به گزارش سایت شبکه روسیا الیوم، ابراهیم کالین، سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه در جریان همایشی درباره سوریه در چارچوب فعالیتهای نوزدهمین دور کنفرانس دوحه اظهار کرد: دیگر کسی به تغییر نظام حاکم در سوریه اهمیت نمیدهد و فشار کافی برای کنارهگیری بشار اسد، رئیس جمهوری این کشور از صحنه قدرت وارد نمیکند.
وی در این باره ضمن تأکید بر لزوم تمرکز بر فرآیند سیاسی برای حل و فصل بحران سوریه، افزود: بازی آخر در حل بحران سوریه عبور از روند سیاسی است.
این مقام ترکیهای همچنین خاطرنشان کرد: جامعه بینالمللی نه تنها در زمینه حمایت از ملت سوریه ناکام بود، بلکه در ایجاد راه حل سیاسی برای پایان دادن به درگیری و جنگ در این کشور نیز شکست خورد.
وی در بخش دیگری از اظهاراتش، با بیان اینکه سوریه به صحنه جنگهای نیابتی در منطقه تبدیل شده است، گفت، پیش از هرگونه دستورالعملی باید منافع ملت سوریه در نظر گرفته شود.
کالین گفت: بحران سوریه منجر به بروز مشکلات مختلف بینالمللی ازجمله بحران تروریسم و آوارگان شده است و به همین دلیل باید هماهنگی بیشتری برای رفع این بحران وجود داشته باشد. باید منافع ملت سوریه را بر هر طرح دیگری مقدم داشت و ما همچنین باید راهحلهای مختلفی را در راستای آینده ملت سوریه ایجاد کنیم تا همچنان امیدوار باشند.
وی در ادامه تأکید کرد: "ترکیه همچنان به این موضوع پایبند است که هیچ شهروند سوری را مجبور به بازگشت به کشورش و یا منطقه دیگر نکند."
کالین گفت: مردم سوریه باید اولویت دستور کار ملی کشورهای جهان قرار گیرند چرا که کشورهای مختلف سوریه را تبدیل به صحنه جنگ نیابتی خود کردهاند. هشت سال جنگ در سوریه برای برخی تبدیل به یه فرصت سیاسی برای پیشبرد دستور کار سیاسی آنها در منطقه شده است. جامعه بینالمللی باید درد مردم سوریه را در اولویت خود قرار دهد و ما قبل از هر کشوری مردم سوریه را در صدر دستور کار ملی خود قرار دادهایم.
وی از کشورها خواست برای حل و فصل مساله تروریسم و بحران مهاجرت که به گفته وی نتیجه تروریسم است وارد عمل شوند. او تاکید کرد بازیگران بینالمللی مثل آمیکا و ورسیه و ترکیه باید راهی برای مردم سوریه و امید بخشی به آنها پیدا کنند.
کالین با اشاره به میزبانی کشورش از 3/6 میلیون آواره سوری گفت ما میخواهیم این افراد به کشورشان بازگردند در سلامت و امنیت. ما هرگز هیچ کس را مجبور به بازگشت به سوریه یا هر جای دیگر نمیکنیم و از این اصل پیروی میکنیم. ما این روند را با آژانس سازمان ملل در امور آوارگان آغاز کردیم و با دبیر کل سازمان ملل و دیگر مسئولان سرگرم رایزنی هستیم.
او نسبت به اقدام نظامی در شمال غرب سوریه و ادلب به جامعه جهانی هشدار داد و گفت این اقدام به شدت خطرناک بوده و به موج جدید آوارگی منجر خواهد شد. کالین تصریح کرد: این امر فشار بر ما را دوچندان میکند و همچنین فشار مضاعفی بر اروپا خواهد بود. اما مساله ادلب به خودی خود حل نخواهد شد. این مساله بخشی از حل و فصل سیاسی مساله سوریه است. به همین دلیل روند سیاسی بسیار اهمیت دارد.
وی با تاکید بر اهمیت کمیته قانون اساسی سوریه گفت: این کمیته باید از جانب همه مورد حمایت قرار گیرد. اگر کمیته قانون اساسی کار خود را درست انجام دهد و اسناد الزام آور ارائه دهد که مورد حمایت جامعه بینالمللی باشد و تحت حمایت سازمان ملل قرار گیرد ما میتوانیم شرایطی ایجاد کنیم که مردم سوریه در داخل و خارج کشورشان پای صندوقهای رای بروند. ما باید با جامعه بینالمللی و همه طرفین همکاری کنیم، سازمان ملل، آمریکا، روسیه و ایران همه ما باید همکاری کنیم تا این تضمین ایجاد شود که انتخاباتی آزاد و عادلانه تحت نظارت بینالمللی در سوریه انجام شود.
کالین همچنین از جامعه بینالمللی به دلیل عدم مسئولیت پذیری انتقاد کرد و گفت: همه در عدم پذیرش آوارگان سوری حرف میزنند اما کاری برای حل این مشکل انجام نمیدهند.
310 310
نظر شما