«فاطمه.الف» چرا خودکشی کرد؟/ روایت دانشجویان از خودکشی‌های جندی‌شاپور

درحالی که فعلا مسوولان دانشگاه جندی‌شاپور درباره جزییات خودکشی‌های اخیر پاسخگو نیستند، دو دانشجوی سابق این دانشگاه که هم دوره‌ای و هم دانشکده‌ای «فاطمه. الف»، یکی از دانشجویانی که به تازگی خودکشی کرده، بوده‌اند از دلایل میل به خودکشی در دانشجویان پزشکی این دانشگاه می‌گویند.

الهه محمدی: یکی از آن‌ها، شب قبل از خواب، قرص خورده و صبح بیدار نشده بود، یکیشان سیانور خورده و جسدش سر یکی از کلاس‌ها پیدا شد، یکی خودش را حلق‌آویز کرد و دیگری از ارتفاع پرید و تمام. چندتایشان هم چندسال پیش خودشان را کشته بودند و مرگشان رسانه‌ای هم نشد.

خودکشی چند دانشجو در شهر اهواز در دانشگاه شهید چمران و دانشگاه جندی شاپور در چند روز گذشته خبرساز بوده؛ به غیر از اطلاعیه‌ای که اوایل آذرماه دانشگاه چمران صادر و درباره مرگ چند دانشجوی این دانشگاه خبررسانی کرد، هنوز خبردقیقی از علت و عوامل خودکشی دانشجویان دانشگاه جندی شاپور در دست نیست و آن‌طورکه کیانوش جهانپور، مدیر روابط عمومی وزارت بهداشت دیروز به خبرآنلاین گفت، تا آخر هفته نتیجه بررسی این خودکشی‌ها در دانشگاه جندی شاپور به اطلاع مردم می‌رسد. 

درحالی که فعلا مسوولان دانشگاه جندی شاپور درباره جزییات این اتفاقات پاسخگو نیستند، دو دانشجوی سابق این دانشگاه که هم دوره‌ای و هم دانشکده‌ای «فاطمه. الف» بوده‌اند از دلایل میل به خودکشی در دانشجویان پزشکی این دانشگاه می‌گویند؛ «فاطمه. الف» یکی از دانشجویان پزشکی این دانشگاه بود که چند روز قبل با قرص خود را کشت و صبح روز بعد، خانواده‌اش با جسد بی‌جان او در اتاقش روبرو شدند.

خودکشی ۵ دانشجوی دانشگاه جندی شاپور در ۸ سال اخیر

یکی از دانشجویان هم دوره‌ای «فاطمه. الف»، با بیان اینکه او در دوران «اینترنی» هیچ مشکلی نداشت و حتی آدم خنده‌رویی بود، به خبرآنلاین می‌گوید: «مادر فاطمه پزشک بود و فکر نمی‌کنم مشکلی مالی هم داشت، او دختری بود که هیچ‌کس فکر نمی‌کرد یک روز به این کار دست بزند اما دوران دانشجویی پزشکی دوران سختی است. من ۸ سال دانشجوی پزشکی این دانشگاه بودم و از سال دوم به خاطر افسردگی شدید تحت درمان بودم. با اینکه یک بار در دانشکده غربالگری کردند و من جزو افراد با خطر بالا محسوب می‌شدم، هیچ پیگیری و اقدامی انجام نشد. فقط کسانی که در دانشگاه جندی شاپور بودند می‌دانند چقدر وضعیت دانشجوهای این دانشگاه اسفناک است و چقدر مسئولان این دانشگاه نسبت به این مسائل بی‌تفاوتند. خانم دکتری که پریروز خودکشی کرد و متاسفانه فوت کرد هم دوره ای ما در زمان اینترنی بود و ما هنوز در شوک از دست دادن این عزیز هستیم.»

او می گوید در ۸ سال اخیر ۵ نفر در دانشگاه جندی شاپور خودکشی موفق داشته اند؛ «من از سال ۸۹ تا کمتر از یک سال پیش دانشجوی این دانشگاه بودم و متاسفانه در این مدت ۵ مورد خودکشی موفق یعنی منجر به فوت دیدم که رسانه‌ای هم نشدند. آرسام.د، زهرا.ت و شقایق.ح، از موارد دیگر خودکشی در دانشکده ما از سال ۹۱ تا به حال هستند. این آمار با توجه به جمعیت آن دانشگاه اصلا منطقی نیست ولی هیچ‌کس از مسئولان هیچ وقت پیگیر علت این اتفاقات نشد. متاسفانه جو در دانشگاه ما فوق العاده مسموم و غیرانسانی است و اصلا این اتفاقات را بی‌ارتباط به نحوه مدیریت این دانشگاه و جوی که بر آن حاکم است نمی‌بینم. به خصوص که ۴ نفر از این ۵ نفر از دانشکده خودمان یعنی دانشکده پزشکی بودن یعنی کسانی که مستقیما تحت تاثیر این نحوه مدیریت و فشارهای طاقت فرسا بوده‌اند.»

قصور مسوولان دانشگاه در برابر دانشجویان

این فارغ‌التحصیل رشته پزشکی که عضو شورای صنفی این دانشگاه هم بوده، تعداد اقدام به خودکشی در بین دانشجویان دانشکده پزشکی دانشگاه جندی شاپور را بسیار زیاد می‌داند؛ خودکشی‌هایی که چندتایشان تا به حال موفق بوده؛ «ترم اول و دوم در دانشکده ما و البته سایر دانشکده‌ها دانشجوها از نظر روانی غربالگری می‌شوند و با همه مصاحبه انجام می‌شود که کاری درست و علمی است ولی هیچ پیگیری‌ای برای این موارد انجام نمی‌شود. یک عامل بسیار مهم در خودکشی‌های دانشجویان از نظر من فشار کاری بالا در این دانشگاه است؛ به طوری که اکثرا دانشجویان بعد از سال سوم که وارد مراحل بالینی می‌شوند اکثرا به جای تشویق با توسل به تحقیر و اهرم‌های فشاری مثل کشیک اضافه و تجدید دوره مجبور می‌شوند ساعت‌های طولانی هم کار بالینی انجام بدهند و هم درسشان را بخوانند.»

او ادامه می‌دهد: «شیفت‌های اینترنی و رزیدنتی فوق‌العاده سخته و در طی ۱۸ ماه اینترنی که مرحله آخر پزشکی است ماهی ده کشیک باید هر فرد بدهد که در اکثر بخش‌ها هر کشیک یعنی ۳۰ ساعت بیداری و سرپا بودن و دویدن. علاوه بر این نحوه کشیک چیدن کاملا غیرعلمی و غیر قانونی است. چون خارج از ایران هم تحصیل کردم می‌دانم در کشورهای توسعه یافته به علت تکرار همین اتفاقات محدودیت ساعت‌های جدی برای کشیک پزشکان در نظر گرفتند ولی در سیستم این دانشگاه این حرف‌ها هیچ مفهومی ندارد. علت اصلی این فشار هم نه آموزش دانشجو بلکه پر کردن خلا سایر پرسنل است. یعنی کارهایی که ما در زمان اینترنی انجام میدادیم ۷۰-۸۰ درصد هیچ ربطی به طبابت نداشت وصرفا برای جبران کمبود بودجه و پرسنل بیمارستان‌ها بود و این خودش باعث تحقیرو سرخوردگی دانشجو می‌شود.»

او با بیان اینکه وضعیت خوابگاه‌ها، پانسیون‌ها و سرویس‌های رفت آمد این دانشگاه بسیار بغرنج است، می‌گوید: «من دو سال عضو شورای صنفی دانشکده پزشکی بودم و در تمام جلسات این آمار بالای خودکشی دانشکده را با مسئولین مطرح می‌کردیم و ولی هیچ کس متاسفانه اهمیتی به این مسائل نمی‌داد. متاسفانه دانشجوهای رشته‌های پزشکی دندانپزشکی و داروسازی که ۶-۸ سال باید سخت‌ترین درس‌ها را بخوانند و سخت‌ترین کشیک‌ها را بدهند، مدام با هجمه جامعه مواجه می‌شوند. خود بنده در آخرین ماه‌های اینترنی در بیمارستان مورد حمله قرار گرفتم و با این که این اتفاق در بیمارستان حین کشیک رخ داد هیچ حمایتی از من نشد. این اتفاقات هر روز در بیمارستان‌های این دانشگاه می‌افتد. همه این‌ها به علاوه وضعیت سخت زندگی در شهری مثل اهواز باعث می‌شود واقعا دانشجویان این دانشگاه سال‌های جهنمی را سپری کنند. البته در نظر داشته باشید که عوامل روانی خود فرد هم قطعا بی‌تاثیر نیست و باید در نظر گرفته شود. ولی علم آمار می گوید این تعداد خودکشی در این دانشگاه اتفاقی و تصادفی نیست.»

تحقیر، مدیریت دانشگاه، خستگی جسمی

دکتر امین زکی‌زاده، فعال صنفی و دبیر شورای صنفی دانشجویان پزشکی سال ٩٤-٩٥ یکی دیگر از هم دانشکده‌ای‌های «فاطمه.الف» با بیان اینکه فقط مسوولان دانشگاه در خودکشی‌های رخ داده مقصر نیستند ولی دانشگاه یک نقش کاتالیزوری دارد، به خبرآنلاین می‌گوید: «چون بخش زیادی از دانشجویان پزشکی و رشته‌های مربوط به آن در دانشگاه می‌گذرد و ارتباط زیادی با کار و استادان دارند، دانشگاه نقش مهمی در زندگی آنها دارد. گاهی اوقات می‌بینید که یکی از دانشجویان با اَتند (پزشکی که به دانشجویان آموزش می دهد)، درگیری لفظی پیدا می‌کند، و همین موضوع باعث تحقیر دانشجو می‌شود. منظورم این است که اگر از بالا این رفتارها اصلاح شود، خیلی از موارد خودکشی کم می‌شود.»

او ادامه می‌دهد: «بحث دیگر فضای دانشگاه است. در بازه‌ای که مسوولان دانشگاه رابطه خیلی خوبی با دانشجویان داشتند، مثل دوره‌ای که دکتر ایدنی از سال ۹۲ تا ۹۶ رییس دانشگاه جندی شاپور بود، فضای دانشگاه بازتر بود و اوضاع اقتصادی کشور هم بهتر بود، طبیعتا اوضاع برای دانشجویان هم بهتر بود. در آن دوران معاون فرهنگی دانشگاه در یک گروه تلگرامی با دانشجویان بود و همیشه در دسترس بود. اگر بررسی کنید می‌بینید که در این سال‌ها خودکشی‌ای نبوده اما قبل و بعد از این دوران، چند خودکشی بین دانشجویان پزشکی اتفاق افتاده است. بطوریکه از سال ۹۶ به بعد سه خودکشی اتفاق افتاده است.»

زکی‌زاده با بیان اینکه مساله دیگر جوی است که علیه پزشکان و دندانپزشکان درست شده و آینده مبهمی که بچه ها جلوی روی خودشان می‌بینند، در اختلالات روحی آن‌ها بسیار موثر است، می‌گوید: «بسیاری از دانشجویان پزشکی انگیزه‌ای ندارند و همین بی‌انگیزگی در میل به خودکشی آن‌ها موثر است. غربالگری روانی بین دانشجویان انجام می‌شود اما توجهی به آن نمی‌شود. مثلا ما یک مورد رزیدنت روانپزشکی داشتیم که خودکشی کرده بود و روز بعدش به بخش آمده بود! یعنی به جای اینکه اَتندِ روانپزشکی این فرد را بستری کند، روز بعدش او را به بخش فرستاده است. جو دانشگاه هم بسیار مهم است. دانشجویان نباید این احساس را داشته باشند که هر روز که به دانشگاه می‌روند باید منتظر تحقیر و توهین باشند. در دانشگاه علوم پزشکی این مثَل معروف است که اینجا پادگان است و در پادگان چرا وجود ندارد! در واقع اگر دانشجویی از بالادستی‌اش شکایتی داشته باشد و این شکایت را گزارش کند، برایش خیلی بد می‌شود. فکر کنم پارسال بود که یک رزیدنت سال پایین ارتوپدی در تهران دست بیمار را خوب گچ  نگرفته بود و رزیدنت سال بالاتر به خاطر تنبیهش دست رزیدنت سال پایین را گچ  گرفت و گفت  تا ٢٤ ساعت  باید با همین  دست گچ  گرفته کار کنی!! این موضوع به وزارتخانه هم کشیده شد اما نمی‌دانم آخر و عاقبتش چه شد.»

او ادامه می‌دهد: «موضوع دیگری که باعث اختلالات روانی بین دانشجویان پزشکی می‌شود، خستگی جسمی است. خیلی مواقع است که یک دانشجو ۴۸ ساعت مدام سر شیفت است و از آن طرف چون در خانه حضور ندارد با خانواده‌اش دچار مشکل می شود. قانون مشخصی درباره تایم کاری دانشجویان پزشکی وجود ندارد. یعنی حتی اگر کسی که سالن‌ها را تمیز می‌کند، نباشد به دانشجویان می‌گویند که سالن را تمیز کنند. منظورم این است که شرح وظیفه دقیقی برای دانشجویان وجود ندارد.»

زکی‌زاده انصراف رزیدنت‌های سال یک رشته زنان و زایمان دانشگاه شیراز را هم نوعی خودکشی می‌داند؛ «باید به مشکلات این دانشجویان رسیدگی شود. هیچ کجای دنیا فکر نکنم اینطوری باشد که دانشجویان پزشکی شبانه روز شیفت باشند. چندنفر از دوستان من رزیدنت جراحی در آمریکا هستند، آن‌ها به من می‌گویند کل ساعتی که شیفت هستند به ۱۸ ساعت نمی‌رسد اما در دانشگاه علوم پزشکی اهواز، دانشجویان ۴۸ ساعت شیفت هستند. خود من یک بار بعد از شیفت پشت فرمان ماشین خوابم برد و به جدول زدم. این موضوع یک مدیریت وزارتخانه‌ای می‌طلبد. تا وقتی وضع حق و حقوق دانشجویان معلوم نیست، این خودکشی‌ها ادامه خواهد داشت. الان یک رزیدنت ترم سه جراحی که ماهی چندبار جراحی انجام می دهد هرماه یک میلیون و ۴۰۰ دریافت می‌کند و خودش و خانواده اش هم بیمه نیستند. طلاق بین دانشجویان پزشکی هم در سال‌های اخیر بیشتر شده است و همین موضوع هم آسیب است که نیاز به رسیدگی دارد.»

۲۳۵۲۳۵

کد خبر 1332245

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 50
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • GB ۱۶:۵۴ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۶
    146 4
    مدیریت دانشگاه باید برای عدم احساس مسوولیت در قبال این زندگی‌های جوانی که تباه شده اند،دادگاهی شود و در برابر والدین و همسران این افراد مجبور به پاسخگویی گردند. از کنار این موضوعات نباید سرسری گذشت
    • IR ۱۹:۰۹ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۶
      4 1
      احتمالا سر و کله ی پرستویی و علی کریمی با یه پست جدید پیدا بشه !
    • IR ۱۱:۰۴ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۷
      3 0
      خدایا مسئولین را از خواب غفلت بیدار بفرما
  • IR ۱۷:۱۰ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۶
    87 2
    روحشان شاد
  • ایرانی IR ۱۷:۲۱ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۶
    کمبود بودجه؟؟؟؟!!!!!! پولا ببرن توکشورهای دیگه خرج بکنند,ملت ایران که ولی نعمتشون هست گرسنه باشه ونتیجش بشه خودکشی جوانان عزیز ایران.خداجای حق نشسته
  • مولا NL ۱۷:۵۶ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۶
    واقعا جای تاسف است . در جامعه ای که دختران هم سن این دانشجو بعضا در نقاط مختلف کشور از کمترین امکانات برخوردار هستند دست به خود کشی نمی زنند ... دیگر شرایط اینها که از دو ماه اول آموزشی دوره سربازی و کماندویی که سختتر نیست . لذا باید علت خودکشی افراد را در خود فرد و خانواده اش جستجو کرد . و گرنه بسیار بسیارند افرادی که در جامعه شرایط شان از این ها سخت و بدتر است
    • IR ۱۸:۱۹ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۶
      11 7
      بابا کماندو، بابا زجردیده . تمام مصیبتا قبل از سربازی شما شوخی بوده. اصلاً گفتن سختی کار اول دوره سربازی شما، بعد کار توی معدن.
    • IR ۱۸:۲۲ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۶
      9 0
      مشخصه هیچ درکی از این موضوع نداری وگرنه به همین راحتی به کسانی که توان دفاع از خودشون رو ندارند انگ نمیزدی. در ضمن امار خودکشی در جامعه ما بسیار بالاست منتها کسی حرفی ازش نمیزنه وگرنه تو همون پادگان ها و شهرهای دوردست هم خیلی خبرهاست
    • IR ۱۹:۰۷ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۶
      10 0
      خیلی خوبه اگه یاد بگیریم بدون تحقیق حرف نزنیم. من هم دانشجوی پزشکی بودم هم سرباز ارتش. شاید ۴-۵ شب در ماه شما دو ساعت نگهبانی بدی و بعد ۴ ساعت استراحت کنی ولی در دوران اینترنی باید بتونی در ماه ۱۰ شب بدون حتی یک دقیقه استراحت کردن رو صبح کنی. اونم نه برای دوماه که آموزشی سربازی هست بلکه دو سال باید اینطور زندگی کنی.
    • IR ۲۰:۵۰ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۶
      11 0
      همچنین واقعا جای تاسف است، در جامعه ای که تفکراتی مانند شما وجود دارد که تصورشان از شرایط سخت، از کماندویی و سربازی بالاتر نمیرود، قطعا انتظار ظهور مریم میرزاخانی ها و دکتر سمیعی ها را نخواهیم داشت. گرچه برای چنین تفکراتی چندان مهم هم نیست
    • مهران NL ۲۱:۰۴ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۶
      10 0
      هر موقع 30 ساعت و گاها 48 ساعت شیفت دادی ، هر موقع مریضی مردم و درد و خبر فوت عزیز کسی رو دادی و اعصابت بهم ریخت ، هر موقع دیدی که هم باید شیفت بدی هم امتحان سخت بدی ، هر موقع فهمیدی که با هزار مشکل مالی داری درس میخونی ، هر موقع زیر فشار رسانه ها بودی که انگار ما مشکل مالیاات و وضعیت معیشیتی مردمی در صورتی که فقط 5% پزشک ها درآمد های میلیاردی دارن و مقیم خارج هستن ، و هزار چیز دیگه ، بعد بیا نظر بده ! اول جای طرف باش بعد حرف بزن ! دکتر هم انسان هستش ، مشکل داره و از مرگ و مریضی مردم ناراحت میشه !
    • IR ۲۲:۲۴ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۶
      4 0
      اونا جرات خودکشی ندارند
    • GB ۲۲:۵۳ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۶
      10 0
      شما هیچ وقت دانشجوی پزشکی بودین، ساعت‌های طولانی کشیک و بی خوابی رو تجربه کرده ای، هرگز شده که استادت حالا به هر دلیلی تحقیرت کنه و بعدش هم تهدیدت کنه که آینده ات را تباه می کنه، جلوی پیش رفتت رو می گیره و خلاصه آینده ات را تباه می کنه؟ من در این موقعیت بودم و بهتون قول می دن ، شرایط بالا بهترین شرایط روحی برای تصمیم به خودکشی رو فراهم می کنه. پس بجای اینکه به دنبال بی گناه جلوه دادن مسوولین دانشگاه بوده و گناه را به گردن خانواده ها بیاندازی، اول به دنبال کشف واقعیت باش
    • IR ۲۳:۰۹ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۶
      6 0
      وقتی از هیچی خبر نداری مجبور نیستی حرف بزنی
    • ج.ت IR ۰۹:۲۴ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۷
      5 1
      در پاسخ به جناب مولا باید بگویم که در مقوله خودکشی شرایط سخت زندگی تنها یک طرف مشکل است و طرف دوم مشکل تصور و برداشت فرد از خود می باشد و مقوله سوم جایگاه اجتماعی فرد است. بطوریکه شاید فردی که از طبقات محروم اجتماعی است در شرایط سخت دست به خودکشی نزند ولی یک فرد با پرستیژ اجتماعی بالا در همان شرایط خودکشی کند. شاید نتوان یک دانشجوی پزشکی را که معمولا از نخبگان مردم هستند و سالها زحمت کشیده اند و تصور متفاوتی از خود در ذهن دارند را با فرد دیگر از طبقات محروم جامعه مقایسه کرد.
    • IR ۰۹:۳۱ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۷
      8 0
      در عجبم از نوع منطق شما!!! چی می زنی؟؟؟
    • IR ۱۵:۰۸ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۷
      11 0
      چه راحت قضاوت می کنید..شما اگر جای این افراد باشید شاید یکسال هم دوام نیارید با این همه دروس سخت و استرس کاری!.
  • IR ۱۸:۰۰ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۶
    90 4
    به غیر از تاسف جه میشه گفت
    • رزا IR ۱۱:۰۲ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۷
      7 0
      میشه گفت علی برکت ا...
  • علیرضا IR ۱۸:۱۸ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۶
    4 0
    سپاس از گزارش خوبتون. حالا باید ببینیم مسئولین وزارتخونه ای که خودش متولی سلامت روان جامعست نسبت به این قضیه واکنشی نشون میده یا مثل سایر قضایا ماست مالی میشه.
  • فوتبال دوست IR ۱۸:۳۶ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۶
    4 0
    آدم اصلا فکرشم نمیکنه همچین آدمایی این کارارو بکنن.باور می کنین من تا حدی شوکه شدم؟
  • IR ۱۸:۳۸ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۶
    3 2
    اخلاق و ایمان دژ محکمی است در برابر تلاطم های زندگی . متاسفانه در مدارس فقط به بچه ها درس های روتین ریاضی و علوم و... در بالاترین سطح فشار روحی داده میشه اما شیوه درست زندگی کردن کو؟!
  • یک پیراپزشک FR ۱۸:۴۸ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۶
    3 9
    والا منم دانشگاه علوم پزشکی درس خوندم اغلب دانشجویان پزشکی بیشتر دنبال تفریح و سرگرمی و از خانواده های مرفه بودند. این قضیه مال 15 سال پیشه. البته ناگفته نماند تو همون دوره ما هم تو دانشگاهمون و خوابگاهمون یک پزشکی خودکشی کرد (خوابگاه دخترانه) که همون جور سیانوزه شده آوردنش پایین اتفاقا شاعرم بود یک شعر بسیار زیبا هم سروده بود. دانشجویان پزشکی روحیه حساسی دارند. ولی توهین و تحقیر همه جا هست. آدم باید کمی بی تفاوت باشه. حالا این جو باعث نشه پزشکان بیشتر پول بگیرند شاید اگه به خدا توکل کنند و کارشون خدایی باشه هم خودشون آرامش بیشتری داشته باشند هم مریضاشون سالم تر باشند.
  • IR ۱۸:۵۶ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۶
    9 2
    بجای این همه درس کاش یکم زندگی یاد بچه ها می دادن.وقتی یه نخبه ما که خونودش هم نخبه هستن اینجور سرنوشتی داره یعنی همه چی زندگی موفقیت تحصیلی نیست ، یکم هم دنبال اخلاق و رفتار و منش و تربیت بچه هاتون باشید.
  • IR ۱۹:۱۳ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۶
    4 0
    اوقتی هم درس بخوانی وهم کار کنی وهم حقوق خوبی نداشته باشی فرق دارد با کسی که بیکار است ودر سختی است اگر نمی فهمیداظهار عقیده نکنید این همه حسادت دراین مردم ریشهاش در چیست که به بدترین شرایطی هم که دودکتر برایشان رقم خورد باز دست از نیش وکنایه برنمیدارید
  • . FR ۱۹:۳۱ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۶
    5 5
    دانشجوی پزشکی چقدر زود ازدواج می کنه که حالا بخواد طلاق بگیره. بقیه جامعه معمول ایران که والا ازدواجی نمی کنند. بذارید حالا درستون تموم شه همه چیو با هم میخواین.
  • احمد IR ۱۹:۳۴ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۶
    2 4
    به نظرم فشار باعث خودکشی نشده و باید علت دیگه ایی داشته باشه... امید وارم زودتر مشکل حل بشه یعنی چی آخه این همه دکتر خودکشی می کنند !! بقیه رشته ها که اوضاعشون بدتره
  • میثم IR ۲۰:۵۳ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۶
    4 0
    خدا رحمت شون کنه. این دوستان که از این دنیا رفتن ولی اگر فوت اونها باعث تغییرات مدیریتی در این دانشگاه خاص و همچنین تغییرات سیاسیت گذاری در سطح وزارت بهداشت نشه، باز همون آشه و همون کاسه. یعنی همچنان باید منتظر چنین اتفاقاتی باشیم. بنده خودم دانشجوی پزشکی نبودم اما دوستان زیادی در این رشته دارم و همه اونها بدون استثنا اذعان دارن که در دانشگاه های مختلف علوم پزشکی، میل به خودکشی و مصرف دارو و مواد زیاده. امیدوارم با ایجاد کمپین هایی سازنده، از بروز چنین اتفاقاتی بشه جلوگیری کرد.
  • وحید IR ۲۲:۵۸ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۶
    5 10
    خدایا منم کارم خیلی سخته روزی 12 ساعت کار پراسترس......می خوام خودمو بکشمممممم جمع کنید بابا این حرفا رو
  • IR ۲۳:۴۴ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۶
    5 0
    دانشگاه علوم‌ پزشکی شهید بهشتی را ببینید چه خبر است. استاد از دانشجو خوشش نمیاد کارورزی رو ۶ ماه تمدید می کنه. دانشجو حمالی نمی کنه واسه استاد تا رزومه اش رو پر کنه دانشجو رو امتحان جامع می ندازن تا اخراج بشه. هیچ فریاد رسی هم نیست. گروه در وزارت بهداشت همه کاره است. کوچکترین اشتباهی به بی تناسب ترین و فجیع ترین تنبیه ها ختم می شود
  • محمدرضا IR ۰۰:۰۶ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۷
    4 3
    دکترای متخصص الان که تربیت شده قبل انقلابن. خدا به داد آِیندمون برسه!
  • IR ۰۰:۳۸ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۷
    4 0
    من این دوران را گذراندم وواقعا درکشون میکنم بیمهری و هجمه ها وتوقعات غیرمنطقی مردم از پزشکان در این قضیه خیللی دخیل هست اینترنها هم جوانند وحساس امتحان تخصص وبورد و سالها طرح را پیش رو میبینند ناامید وخسته میشوند دیگه می بُرّند
  • احسان IR ۰۱:۱۷ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۷
    0 6
    به عنوان یک اهوازی و کسی که بارها در بیمارستان امام و گلستان بستری شده و رفت آمد داشته که آخرین مورد یک ماه پیش دستم و عمل کردم میگم 90 درصد حرفا بالا بخونه و داروغه پیداشون 12 ساعتی عوض میشن و در بخش های آورزانس هم انترن ها فقط با پشیمون بازی میکنن و روزانه هزاران شکایت از بابت رسیدگی بسیار نامناسب از عوامل بیمارستان میشه خواهرت مشکل رو به جای دیگه بند نکنید این حرفا نبوده تو این بیمارستان ها بدترین خدمات ارائه میشه و نه شیفت طولانی دارن و نه کار خسته کننده ای بسیار مسائل هست که میتونم بگم که حرفای بالا دروغه خود من تصادف کردم تا یک ساعت حتی بهم سرم نزدن نرنجم شکسته بود هرچی سروصدا کردم آرامبخش بزنید درد دارم عین خیالشان نبود چ پرستار چه انترن چ دکتر چ مدیر شیفت آخرم بعد 6 ساعت بستری بدون آرامبخش یا چیزی دکتر اومد گفت برو خونه 1 هفته دیگه بیا عمل کن بستری هم نشدم بیخیال بیخیال
  • محمد IR ۰۱:۵۰ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۷
    7 0
    متاسفانه فقط كار زياد ميخواهند از اينترن و رزيدنت كه باعث خستگي جسمي شده و البته كه در هيچ كشوري در دنيا يك دانشجوي پزشكي انقد كار نميكند. از اونطرف جو رواني كه جامعه ايجاد كرده باعث آسيب رواني هم شده كه نتيجش ميشه اين جووناي مردم بر باد ميرن.خدا لعنت كنه سياست كثيف پست پرده رو . روحشون شاد
  • محمد IR ۰۷:۲۷ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۷
    7 1
    متاسفانه سیستم تربیت دانشجویان پزشکی کشور بسیار سنگین خشک هست که خیلی فارغ التخصیلانش هم مشکل دارن واقعا با این سیستم آموزشی وتربیت نیرو انسانی به بخش سلامت کشور آسیب می رسانند.
  • حسن IR ۰۷:۳۸ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۷
    9 5
    ۱۰سال پیش بنده دانشجویی پرستاری بود .فشار روانی دانشجویان پزشکی میدیم .ولی از طرفی اکثر دانشجویان خودشون از جامعه و سایر دانشجویان دیگه ایزوله می کردند و تازه حس خود برتر بینی نسبت به همه دانشجوی رشته های دیگه میدند وتعامل با دیگران نداشتند وان را بی کلاسی می دیدند ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌عامل ایجاد این حس در دانشجویان ،نگاه جامعه به این قشر،درامد نامتعارف نسبت به سایر رشته ها،سیستم اموزشی غلط ،جایگزینی تجارت به جای طبابت و نتیجه آن آسیب به جامعه وعدم درک مریضان ورقابت پولی به جای رقابت علمی پزشکان
  • IR ۰۸:۴۲ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۷
    8 2
    مردم خوزستان خیلللللللی خشن وطلبکار با پرسنل بیمارستان رفتار میکنند انگار انتقام تمام کم وکاستیها وآلودگی هوا ونبود امکانات را از پرسنل پزشکی میخاند بگیرند
  • حسینی IR ۰۹:۰۸ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۷
    4 1
    نتیجه سهمیه ونتیجه صندلی فروشی رشته پزشکی .
  • IR ۰۹:۱۲ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۷
    8 0
    روحانی متاسفیم
  • IR ۰۹:۲۵ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۷
    3 0
    دانشگاه جندی شاپور واقعا فاجعه س... تا زمانی که دانشگاههای دیگه رو ندیده باشن فک میکنن بقیه جاها هم همینه درحالی که به غیر از لود بالای بیمار، این جو بیمارگونه و مسموم دانشگاه جندی شاپوره
  • سعید IR ۱۱:۱۹ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۷
    0 2
    شاید در کشورهایی که توسعه ای یافته اند؛ چنین تلقی ای وجود ندارد که آنچه انسان با آن مشغولست؛ برایش جایگاه میسازد.
  • علی IR ۱۱:۴۵ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۷
    4 2
    آخه خیلی سختی میکشید که بعدا تا میشه به هرشکلی میخاید پول از مریضهای بیچاره دربیارید
  • من یک پزشک هستم! IR ۱۱:۵۱ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۷
    8 0
    ناامیدی جامعه را فراگرفته من جمله جامعه پزشکی را!۹۰ درصد پزشکان جامعه درآمد نرمال و متعادل دارند که نه با زحمتی که میکشند سازگار است و نه با هجمه ها! افرادی طی یکسال گذشته بقصد معلوم مثلا تکیه زدن برکرسی مجلس به ناحق آن ۱۰ درصد را پتک کرده و با قرار دادن مردم دردمند مقابل آن ۹۰ درصد آن پتک را بر سر صنف زحمتکش ۹۰ درصدی پزشکان قراردادند حتی از اینکه مروج خشونت شوند یا مردم را سرگردان تر کنند ترسی نداشتند این مهم طی یکسال گذشته شدیداً صنف ۹۰ درصدی جامعه پزشکی را بی انگیزه و ناامید کرده است و کدام دشمن خارجی می‌توانست چنین رکبی به جامعه بزند که آن به اصطلاح استاد دانشگاه( بخوانید شومن) زده است دردمندانه تر آنکه قصدش هم چیزی جز نردبان قرار دادن مردم نبوده که این مشخصه افراد خودشیفته است! بدانید که ما ۹۰ درصدی ها روزی با حس درونی اینکه خدمت رسان مردم رنج‌دیده هستیم قادر بودیم با سیلی صورتمان را سرخ کنیم ولی ناامیدی مانع از هر انگیزه ای میشود! بنظر من این اتفاق اخیر یک زنگ خطر جدی است که باید واکاوی شود و مروجان خشونت علیه صنف خاص هم باید محاکمه کردند!
  • US ۱۲:۳۸ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۷
    6 0
    یه وقت از سربازان وظیفه حرفی نزنید
  • عباس IR ۱۳:۵۷ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۷
    3 0
    خودکشی دربین دانشجویان پزشکی بسیار شایع است وعلت اصلی آن دو امتحان پره فیزیوپات و پره انترنی ،سنگینی واحدهای دوره وعدم توان جسمی وروحی برخی دانشجویان ،سختگیری های برخی اساتید ،مدت طولانی دوره پزشکی،عدم امید به آینده شغلی ودرآمد مکفی وادامه تحصیل و....است که لازم است همه دانشجویان پزشکی در طول تحصیل مشاوره وتحت حمایتهای روانی وفکری قرار گیرند.
  • مهرگل IR ۱۵:۰۲ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۷
    7 1
    آموزش و پرورش پادگانی، بیمارستان پادگانی، دانشگاه پادگانی، ادارات پادگانی، نتیجه اش هم بهتر از این نخواهد شد..خیلی متأسف شدم.آخه چرا کسی به فکر دردهای این بچه ها نیست؟!
  • IR ۱۵:۰۵ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۷
    7 0
    همکار من هم بر اثر فشارکاری و استرس ناشی از خستگی کار ایست قلبی کرد .متاسفانه تازه یک هفته بود عروسی کرده بود.و...
  • تارا IR ۱۵:۴۲ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۷
    5 0
    اگر دانشجویان پزشکی آینده نامعلوم دآرند وای به حال بقیه
  • یکی IR ۱۶:۲۴ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۷
    7 1
    بابا الکی حرف نزنین. کدوم امکانات. جای اون بیچاره ها بودین ببینین چیکارشون میکنن. هرکی خونه خودش نظر میده. بگین نمیشه قضاوت کنیم خیلی معقول ترین. هیچکی از خوشی زندگیشو از بین نمیبره.
  • مهندس عمران از اهواز IR ۱۸:۱۶ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۷
    3 0
    ممنونم که این خبر/گزارش رو کار کردید.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین