۰ نفر
۳ مرداد ۱۳۸۸ - ۰۱:۵۲

استاندار تهران گفت: آب شرب تهران هیچ مشکلی ندارد

هادی نیلی
استاندار تهران که این‌روزها کم‌کم از مشغولیت‌های انتخاباتی که دوست دیرینه‌اش پیروز آن شد فارغ می‌شود، روز گذشته به موضوع مزمن آلودگی آب شرب پایتخت پیوست و گفت: آب شرب تهران هیچ مشکلی ندارد و نباید برخی آلودگی آب‌های سفره‌های زیرزمینی را به آب شرب تهران ربط داد.

مرتضی تمدن روز گذشته در گفت‌وگو با ایسنا، با تأکید بر این که آب شرب تهران هیچ مشکلی ندارد، تصریح کرد: در مورد آلودگی آب تهران زیاد صحبت می‌شود، در حالی که آب تهران دارای متولی و مسئول بهداشت و آلودگی و هر خطر دیگری است و اگر آلوده باشد، جرم سنگینی است و نسبت به آن رسیدگی می‌شود اما تاکنون این طور نبوده است.

او با بیان این که ملاک بهداشتی‌بودن آب شرب، انتقال آن از طریق شبکه آبرسانی و انجام روزانه آزمایش‌ها و کنترل روزانه آلودگی‌های باقیمانده در آن است، تأکید کرد: قویاً اعلام می‌کنیم که آب شرب تهران بهداشتی است و نمی‌دانم چرا برخی اصرار دارند مردم را نگران کنند.

با این حال آقای استاندار اذعان کرد که بخشی از آب تهران از سفره‌های زیرزمینی تأمین می‌شود و امکان دارد، آلوده باشد اما در عین حال گفت این آب برای مصرف مردم نیست.

او با اشاره به برخی گزارش‌های قبلی در مورد وجود نیترات در آب جنوب تهران، یادآور شد: ما هم وجود نیترات در آب سفره‌های زمینی جنوب تهران را تأیید می‌کنیم، ولی این آب‌ها ربطی به آب شرب تهران ندارد و اگر هم بخواهند از آب این سفره‌های زیرزمینی برای صنعت و کشاورزی استفاده کنند، همان‌جا برنامه‌ریزی‌ برای تصفیه صورت می‌گیرد.

 باید فکری برای فاضلاب کرد
استاندار تهران با اشاره به این که سرازیر شدن فاضلاب به سمت جنوب و نقطه پایین دست تهران و سفره‌های زیرزمینی مسئله‌ای است که باید برای آن فکری اندیشید، تأیید کرد: این فاضلاب حتماً آب‌ها را آلوده می‌کند و برای جلوگیری از اثرات این آلودگی‌ و حذف آن باید فاضلاب را تصفیه کرد.

تمدن اضافه کرد: کار احداث شبکه‌های فاضلاب تهران شروع و با اعتبار خوبی که برای آن در نظر گرفته شده، باید ادامه پیدا کند.

استاندار تهران، برخی اظهارات در مورد آب تهران را مورد انتقاد قرار داد و گفت: می‌گویند آب شرب تهران آلوده است، در حالی که آب سفره‌های زیرزمینی ممکن است، منشاء آلودگی داشته باشد اما این موضوع ربطی به آب شرب تهران ندارد. این در حالی است که به اعلام سازمان آب و فاضلاب تهران، در حال حاضر 30 درصد آب شرب تهران از منابع زیرزمینی و مابقی از آب‌های سطحی تأمین می‌شود.

 تقصیر دولت نیست
مرتضی تمدن درباره گزارش‌های قبلی از آلودگی آب تهران، گفت: در برخی مواردی که اقدام به احداث خانه‌های غیرمجاز کرده‌اند، برای تأمین آب مورد نیاز خود چاه حفر کرده‌ و از آب آلوده استفاده می‌کنند که از اساس این کار اشتباه و غیرمجاز است و ربطی به دولت ندارد.

تمدن تصریح کرد: این افراد در مورد آلودگی آب تهران با دقت حرف نمی‌زنند و اگر به این نتیجه دقیق برسند که آب شرب تهران آلوده است، ما هم پیگیری و برخورد می‌کنیم.

 آب و فاضلاب: نگران آب تهران نباشید
یک هفته پیش نیز مدیر دفتر کنترل کیفیت آب و فاضلاب استان تهران در اظهارنظری مشابه، با رد اخباری که درباره کاهش کیفیت آب تهران منتشر شده، تصریح کرد که دفتر کنترل کیفیت آب تهران تمام مسیر رودخانه‌های ورودی به تهران و سدهای کرج، لتیان، لار و طالقان را از نظر وجود فلزات سنگین مورد بررسی قرار می‌دهد. شهین ناصری در این باره گفت: تمام فلزات سنگین در این آب‌ها در حد مجاز و استاندارد است و جای نگرانی نیست.

سازمان بین‌المللی بهداشت جهانی، میزان مجاز نیترات در آب را 50 بی‌پی‌ام اعلام کرده است. مدیر دفتر کنترل کیفیت آبفا استان تهران دراین‌باره می‌گوید: نیترات موجود در آب جنوب تهران پایین‌تر از این عدد است. با این حال خانم ناصری گفت خانواده‌ها می‌توانند برای اطمینان بیشتر، برای کودکان زیر 2 سال از آب بسته‌بندی شده استفاده کنند.

 سیاست دولت، ترویج آب بسته‌بندی
مدیرعامل آبفای استان تهران هم حرف و حدیث‌ها درباره آلودگی آب تهران را رد کرده و تأکید دارد: آب تهران فاقد هرگونه آلودگی است و همان‌طور که بارها مطرح شده، آلودگی آب تهران فقط در حد شایعه است؛ زیرا هرگونه مشکل و آلودگی در آب تهران از دید آزمایشگاه‌های ما پنهان نمی‌ماند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران اطمینان می‌دهد نیترات موجود در آب شرب تهران در حد مجاز و استاندارد است اما به گفته داوود ملایی، سیاست این سازمان ترویج استفاده از آب بسته‌بندی است.

 خبرها و اظهارنظرهای متناقض
گمانه‌ها درباره آلودگی آب تهران، از زمستان گذشته مطرح شده بود اما به‌خصوص دوهفته‌پیش به اوج خود رسیدکه رئیس مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران گفت: نتایج بررسی‌های ما نشان می‌دهد آب‌های سطحی حوزه آب‌خیز تهران حاوی جیوه، کادمیوم، آرسنیک و فلزات سمی دیگری است. این اظهارنظر محمدتقی امانپور با واکنش مدیر کل محیط زیست استان تهران روبه‌رو شد که در تکذیب این صحبت‌ها، هرگونه آلودگی منابع آبی تهران را به آرسنیک، جیوه، کادمیوم و فلزات سمی رد کرد و گفت: مطالعات انجام‌شده توسط دانشگاه صنعتی شریف نشان می‌دهد صرفاً بخشی از منابع آب زیرزمینی جنوب و جنوب شرق تهران به نیترات آلوده است.

محمدباقر صدوق در این‌باره تأکید کرد: افرادی که چنین ادعاهایی دارند، باید مدارک مستند خود را ارائه کنند، چرا که حوزه آبخیز تهران بسیار گسترده است.

او اشاره کرد که آرسنیک، کادمیوم و جیوه مواد شیمیایی بسیار خطرناکی هستند که مصرف پایین آنها باعث مرگ و میر و مسمومیت شدید می‌شود و خود را نشان می‌دهد. وی افزود: این مواد باید منبع انتشار داشته باشند که چنین منابعی در ورودی رودخانه‌های تهران وجود ندارد. مدیر کل محیط زیست استان تهران باز هم تأکید کرد: آب شرب مصرفی در تهران، بهداشتی و سالم است.

 خوش‌بین نباشید
دکتر اسماعیل کهرم، استاد حوزه محیط‌زیست در دانشگاه‌های تهران و علامه طباطبایی، می‌گوید آب تهران بیش از هر شهری به نیترات‌ها ، نیتریت‌ها و ازت آلوده است. این کارشناس محیط‌زیست معتقد است: متأسفانه آب تهران نه تنها سالم نیست بلکه خطرناک است. آلودگی آب مناطق مختلف شهر تهران به ویژه 19 و 20 آنقدر شدید است که مصرف آن خطرناک است. در چنین شرایطی مسئولان وزارت نیرو با ارائه آمارهای خوشبینانه سعی می‌کنند بخش مهمی از واقعیت را کتمان کنند.

 درخواست از مجلس و سازمان بازرسی
پیش از این کارشناسان زیست‌محیطی از منابع نظارتی بالاتر خواسته بودند موضوع آلودگی احتمالی آب تهران را در دستور کار خود قرار دهند. از جمله سرپرست دفتر بررسی آب و خاک محیط‌زیست کشور هم می‌گوید در این باره باید با نمایندگان مجلس به گفت‌وگو نشست و آنان را وارد ماجرا کرد. در بحبوحه رقابت‌های انتخاباتی نیز معاون انسانی سازمان حفاظت محیط‌زیست وعده داده بود که آلودگی آب تهران و کشور در دستور کار سازمان بازرسی کل کشور قرار می‌گیرد. حسن اصیلیان در رابطه با آلودگی آب تهران و سایر شهرها گفت: «باتوجه به اهمیت آب آشامیدنی و مطرح شدن آلودگی آب، سازمان بازرسی کل کشور نیز به این موضوع ورود پیدا کرده و در حال بررسی این مسئله هستند.»

با این حال هر چندروز یک‌بار گمانه‌های یکی از کارشناسان و برخی مسئولان درباره آلودگی آب تهران مطرح می‌شود و با واکنش دیگر کارشناسان و مسئولان روبه‌رو می‌شود.

کد خبر 13246

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۸:۵۲ - ۱۳۸۸/۰۹/۲۹
    0 0
    خودشون خوردن وآزمايشش كردن! خوب بوده؟

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین