۰ نفر
۱ دی ۱۳۹۸ - ۱۲:۰۵
این رزمایش، علیه غرب و کشورهای خلیج فارس نیست

یکی از اخباری که در روزهای اخیر مورد توجه قرار گرفته است برگزاری نخستین رزمایش مشترک ایران، چین و روسیه در شمال اقیانوس هند است که برخی انجام این رزمایش را ارسال پیام به غرب می دانند که نباید از این زاویه به آن نگاه کرد.

 اگر از دید دیگر به موضوع بنگریم می بیینیم که مذاکراتی در همین راستا از حدود یکسال قبل انجام شده است و هدف اصلی آن ارتقای همکاری ها بین ایران، چین و روسیه است و از همه مهمتر نباید این رزمایش اقدامی علیه تهدیدهای آمریکا تلقی کرد. ایران بر اساس منافع ملی خود ترجیح می دهد تا با کشورهای مختلفی رزمایش برگزار کند که روسیه و چین دو کشور مهم در این زمینه به شمار می روند. باید در نظر داشت که انجام رزمایش در آب های بین المللی بیانگر افزایش همکاری نظامی کشورها در عالی ترین سطوح بوده است؛ برنامه ریزی و انجام رزمایش های مشترک نشان می دهد که کشورها از قبل در زمینه همکاری های امنیتی، دفاعی و حتی اقتصادی نیز به پیشرفت هایی دست یافته اند که در مراحل بعدی تصمیم به برگزاری رزمایش نظامی در آب های بین المللی می گیرند. بنابراین مورد توجه قرار گرفتن افزایش همکاری های چندجانبه برای بررسی این موضوع از اهمیت بسزایی برخوردار است تا اینکه بخواهیم بگوییم این اقدام صرفا هدفش پیام دادن به غرب است. حتی اگر  تهدید آمریکا نیز وجود نداشت ضرورت ایجاب می کرد که اینگونه از رزمایش ها برگزار شود چرا که این همکاری ها موجب تأمین منافع ملی ایران و همچنین ارتقای نیروی دریایی خواهد شد و با در نظر گرفتن میزان توانمندی نیروهای دریایی چین و روسیه، انجام این رزمایش فرصت خوبی برای ایران به شمار می رود.

مطمئنا چنین رزمایشی با واکنش دستگاه های تبلیغاتی غرب برای ایجاد جنگ روانی روبرو خواهد شد، در حالی که این کشورها در سال بیشترین رزمایش های مشترک را برگزار می کنند. اما آنچه که باید مورد توجه ما قرار گیرد این است که باید به خوبی در رسانه ها تببین شود که هدف اصلی این رزمایش ارتقای همکاری های ایران با روسیه و چین است و چنین اقدامی علیه هیچ کشوری از جمله کشورهای حاشیه خلیج فارس و یا ایالات متحده آمریکا نیست و بالعکس گامی در راستای صلح و امنیت منطقه به محسوب می شود و اینگونه نیست که ایران خواستار باز کردن پای روسیه و چین به منطقه باشد.

البته چنین هجمه هایی علیه ایران بی سابقه نیست و سعی شده روابط ایران با کشورهای نزدیک از جمله روسیه پرتنش نشان داده شود. در روزهای اخیر و در موضوع پروژه تبدیل کاربری تاسیسات فردو اینگونه القا شد که شرکت روس اتم از ادامه همکاری با ایران منصرف شده است. البته در تاخیر و کوتاهی روس ها در این پروژه شکی نیست ولی آنچه که روسیه در این مورد اعلام کرده است باید از منظر فنی بررسی شود. در همین راستا روس ها اعلام کرده اند که غنی‌سازی اورانیوم و تولید ایزوتوپ‌های پایدار نمی‌تواند در یک مکان یکسان انجام شود. از این رو، اجرای پروژه مربوطه در حال حاضر از نظر فنی غیر ممکن است. بنابراین نمی توان پنداشت که روسیه همکاری خود در این پروژه را قطع کرده است و باید با بررسی های لازم ادعای مربوطه مورد راستی آزمایی قرار گیرد.

310311

کد خبر 1333720

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 1 =