احمد حیدرنیا در جمع خبرنگاران در پاسخ به این سوال خبرنگار ما،تاکید کرد علت اصلی این کمبود خوراک خلاء کلان نگری در میان وزرای قبلی نفت دانست و تاکید کرد خوشبختانه وزیر فعلی نفت این سیاست را در اولویت قرارداده و در صورت اجرای هر طرحی در پتروشیمی ابتدا باید واحدی برای تعیین خوراک آن در نظر گرفته شده باشد.
براساس اظهارات وی، بخش عظیمی از بدهی های شرکت ملی صنایع پتروشیمی به شرکت ملی گاز صاف شده است.
وی در خصوص تعریف اولویت بندی برای ساخت و اجرای طرح های مختلف پتروشیمیایی توضیح داد: هم اکنون این اولویت بندی بر اساس تامین منابع مالی خوراک ،آب و گاز طبیعی و چگونگی مشارکت بخش خصوصی انجام شده است.
حیدرنیا با یادآوری اینکه برای ساخت و توسعه صنایع پتروشیمی باید یک دیدگاه کلان درباره زنجیره ارزش، تولید محصولات وجود داشته باشد، افزود: هم اکنون برای ساخت خط لوله اتیلن مرکز تامین خوراک و آب به عنوان اولویتهای اصلی ساخت و راه اندازی واحدهای پتروشیمی مسیر این خط لوله مورد بررسی قرار گرفته است.
مدیر طرحهای شرکت ملی صنایع پتروشیمی در عین حال با تشریح 4 اولویت برای ساخت طرحهای پتروشیمی در استانها از احتمال تغییر کاربری برخی از این واحدهای پتروشیمی خبر داد .
احمد حیدرنیا همچنین یکی دیگر از اقدامات برای ساخت و توسعه واحدهای پتروشیمی در برنامه پنجم توسعه را تامین تضامین مالی واعتباری توسط وزارت اقتصاد و دارایی عنوان کرد و افزود: اگر این تضامین توسط وزارت اقتصاد و دارایی ارائه شود امکان تامین فاینانس های داخلی و خارجی توسط بخش خصوصی فراهم می شود.
این مقام مسئول در ادامه درباره آخرین وضعیت ساخت مجتمع پتروشیمی ایران توضیح داد: هم اکنون به طور همزمان ساخت واحد اتیلن و HD مجتمع پتروشیمی ایلام در حال انجام است که برای تکمیل واحد اتیلنی به حدود 3 سال زمان نیاز است.
وی با تاکید بر اینکه یک مصوبه ای از وزارت نفت برای ایجاد یک انشعاب خط لوله اتیلن غرب به پتروشیمی ایلام اخذ شده است تصریح کرد: این خط لوله پتروشیمیایی کاربری دو منظوره دارد به طوری که می توان تا زمان بهره برداری از واحد اتیلن خوراک مورد نیاز واحد HD پتروشیمی ایلام از خط لوله اتیلن غرب تامین شود.
حیدرنیا در ادامه با اعلام اینکه برای ساخت یک مجتمع پتروشیمی به ویژه در مراکز استانها باید شرایطی همچون تامین آب، خوراک گاز طبیعی، سرویس های جانبی و منابع مالی در بلندمدت تامین شود اظهارداشت: در برخی از واحدهای پتروشیمی که امکان تامین آب در مدت 20 تا 30 سال وجود ندارد با اعمال برخی از تغییرات کاربری قرار است واحدهای پایین دستی جایگزین آنها شوند./121
نظر شما