علی اصغر یوسف نژاد

از زمان ورود دنیای مجازی و اینترنت و پس از جدی شدن آن بین کاربران، شاید بیشترین دغدغه ای که برای استفاده از آن مورد توجه قرار گرفت، ایمن کردن استفاده از دنیایی است که هیچ محدودیتی برای ارائه اطلاعات مختلف روی آن وجود ندارد. بیشتر خانواده هایی که فرزندان آنها مخاطب استفاده از این دنیای نو ظهور بودند، از این نگران بودند که این کاربران کوچک وارد محدوده ممنوعه شده و سلامت فکری و روحی آنها تحت تاثیر قرار گیرد. شاید به همین دلیل بود که امن کردن حریم سایت ها که امروزه از آن با نام فیلترینگ یاد می شود; بیشتر مورد توجه قرار گرفت.در حالیکه اگر پیش بینی لازم از سوی مدیران شبکه اینترنت از ابتدا برای حفاظت از کاربران در برابر آسیب‌های این شبکه انجام می‌شد امروز با این مشکل روبرو نبودیم.

همچنین اینترنت با هدف صلح و دوستی پدید آمد اما امروز به مرحله ای رسیده که سازمان جهانی مخابرات نسبت به حفاظت کودکان در برابر آسیب های اینترنت هشدار داده است.به عبارتی ارتباطات و فن آوری اطلاعات برای توسعه صلح و رشد اخلاق و کمک به انسان برای رسیدن به کمال به وجود آمده است و اما امروز همین شبکه ها به ابزار بهره جویی برای اهداف کثیف تبدیل شده است.

از اینرو با تحقق ایده اینترنت پاک، فضایی که برای کسب و کارهای کثیف و غیراخلاقی به کار می رود در کشور منتفی خواهد شد. به دنبال حمایت از ایده ارائه اینترنت پاک و تفکیک فضای اینترنت از کسب و کار کثیف که پیش از این وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات عنوان کرده بود ،وزارت ارتباطات برای تصویب قوانین جدید پیشنهاد خود را به مجلس ارائه دهد. زیرا اینترنت پاک  از دغدغه های اساسی جوامع امروزی است. اینترنت پاک باید ارتباطات مجازی را که روزی با اهداف انسانی ایجاد شدند، اصلاح کند، هم چنان که خود اتحادیه جهانی مخابرات و کسانی که ارتباطات را برای اهداف انسانی پایه گذاری کرده اند نیز اقدامات غیراخلاقی در این حوزه را تقبیح می کنند زیرا امروزه از ابزارهای رسانه یی نوین به عنوان ابزار شیطانی استفاده می شوند.

طرح تفکیک اینترنت پاک از ناپاک و همچنین مطرح کردن آن، دغدغه ای است که در میان وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات مسوولان کشور نیز وجود داشته  است و برای همین باید سرفصل های جدیدی را در این زمینه اتخاذ کرد.

اما باید توجه داشت که تفکیک اینترنت پاک از ناپاک  فیلترینگ سایت ها نیست و تمرکز بر تولید محتوا یکی از مباحث مطرح شده در خصوص ایده اینترنت پاک است.

اگرچه درصد بالایی از استفاده هایی که از اینترنت در کشور می شود استفاده های مناسب و درستی است اما درصد کمی هم که برای کسب و کارهای غیراخلاقی به کار می رود باید به کلی از بین برود. با این حال قانون نویسی و وضع مقررات برای استفاده از تکنولوژیهای نوین در کشور با همکاری مجلس و دولت آغاز شده است و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات پیشنهادات خود را برای تصویب قوانین جدید در مورد اجرای اینترنت پاک به مجلس ارائه داده است.

در جهانی هستیم که قابلیت پذیرش ریسک بیشتر، فضای مجازی، پذیرش اینترنت با سرعت بالا و پذیرش مشارکت در شبکه های اجتماعی دیده می شود باید جامعه را به سمتی برد که مردم بتوانند از فضای مجازی برای کسب و کار، رونق اقتصادی و ایجاد اشتغال استفاده کنند .

به عقیده من به موازات رشد تکنولوژی نیاز به وضع قوانین و مقررات در کشور وجود اما در حال حاضر رشد قوانین و مقررات در کشور متناسب با رشد تکنولوژی نیست. درحالیکه استفاده از اینترنت نیاز به قوانین دارد زیرا بررسی های بعمل آمده نشان می دهد که یک‌ سوم فضای اینترنت در دنیا در تسخیر سایتهای غیراخلاقی است که می تواند بیشترین آسیب را برای کودکان به همراه داشته باشد.برای اینکه اینترنت پاک را از ناپاک جدا کنیم به قوانین متناسب با آن نیاز داریم که اگرچه برخی از قوانین آن در مرحله تصویب قرار دارد اما هنوز وضع نشده است.

تنظیم قوانین و مقررات برای اجرایی کردن اینترنت پاک و تفکیک آن از کسب و کارهای غیراخلاقی، وظیفه مجلس است و وزارت ارتباطات نیز باید پیشنهادات خود را برای وضع قوانین جدید به کمیسیون صنایع و معادن ارائه دهد چرا که این کمیسیون برای تصمیمات واقع بینانه باید نظر وزارت ارتباطات را به عنوان دستگاه اجرایی جویا شود.

اطلاعات دقیقی از میزان استفاده پاک یا ناپاک از فضای اینترنت نمی توان ارائه داد اما در مقایسه با آمارهای دیگر کشورها و برخلاف آنچه تصور می شود درصد بالایی از استفاده هایی که در کشور ما از اینترنت صورت می گیرد استفاده های مناسب و درستی است. زیرا بررسیها در جهان غرب نشان می دهد که از کل اینترنت بیش از 37 درصد سایت‌ها با موضوعات غیراخلاقی فعالیت می‌کنند. تعداد سایت‌های اینترنتی ارائه دهنده خدمات بازی‌های آنلاین طی یک سال گذشته 212 درصد افزایش یافته و سایت‌های حاوی بخش‌های خشونت‌آمیز نیز 10 درصد بیشتر شده که این امر هشداری برای استفاده بدون کنترل کودکان از فضای اینترنت است. اگر با آسیب های اینترنت برخورد جدی نکنیم در سال های آینده با مشکلات بیشتری مواجه خواهیم شد.

مخبر کمیسیون صنایع و معادن مجلس

134

کد خبر 132940

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 9
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۳:۳۶ - ۱۳۸۹/۱۲/۰۷
    0 0
    خوب همه که بچه 10 ساله نیستن.شما یک نرم افزار فیلترینگ بنویسید و در اختیار متقاضیان قرار بدید همه ی دنیا دارن این کار رو میکنن.چرا تر و خشک باید با هم بسوزن.شما خودتون کم کاری میکنید.آخه این چه وضعشه به خدا این روزا دیگه باید دنبال سایتی باشی که باز بشه.
  • حسين IR ۱۴:۳۳ - ۱۳۸۹/۱۲/۰۷
    0 0
    باور كنيد خسته شديم بسكه اين لينك مسخره مسدود بودن را ديديم.هر موضوع يا شعري را جستجو مي كنيم در 50% موارد به سايتهاي مسدود برمي خوريم.اين كار توهين آميز است كه يك عده كه معلوم نيست خودشان چه كساني هستند و از نظر دانش و تعهد در چه سطحي قرار دارند براي نسل لنقلاب تصميم مي گيرند.
  • بدون نام IS ۱۵:۰۱ - ۱۳۸۹/۱۲/۰۷
    2 0
    فعلا که جگر اینترنت در آوردین با این فیلتر کردنتون سرعت اینترنت هم مخصوصا پایین آوردین چون با vpnوصل میشی سرعت خوب میشه مارا چیز فرض نکنید _
  • بدون نام DE ۱۵:۴۸ - ۱۳۸۹/۱۲/۰۷
    0 0
    دولت نمی تواند محتوای اینترنتی تولید کند، و حتی اگر این کار را هم انجام دهد نتیجه چندان درخشانی نخواهد دشت. اینترنت الان یک رسانه دو طرفه و بی سر و خودگردان است. این از اساس با آن چیزی که اینترنت هست ، تعارض دارد. اینترنت ملی یا پاک یا ... میتواند یک شبکه بزرگ داخلی باشد، اما هر چه باشد، اینترنت نیست.
  • سینا IR ۱۹:۴۲ - ۱۳۸۹/۱۲/۰۷
    1 0
    نکته: اینجا اینترنت وجود ندارد نام اصلی آن فیلترنت است
  • محمدرضا IR ۰۷:۲۶ - ۱۳۸۹/۱۲/۰۸
    0 0
    از کی تا حالا بازی های آنلاین شده نا پاک ؟
  • بدون نام IR ۱۲:۴۰ - ۱۳۸۹/۱۲/۰۸
    0 0
    با سینا موافقم خیلی خنده دار بود کلمه فیلترنت ها ها ها
  • بدون نام IR ۱۲:۴۲ - ۱۳۸۹/۱۲/۰۸
    0 0
    خجالتم چیز خوبیه
  • فیلتر شده IR ۰۳:۵۶ - ۱۳۹۰/۰۵/۰۵
    1 0
    پاک و ناپاک اره ولی صحبتهایی که ما علاقه ای نداریم به شنیدنشون را چرا فیلتر میکنید

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین