تیتر سه وبلاگها
-
ریپلی؛ سایه روشن یک رستگاری
گرچه من رمان آقای ریپلی با استعداد نوشته پاتریشیا های اسمیت را نخوانده ام اما احساس می کنم اقتباس جادویی استیون زایلیان ، اثری وفادارانه و اقتباسی عمیق و تاثیر گذار از رمان جنایی خانم های اسمیت است.
-
هان کانگ کره ای برنده نوبل بهترین موراکامی!
بله اشتباه نکردید من هم از آن آدم ها هستم که تا یک نفر نوبل می گیرد می روم سراغ کارهایش ؛همینقدر خواننده ادبیات ابن الوقت و فرصت طلب.
-
وقتی که روسها آلن دلون را برای "کنفرانس تهران" اجیر کردند
از ششم تا نهم آدر ماه ۱۳۲۲ مهمترین اتفاق آن روزهای جهان در تهران افتاد ؛ کنفرانس تهران.
-
المپیک ؛ پاریس زیبا ، پاریس زشت
مراسم افتتاحیه المپیک پاریس را که می بینید دو سویه متفاوت از یک شهر را به نمایش می گذارد .
-
آقا یا خانم وزیر فرهنگ آینده! برای ادبیات ایران چه می کنی؟
چند روز پیش به این نکته فکر میکردم که وزیرفرهنگ آینده در دولت پزشکیان چه کسی می تواند باشد ....گزینه هایی که معرفی شده را در ذهنم سبک و سنگین می کردم تا ببینم کدام یک از آنها به پاسخ درخواست های اهالی ادبیات ایران بیشتر می خورد.
-
همستر و چالش با مفهوم کار سنتی
در روزگار باستان کار با بیل و کلنگ و داس به یاد می آمد و معامله با کالاهای واسطی چون نمک و سنگ یشم و.....بعد مفهوم کار متحول شد و بیل و کلنگ اگر نه به شکل کامل اما جای خود را به وسایل مدرن تری دادند؛ ماشین آلات صنعتی قسمتی از زور بازو را از مفهوم کار خارج کردند و پول و سکه و ارز، کالا های واسط را از راه به در کردند.حالا چرا نباید باور کنیم که بعد از پنج – شش هزار سال تاریخ مدون بشریت ،دوباره مفهوم کار و ارزش اقتصادی متحول شده است؟
-
هادی معیری نژاد:
«پایان باز» نباید به یک مُد مخرب تبدیل شود
سرنوشت مخاطبی که در مسیری پر فراز و نشیب، با داستان، شخصیتها و البته خالق اثر همراه مانده، چیست؟ نویسنده چه خوابی برای او دیده است؟ آیا سرانجامی روشن را پیش روی او قرار میدهد و یا در مواجهه با ابهامات و علامتهای سوال، یکباره دست او را رها خواهد کرد؟ هر کدام از این دو انتخاب، چرا و چگونه میتوانند درست از آب دربیایند و کارکرد هرکدام از آنها چیست؟ هادی معیرینژاد که تجربه خلق اثر در ژانرهایی چون گوتیک و فانتزی را در کارنامه خود دارد و از جمله آثار داستانی او میتوان به «هیتلر را من کشتم»، «خیال خام»، «سفر با اشباح شمالی» و «قطعات گمشده» اشاره کرد، معتقد است: «گاه اثری با پایان باز، چنان در ذهن مخاطب میماند که با هیچ پایان کلاسیکی نمیتوان آن اثر را در ذهن مخاطب جاودانه کرد.» او البته تکلیف آن دسته از نویسندگآنکه میخواهند ناتوانی خود را در پایانبندی، با «پایان باز» پنهان کنند، روشن میکند و میگوید: «امیدوارم مقوله پایان باز تبدیل به یک مد مخرب در فضای داستان ایرانی نشود.
-
نقش سفره،هویت و وحدت وجود در آثار مهرجویی
در لایه زیرین فیلم های مهرجویی همیشه نشانه هایی هست که ما را به یک تئوری روانشناسی یا یک مشرب عرفانی و یا لا اقل به یک کتاب یا شعر خاص ارجاع می دهد اما برای من نقش سفره ایرانی و ارتباطش با مشی عرفانی وحدت وجود گرایانه در آثار مهرجویی همیشه معنایی خاص داشته است.
-
روز ملی سینما و این سوال که آیا هنر می میرد؟
امروز به روایتی روز ملی سینماست. در این چند روزه زیاد خوانده ام که می نویسند سینما مرده است . شاید خودم هم گاهی درباره داستان ایرانی یا شعر ایرانی این جمله را گفته ام اما آیا به راستی هنر می میرد ؟ اگر بمیرد چه اتفاقی می افتد؟
-
ازچیپس نیمه خالی تا سیم برقی که داخلش ولتاژ نیست
خمیر گیر نانوایی می تواند کمی از وزن خمیر کم کند و چانه را خسیسانه بگیرد و نان لاغر تحویل دهد. همچنان که لبنیاتی می تواند آب به شیر ببندد و نا پیدا به سلامت مصرف کننده شیر پر چرب موهوم کمک کند اما آیا دولت هم می تواند......
-
ادبیات مستقل ایران؛ ایستاده در برابر باد
بعد از انقلاب ، درست یا غلط، یکی از سیاست های کلی کشور سیاست جایگزینی واردات و حمایت از تولید داخلی بوده است .از صنایع کوچک مثل صنایع غذایی تا صنایع سنگین مثل اتومبیل سازی، واردات کالای خارجی یا ممنوع بوده یا با تعرفه وارداتی سنگین، بسیار گرانتر از محصول داخلی عرضه می شود.
-
آیا گران کردن تهران یک استراتژی است؟
شاید افراد زیادی را بشناسیم که به دلیل گرانی اجاره بها ومبلغ خرید خانه و آپارتمان در تهران عطای این کلان شهر را به لقایش بخشیده اند یا در حال برنامه ریزی برای رفتنند .
-
اووه در برابر اوتو
کاملا اتفاقی فیلم مردی" به نام"اوتو با بازی تام هنکس را دیدم اگر فیلم موفق مردی" به نام اووه" به کارگردانی هانس هولم سوئدی را دیده باشید و یا حتی فقط کتاب فردریک بکمن را خوانده باشید بی وقفه این سوال در ذهنتان نقش می بندد که چرا سینمای آمریکا و مارک فورستر باید این اثر را بازآفرینی کند؟
-
صبح به خیر آقای هوگربتس!
دیشب برقمان رفته بود .پسرم آمد اتاق من و گفت بابا نکنه زلزله بیاد...
-
کتاب را کشته اند، چه اهمیت دارد نمایشگاهش کجا باشد؟
بعد از خلف وعده ناشر برای انتشار یکی از آثارم به دلیل گرانی کاغذ و هزینه ها چاپ و دلایل دیگر و احتمال اینکه ناشر دیگری هم به دلایل مشابه کار را نپذیرد ، به یکی از دوستان ناشر زنگ زدم که اگر خودم بخوام ناشر خودم شوم و محض یادگار و ثبت در کتابخانه شخصی خودم و دوستانم کتابم را منتشر کنم، چه قدر در می آید؟
-
نگاهی به رمان "شاعران مرده رمان پلیسی نمی نویسند "
رمانی که درون ما اتفاق می افتد
رمان" شاعرانمرده رمانپلیسی نمی نویسند" بی شک اثری درخشان در ادبیات معاصر سوئد است . اثری که تناقض هایی که حتی در عنوان اثر دیده می شود را به نیروی محرکه داستانی تبدیل کرده که علیرغمپلیسی بودنش عمیقا انسان را با فلسفه وجودی زندگی و هنر درگیر می کند.
-
نگاهی به رمان کلارا و خورشید
کلارا و ادیسه کوچکش
برای نوشتن یادداشت یا تحلیل بر روی کلارا و خورشید آخرین اثر نویسنده نوبلیست ژاپنی باید تلاش زیادی کرد که داستان برای دوستانی که کار را نخوانده اند اسپویل نشود . بنابراین با آنکه تلاش کرده ام اما دوستانی که کار نخوانده اند خواندن یادداشت من را به بعد از مطالعه رمان موکول کنند.
-
یادداشتی بر رمان "به هوای دزدیدن اسبها"
چیزهایی که زیر برف پنهان است
سال پیش رمان به هوای دزدیدن اسب ها را خواندم و چند روز پیش هم فیلم اقتباسی از این داستان به کارگردانی هانس پتر مولند را دیدم که جانم بالا آمد تا نسخه بدون جرح و تعدیل آن را یافتم و همانطور که درکتاب منتشر شده در نشر چشمه با ترجمه فرشته شایان باید برخی چیزها را که حذف شده حدس بزنی با دیدن فیلم درمیابی که حدس هایت چه قدر درست است.
-
چه کسی کندی سوئد را کشت؟
همیشه ترور جان اف کندی به عنوان مرموزترین پرونده ترور سران کشورها قلمداد می شود. رئیس جمهوری که مرگش با پرونده های متعدد و توطئه های پشت پرده نامکشوف همراه بود و هست اما اروپا نیز یکی از این پرونده ها داشت؛ پرونده قتل اولاف پالمه.
-
یادداشتی بر رمانی از لنا آندرشون
"پسر اسوئا"؛ مردی معمولی که کشورش را نمایندگی میکند
"پسر اسوئا" دومین رمانیست که از لنا آندرشون در ایران منتشر شده است. گرچه این دومی به اندازه "تصرف عدوانی" که درباره رابطه ای عاشقانه بود جذاب نیست اما برای کسانی که داستان تحول جوامع را دردادوستد با زندگی قهرمانان داستان می پسندند، کتابی راضی کننده است.
-
اقتصاد اسلامی تئوری نمیخواهد، اخلاق میخواهد
سال ها پیش که پشت میزهای دانشجویی میزبان درس اقتصاد اسلامی بودم بسیار سرسختی می کردم و توی کتم نمی رفت که پایهی علم اقتصاد به جای سود ، وحی باشد.
-
گرتا تونبرگ ؛ پی پی جوراب بلندهی عصر تلخ کامی
ادبیات کودک و نوجوان اسکاندیناوی نامهای بزرگی را به جهان معرفی کرده است اما شاید یکی از تاثیرگذارترین این نامها استرید لیندگرن با معرفی شخصیت "پی پی جوراب بلنده " باشد.
-
«بروس لی» و «قدیس»هایی که از رسانه کتک میخورند
هنوز فیلم تارانتینو (روزی روزگاری در هالیوود) را ندیده ام و اصلا نمی خواهم درباره فیلمی که ندیده ام چیزی بنویسم . بیشتر نظرم جلب بروس لی و حواشی بازنمایی تصویر او در این فیلم و مفهوم بت شکنی وآداب آن شده است
-
وقتی خبر به ضد خودش تبدیل میشود
در دنیای انفجار اطلاعات هستیم ،عنوان پر طمطراقیست اما بسیاری از ما از این انفجار تنها دچار موجش شده ایم.
-
روز قلم را تبریک بگوییم یا تسلیت؟!
این روزها اگر به در خانه اهل قلمی برویم و در بزنیم و اگر وی بر حسب اتفاق خانه باشد نمی دانیم به او تبریک بگوئیم یا تسلیت؟
-
تیغ دو دم طنز در کف هیولا
بیشتر دوست دارم مهران مدیری را با "شب های برره" به یادآورم و یا حتی "مرد هزار چهره" وقتی که در قالب یک منتقد اجتماعی از طنز بهره می گیرد وبرخی از خلقیات ناشایست ما ایرانیان را به نقد می کشد. اما مدیری هیولا را هنوز نشناخته ام.
-
خوشگذرانی مفهومی تقلیل یافته به پیچ و خم جاده
همیشه بعد از هر تعطیلات بالاتر از دو روز، نیمی از کشور ما با مشکل بسته شدن راه های ارتباطی مواجه می شود.
-
نمایشگاه کتاب؛ خردک شرری هست هنوز
نمایشگاه کتاب با تمام حرف و حدیثها از دوستان و دشمنان کتاب و کتابخوانی به پایان رسید و صنعت نشر کشور یک سال دیگر سرسلامت را از مخاطرات و تهدیدات بیرون آورد.
-
میانبرهای محبوبیت و آفاتی که روی درخت ادبیات رشد میکنند
گرچه نباید بخیل بود و اجازه داد هر کسی که دستی بر قلم دارد بتواند خودش را به محک آزمون مخاطب قرار دهد اما......
-
از کلیسای نوتردام تا آئینه ایوان مدائن
از بین رفتن میراث فرهنگی تلخ است اما تلختر از آن از بین رفتن میراثی است که گویا هیچ چشمی نگرانش نیست.