مذاكرات غيرمستقيم ايران و آمریکا

۰ نفر
۸ اسفند ۱۳۸۹ - ۱۲:۳۵

قضیه نماد فراماسونری در مترو در شرایطی که جنجالها بر سر یارانه دولت به مترو خبر اول این حوزه است ،موضوعی فرعی است که این روزها دوباره بحث اش داغ شده .

همه چیز از یک خبر در خبرگزاری فارس شروع شد که چندی قبل نوشته بود: ایستگاه مترو چهارراه ولی‌عصر تازه آماده بهره‌برداری شده و تعداد زیادی از شهروندان از این ایستگاه که در شلوغ‌ترین نقطه شهر قرار دارد تردد می‌ کنند. متروی تهران این ایستگاه را با نمادهای متعددی تزئین کرده است. در تابلوهای نصب شده نمادهای فراماسونری به چشم می‌خورد.

البته کلخورانی معاون خدمات شهری شهرداری تهران معتقد است که نمی‌توان گفت هیچ نمادی بدون ایراد است و شهرداری تهران برای اینکه جانب احتیاط را رعایت کند این نمادها را از سطح شهر جمع آوری می‌کند.

بعد از این خبر یکی از چشم های نماد فراماسونری واقع در ایستگاه متروی ولیعصر توسط مسئولین مربوطه پوشیده شد. ومسئولان مربوطه قول داده اند در اسرع وقت همه نمادهای ماسونی را از این ایستگاه حذف کرده و با خاطیان برخورد کنند.

اما چند روز قبل معاون حمل‌ونقل‌ و ترافیک شهرداری تهران در واکنش به اخبار برخی رسانه‌ها مبنی بر وجود نمادفراماسونری در ایستگاه‌های حمل‌ونقل عمومی گفت:« طرح‌های به کار رفته در ایستگاه‌ها به هیچ عنوان شباهتی به نماد فراماسونری و یا شیطان‌پرستی ندارد و مانند این طرح را می‌توان در شبکه‌های مختلف تلویزیونی، لوگوی خبرگزاری فارس و مکان‌های بسیار دیگری مشاهده کرد. »

سیدجعفرتشکری هاشمی معاون حمل‌ونقل وترافیک شهرداری تهران در واکنش به این موضوع مسئله را رد کرد و گفت:« المان‌های به کار رفته در ایستگاه‌های حمل‌ونقل عمومی به هیچ عنوان شباهتی به نماد فراماسونری و یا شیطان‌پرستی ندارد.»

او با بیان این که برخی از حساسیت‌ها نابجا است، افزود: «اگر به این طرح با حساسیت‌های سیاسی نگاه نشود، طرحی خواهد بود که تنها شباهتی به یک چشم دارد؛ شاید حتی شبیه چشم نیز باشد. »

معاون حمل‌ونقل وترافیک شهرداری تهران تاکید کرد: «هم‌اکنون حساسیت‌های بی‌جایی در این مورد به وجود آمده که هر چشمی در جایی از شهر مشاهد می‌شود، به عنوان نماد فرماسونری از آن یاد می‌کنند. »

تشکری هاشمی تصریح کرد: «تا پیش از این که برخی از رسانه‌ها این موضوع را منعکس کنند، بسیاری از جوانان، فراماسونری وشیطان پرستی را نمی‌شناختند، اما این رسانه‌ها با این نوع اطلاع‌رسانی افراد را تشویق به کنجکاوی در مورد فراماسونری و شیطان‌پرستی و نمادهای آن کردند.من به طورکلی با این گونه رفتارها مخالفم و باید این حساسیت‌های بی‌جا را کنار بگذاریم.»

شهرداری تهران برای نصب هر یک از تابلوها که نماد فراماسونری در آنها استفاده شده است؛ زیر یک میلیون تومان هزینه صرف کرده است و در حال حاضر کاشی‌های‌ که چشم‌ها بر روی آن نصب شده از طرح اصلی جدا می‌شود. مسئولان شهری معتقدند فقط چشم‌ها برداشته می‌شود و به اصل اثر لطمه‌ای وارد نمی‌شود.

گفتنیست که خبرگزاری فارس در هنگام چاپ این خبر متن مفصلی هم درباره آئین فراما سونری و شیطان پرستی رفته بود؛

«شیطان پرستی یک حرکت مکتبی یا فلسفی است که هواداران آن، شیطان را یک طرح و الگوی اصلی و پیش از عالم هستی می‌دانند؛ شیطان پرستان به جای اطاعت از قوانین خدایی یا قوانین طبیعی و اخلاقی بیشتر گرایش‌های خودپرستانه دارند و معتقدند شیطان موجودی زنده و با چند وجه از طبیعت انسان مشترک است.

در کنار مکتب شیطان پرستی مکتب دیگری به نام "فراماسونری " وجود دارد؛ فراماسونری یا "فراموشخانه " جمع کانون‌های برادری گسترده‌ای در جهان است اما دارای یک سیستم مدیریت فراگیر جهانی نیست ولی بر ارکان دولت‌های جهان و اکثر وجوه زندگی سیاسی، اقتصادی و فرهنگی جوامع، سلطه یافته است و بسیار هم آزادانه عمل می‌کند.»

در هر حال چه این موضوع یک حرکت سیاسی باشد چه یک اقدام سهوی و یا هرچه دیگر به نظر می رسد امروز دغدغه های مهمتری در مترو وجود دارد که باید به آن پرداخته شود.

کد خبر 133173

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =