۰ نفر
۱ اسفند ۱۳۸۹ - ۱۴:۱۹

وقتی که در یک زلزله افراد نزدیکان خود را از دست می دهند آخرین کاری که برای متوفی خود انجام می دهند این است که مطمئن باشند با حفظ آداب شرعی و طلب رحمت توسط جمع حاضر این متوفی به خاک سپرده می شود.

سازمان جوانان هلال احمر و مرکز مدیریت حوزه های علمیه کشور تفاهم نامه ای مبنی بر تشکیل کانون های طلاب سازمان جوانان هلال احمر در مدارس علمیه سراسر کشور امضاء کردند.

با حضور محمد جعفریان، رئیس سازمان جوانان هلال احمر و حجت الاسلام و المسلمین مجید کافی، مدیر کل خدمات حوزه های علمیه کشور و جمعی از معاونان سازمان جوانان هلال احمر تفاهم نامه ای بین سازمان جوانان هلال احمر و حوزه علمیه مبنی بر ایجاد، گسترش و توسعه کانون های طلاب سازمان جوانان هلال احمر در مدارس علمیه سراسر کشور منعقد شد.

بر مبنای این تفاهم نامه سازمان جوانان هلال احمر متعهد شد تا بسترهای مناسب را در جهت فعالیت طلاب و روحانیون داوطلب در مدارس و حوزه های علمیه فراهم کند. همچنین ثبت نام و برنامه ریزی جهت انجام فعالیت های امدادی، آموزشی، بشر دوستانه، اردویی، ورزشی، فرهنگی، اجتماعی؛ سازمان دهی حداقل 200 مدرسه و مرکز حوزوی در سال 1389 و افزایش حداقل 100 مدرسه و مرکز حوزوی در سال 1390 نسبت به طلاب و حوزویان داوطلب؛ برگزاری دوره های آموزشی امداد، نجات، بهداشت و آموزش های خاص هنگام حوادث از دیگر تعهدات سازمان جوانان هلال احمر در این تفاهم نامه است.

از سوی دیگر مرکز مدیریت حوزه های حوزه علمیه کشور نیز متعهد شد تا از فعالیت های طلاب و روحانیون داوطلب مستقر در مدارس و حوزه های علمیه حمایت و فضای مورد نیاز آنها را تامین کند. بر اساس این تفاهم نامه معرفی طلاب علاقه مند و داوطلب جهت شرکت در برنامه های سازمان جوانان هلال احمر و ارائه خدمات پژوهشی و تحقیقی پیرامون موضوعات مورد توافق طرفین از دیگر تعهدات حوزه علمیه است.

در مراسم امضای این تفاهم نامه حجت السلام و المسلمین مجید کافی مدیر کل خدمات حوزه های علمیه با تشریح ضرورت همکاری بین حوزه های علمیه و سازمان های امداد رسان همچون هلال احمر خاطر نشان کرد: برقراری ارتباط بین حوزه دین و هلال احمر که جایگاه کمک رسانی به مردم و جامعه دینی را دارند یکی از ضروریات دین مبین اسلام، سیره نبوی و ائمه است که در رفتار بزرگان و علما نیز دیده می شود.

در ادامه این نشست محمد جعفریان، رئیس سازمان جوانان هلال احمر با اشاره بر اینکه  سازمان جوانان هلال احمر دروازه ورودی نیروهای داوطلب و خیر در جمعیت هلال احمر شناخته می شود تصریح کرد: در حال حاضر  186 کشور در فدراسیون جهانی صلیب سرخ جهانی عضو هستند که سازمان هلال احمر ایران بالاترین ضریب عضویت را حتی در میان کشورهای اسلامی دارد. همچنین این ضریب در مقایسه با برخی از کشورهای غربی که صلیب سرخ در آنها پر سابقه تر است تا 5 برابر تخمین زده می شود که این نشان دهنده نگاه خیرخواهانه و انسان دوستانه ای است که در ذات مردم ایران وجود دارد.

رئیس سازمان جوانان هلال احمر افزود: در چند سال گذشته با توجه به فعالیت هایی که همکاران ما در سازمان جوانان و مجموعه هلال احمر انجام داده اند یکهزار کانون دانشجویی ایجاد، شوراهای اجرایی آنها تشکیل و عضو پذیری صورت گرفت. همچنین با ایجاد شبکه اجتماعی در فضای سایبری در دهه فجر امسال شرایط  عضویت به شکل مطلوب تری ایجاد شد.

جعفریان با تاکید بر ضرورت تشکیل کانون های طلاب تصریح کرد: آنچه که در این چند سال به عنوان یک نیاز قطعی و ضروری دیده شد این بود که کانون های دانشجویی بدون حضور طلاب علاقمند در حوزه فعالیت های هلال احمر یک مجموعه کامل نیست چرا که تجربه نشان داده در حوادثی که تمام سیستم های متداول یک شهر و خانواده های یک شهر به هم می ریزد، حضور طلاب و روحانیون برای ایجاد تسکین فضا و انجام آداب شرعی بسیار ارزشمند و مهم  است.

وی افزود: وقتی که در یک زلزله افراد نزدیکان خود را از دست می دهند آخرین کاری که برای متوفی خود انجام می دهند  این است که مطمئن باشند با حفظ آداب شرعی و طلب رحمت توسط  جمع حاضر این متوفی به خاک سپرده می شود. حادثه دیدگان منتظر هستند از زبان کسانی که به امداد آنها آمده اند نسبت به آنچه اتفاق افتاده آگاهی پیدا کنند. بنابراین در کنار کمک های مادی باید به افراد حادثه دیده کمک های معنوی هم داده شود که اکثر ما از این کمک های معنوی مغفول بوده ایم.

وی با تاکید بر اینکه پیش بینی می شود تا پایان سال تحصیلی آینده حداقل در 300 مدرسه علمیه شرایط ثبت نام خود امدادی دیگر امدادی و امداد و نجات فراهم شود تصریح کرد: به نظر می رسد میزان استقبال طلاب از برنامه های هلال احمر چشمگیر باشد چرا که در کنار  حس انسان دوستی و کمک رسانی که هلال احمر بر آن اهتمام دارد، آموزه های دینی نیز بر حفظ جان انسان ها تاکید دارند. نگاه هلال احمر این است که هر ایرانی در مرحله اول باید خود امدای را بیاموزد و در مرحله بعد، دیگر امدادی. بنابراین یک طلبه دین به عنوان کسی که در پایگاهی مثل مساجد که ریشه در اعتقادت 1500 ساله دارد حضور دارد، می تواند مروج و مبلغ این فعالیت ها باشد.

 42

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 131681

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 7 =