این سریال کدوم شخصیت اعم از مرد یا زن چهره موجهی دارد ؟ ظاهرا متوجه نشدید هدف نویسنده و کارگردان چه بوده مجبور هستید در هر موردی حتما نظر بدهید ؟
  • IR ۱۷:۴۴ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۲
    7 12
    اصلااغراق شده و نادرست نبوده .متاسفانه من هم جز این از زنان دور برم ندیدم .
  • رضا IR ۱۷:۵۱ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۲
    7 19
    به نظر من مهران مدیری تموم شده، خیلی وقته تموم شده و به قول آقای فراستی مهران مدیری پل های پشت سرش رو هم خراب کرده، امیدوارم به جایی نرسه که دیگه به خاطر آثار گذشته ش هم ارزشی براش قائل نباشم.
  • مینا IR ۱۸:۴۰ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۲
    18 4
    چرا به قضیه اینطور نگاه میکنید؟اتفاقا بنظر من آقای مدیری بااین فیلم ،خصلت های غلط مثل اسراف و دنیاپرستی و ظاهر بینی و فخرفروشی های بی مورد رو نقد وحتی مسخره کرده.البته که جای مسخره کردن داره کسی فقط به فکر ظاهر وپول خودش باشه و شرافت وانسانیتش رو زیرپاش بزاره.ضمنا طنز و کمدی یک بستری برای نشان دادن مشکلات جامعه است،طوری که لبخندتلخی بر لبانمان مینشیند.شاید زنها با نگاه کردن به این فیلم،رفتار خودشونوببینن و دست از اینکارا بردارن
  • IR ۱۹:۳۷ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۲
    10 6
    خود شما کی هستی؟ الان بهت برخورده؟
  • IR ۱۹:۴۵ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۲
    27 10
    والله وقتی سریال را می دیدم فکر می کردم دوربین مخفی نو خانه ما بوده از توقعات زن و بچه من زن الگو گرفته اند. قصد تعمیم ندارم اما زن های ما در زندگی مدرن همه مزایای زندگی سنتی را هم می خواهند
  • US ۲۲:۲۳ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۲
    24 9
    یک تحلیل فوق آبکی. به نظرم اگر نویسنده در پی حفظ کرامت زنان است در ابتدا باید خودشان از تحلیل های جامعه شناسی و هنری به شدت بپرهیزد.
  • مرجان IR ۰۰:۵۲ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۳
    1 0
    سلام متاسفانه زنان جامعه ما همینطور هستند..من خانمهای اطرافم رو که میبینم همین خوصوصیات رو دارند و کلا مردان جامعه ما هم همینطور هستند
  • طاها FR ۰۲:۱۲ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۳
    2 5
    نقد فوق العاده ضعیف و سخیفی بود. تحلیلها بسیار سطحی و آبکی صورت گرفت. بخصوص وقتی نوشتید دغدغه امروز زن های جامعه ایران,خانه و ماشین آنچنانی و فخرفروشی و فلان آرایش و لباس و چشم و هم چشمی و.... نیست!!!یاد مصاحبه صداوسیما با تعدادی خانم افتادم که سعی کرده بود توی گزارش,نشان بده که دغدغه زنهای ما استادیوم رفتن نیست.
  • نفیسه CA ۰۵:۵۵ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۳
    3 1
    به نظر من این یادداشت بی نظیر بود. به عنوان یک زن میگم بعضی از صحنه ها بویژه صحنه تماشای عکس خانم زحمتکش توسط سایر خانم ها و توصیف ظاهرش به شدت مبتذل بود. اگه مهران مدیری نقد میکنه باید سازنده باشه مثل نقد این متن.یادداشت عالی و درجه یک بود.
  • قلعه زیبا IR ۰۸:۳۲ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۳
    0 0
    در این سریال دو دیدگاه وجود داره : اول اینکه نبود نظارت کافی در ساخت سریال ها و فیلم ها با محتوای بهتر در این کشور کمتر دیده میشه و فیلم ها و سریالهای پخش شده عمدتا محتوای بالا و غنای ادبی و فرهنگی بالایی ندارند دوم اینکه زنهای جامعه امروز ایران متاسفانه پول و ثروت گرایی مقدم بر خیلی چیزها از جمله اخلاق میدونن که خود این موضوع ریشه در فرهنگ ، نوع تفکر و مسائل اجتماعیمون داره وگرنه در این سریال در برخی موارد و نه همه قسمت هاش به درستی از نقش همسر یک فرد پولدار در کنار شوهرش یاد شده
  • IR ۰۸:۴۸ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۳
    5 2
    به عنوان یک استاد جامعه شناسی دانشگاه باید بگم از خوندن این متن بی نهایت لذت بردم. نویسنده به نظریه و استفاده از کارکرد اون کاملا آشناست چیزی که متاسفانه من در طی تمام این سالها در دانشگاه کمتر دیدم. بزرگترین مشکل ما اینه که پژوهشگران فقط مقالات خود را در مجلات علمی پژوهشی و ISI منتشر می کنند. مجلاتی که خواننده قابل توجهی هم ندارد و خواننده عام خبری از این مقاله ها ندارد. وگرنه از این دست نوسته ها در این مجلات به وفور یافت می شود و کار پژوهشگر هم همین است. . متأسفانه جامعه دانشگاهی ما در سایت های پربیننده کمتر حضور دارند و همین باعث میشه که وقتی چنین متونی منتشر شه بازخورد زیاد باشه. مهران مدیری در این سریال جامعه ایرانی رو نقد کرده و درست هم هست. اما در متن به درستی به کلیشه ها اشاره شده. فخر فروشی و مصرف گرایی شده ویزگی زنان اما فساد و رانت و کارهای مردانه ویژگی مردان. تشکر از متن و تحلیل خوب نویسنده و امید به بیشتر شدن اینگونه متون در سایت های خبری.
  • الینا IR ۱۴:۴۸ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۳
    1 2
    بنظر من که کاری خوبی کرده است زنان را به این شکل نشان داده است چون در واقعیت هم همینطور است
  • مسعود IR ۱۴:۵۰ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۳
    1 6
    ایا واقعا این یک حقیقت نیست؟ فرض بگیرید شما زنی هستید که جور دیگری میندیشید ولی نمیتوانید فلسفه فکری خود را و انچه از جامعه میخواهید مبنای واقعیت سنجی کنید این واقعیت جامعه است و اتفاقا مثل این سریال در صدد زشت نشان دادن ان هستند .زنان میل بیشتری برای خودنمایی و ثروت نمایی دارند و انکار این مطلب مکابره و زور گویی است دوم اینکه به قول اقای پزشکزاد نویسنده مطرح رمان قصه قدیسین نیست قصه دزد و پلیس است هم دزد دارد هم آجان نکته سوم اینکه دیدن نوشتار شما من را به این فکر انداخت که تحلیلی از همین سنخ از رفتار خود حضرتعالی بنویسم یا بنویسند . زنانی که هیچ کنشی در اجتماع ندارند تا اینکه یکجایی به نظرشان به زنان جفا رفته باشد ....
  • جواد IR ۲۲:۵۰ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۳
    11 5
    تو یه کلمه تحلیل چرت بود
  • IR ۱۹:۱۰ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۶
    2 1
    من اگر یک طنز نویس بودم هیچگاه دلم نمی امد نه از زنان بد بگویم چون مادرم خواهرم دخترم خالهام عمهام وتمام زنان عزیز فامیلم در این گروه هستند ونه می توانستم مردانرا بهتمسخر بگیرم چون پدر بزرگم پدرم برادرانم عموهایم ودایی هایم در این گروه جای دارند

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین