روایت «حریرچی» از درد قفسه سینه نخست‌وزیر انگلیس و درخواست برای حضور پزشک خانواده

ایرنا نوشت: معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه دولت حق بیمه ۳۵ میلیون نفر در سازمان بیمه سلامت رایگان را پرداخت کند، گفت: در این سال‌ها هیچ وقت حق بیمه واقعی این افراد پرداخت نشده است؛ در نتیجه بیمه، پول بیمارستان را با تاخیر می‌دهد و بیمارستان پول پزشک و پرستار را دیر پرداخت می‌کند.

«ایرج حریرچی»  روز جمعه در پانل صنفی و تخصصی با موضوع اقتصاد سلامت در بیست و هفتمین مجمع عمومی انجمن اسلامی جامعه پزشکی ایران، وقتی برنامه نوشته می‌شود، بودجه سالانه کوچکترین برش از برنامه ۵ ساله است. در نتیجه باید برای این برنامه ۵ ساله هزینه در نظر گرفته شود. در مورد پزشک خانواده نیز باید منابع در نظر گرفت. خیلی از مدیران نظام سلامت در مقاطع مختلف زمانی، تعارض منافع داشتند. در قوانین ما این وجود دارد که کار دوگانه نباید انجام شود. در حالی‌که تعداد قابل توجهی از مدیران دچار این موضوع هستند، در نتیجه برخی از موارد موجود در قانون اجرایی نمی‌شود.

وی ادامه داد: یکی از نخست وزیرهای انگلستان در جلسه هیات دولت دچار درد قفسه سینه شد و شرایط او به شکلی بود که گفتند پزشک خانواده او بیاید. حالا باید پرسید چه کسانی از افرادی که شعار پزشک خانواده می‌دهند حاضرند روند نظام ارجاع و پزشک خانواده را برای خودشان طی کنند؟ هر وقت به فارس و مازندران رفتیم، می‌گویند این برنامه را جمع کنید.

رضایت سنجی از خدمات سلامت

حریرچی بیان کرد: از ۱۶۸ میلیون نفر مراجعه کننده به مراکز بهداشتی نظرسنجی کردیم که ۲۶ میلیون نفر پاسخ دادند و میزان رضایت ۹۵ درصد بوده است. وقتی کسی با ۵۰۰ هزار تومان جراحی قلب انجام می‌دهد، ممکن است نارضایتی هم داشته باشد، اما میزان رضایت او بالاست.

افزود: یکی از اصلی‌ترین دلایل نارضایتی در حوزه سلامت این است که از سال ۷۴ که قانون بیمه همگانی اجرا شد و بیمارستان‌های دولتی خودگردان شد، از آینده هزینه می‌کنیم. حتی یک سال در ۲۴ سال گذشته نیست که تاخیر در پرداختی بیمه‌ها وجود نداشته باشد.

وی ادامه داد: در حال حاضر به عارضه تاخیر در پرداختی بیمه‌ها و خرج از آینده یعنی اوراق دچار شده‌ایم. متاسفانه به پزشکان برخی دانشگاه‌های علوم پزشکی نیز مجبور شده‌اند که اوراق بدهند. دولت و بیمه‌ها به هر شکلی که شده اصل پول را پرداخت می‌کنند. هرچند امکان دارد دیر پرداخت شده و ارزش پول کم شود.

معاون وزیر بهداشت گفت: سال ۸۹ که ۱۸.۶ درصد مردم بیمه نبودند، فقط سازمان تامین اجتماعی و بیمه سلامت بیش از کل جمعیت بیمه شده داشتند. با اقدامات سازمان بیمه سلامت بیش از ۲ میلیون همپوشانی بیمه‌ای برطرف شد. در حال حاضر ۷.۹ درصد مردم بیمه نیستند.

تورم در حوزه سلامت

معاون کل وزارت بهداشت گفت: در اکثر سال‌ها، تورم در حوزه سلامت بالاتر از تورم در حوزه‌های دیگر بوده است. به طور مثال اگر تورم عمومی ۱۲.۹ درصد بوده، در حوزه سلامت ۱۷ بوده است. البته در سال‌های ۹۷ و چند ماهه ابتدایی ۹۸ تورم سلامت از تورم عمومی کمتر بوده است.

وی ادامه داد: بهترین سیستم‌های بهداشتی درمانی هم ۲۰ درصد از منابع خود را هدر می‌دهند و به طور متوسط این هدر رفت منابع حدود ۳۰ درصد است.

۴۷۲۱۲

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1330766

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 11 =