روزنامه جوان:سریال"دل" بی ارزش است/ از برنامه های ماهواره ای کپی می کنند

روزنامه جوان نوشت:سریال «دل» که این روزها در شبکه نمایش خانگی توزیع می‌شود نمونه بارز یک سریال بی‌ارزش است که اساساً با کلیشه‌های رایج همیشگی ساخته شده است.

منوچهر هادی که در فروردین سال جاری فیلم مبتذل سینمایی‌اش به دلیل زدوبندهای پشت پرده و دور زدن نظارت سازمان سینمایی توقیف شد، شروع به ساخت سریال «دل» کرد؛ سریالی که از نظر محتوایی هیچ و پوچ است و فقط بخش لاکچری بودن سریال برای کارگردانش اولویت داشته و می‌شود این سریال را دنباله سریال پیشین هادی یعنی «عاشقانه» دانست. بابک کایدان این سریال را برای هادی نوشته است که این نویسنده لاکچری‌پسند نویسنده سریال «مانکن» هم است.

اگر از بخش نوشتاری «دل» شروع کنیم می‌بینیم که وجه اشتراک سریال «مانکن» و «دل» در یک عنصر خلاصه شده و آن هم پول و ثروت است، انگار نویسنده گرامی با نوشتن این گونه از سریال‌ها عقده‌گشایی می‌کند و این وسط مخاطب برای نویسنده و کارگردان بی‌اهمیت است. مواد لازم برای ساخت سریالی مثل «دل» آنقدر راحت است که هر کسی می‌تواند آن را بسازد. در وهله اول باید خانه‌های لاکچری تهران را انتخاب کنیم و بعد ماشین‌های گرانقیمت شهر را برای سریال اجاره کنیم. زمانی که این دو مهیا شود یک یا دو بازیگر چهره با دستمزدهای نجومی انتخاب می‌شود. حالا بابک کایدان هم می‌تواند با این چند عنصر یک موضوع پیدا کند، اساساً پیدا کردن موضوع هم زیاد دشوار نیست؛ یک رابطه عاطفی مثلث‌شکل برای این گونه از سریال‌های لاکچری جواب می‌دهد. یک زن و دو عاشق دلخسته، زن هم در این گونه از سریال‌ها نیازی به شخصیت‌پردازی ندارد، فقط پولدار باشد و کمی هم نگران، بقیه‌اش درمی‌آید.

به همین راحتی ساخت یک سریال به شوخی بزرگ تبدیل شده است و کارگردان با سطحی‌ترین عناصر ساختاری مخاطبش را گول می‌زند و مخاطب طفلک دائماً در حال گول خوردن است. سریال «دل» در ادامه تجربه پیشین کارگردانش یعنی فیلم‌های سینمایی «آینه بغل» و «رحمان ۱۴۰۰» و سریال عاشقانه یک سریال شلخته و بی‌محتواست که در سه قسمت از این سریال نابلد بودن کارگردانش را در سریال‌سازی فریاد می‌زند. آقای فیلمساز فکر کرده با عقب جلو کردن زمان فیلم و فلاش‌بک‌های کلیشه‌ای منسوخ شده می‌تواند سریال بسازد. ۵۰ دقیقه زمان هر قسمت از این سریال است که ۱۲ دقیقه آن به آنچه گذشت و تیتراژ اول و آخر اختصاص دارد، زمان مفید این سریال ۳۸ دقیقه است که بیشتر آن هم به سکوت و فلاش‌بک می‌گذرد. در قسمت دوم این سریال وقتی رستا در محوطه آرایشگاه گم می‌شود آرش کل زمان سریال را در راه‌پله‌ها بالا و پایین می‌رود تا رستا را پیدا کند و اساساً هیچ اتفاق مهم یا کلیدی در قسمت دوم یا حتی سوم رخ نمی‌دهد و انگار قصه توانایی جلو رفتن را ندارد.

به نظر می‌رسد کسانی مثل بابک کایدان یا منوچهر هادی اختلاف بیش از حدی با جامعه دارند؛ میل آن‌ها به ظاهرسازی و لاکچری بودن و فراموش کردن جایگاه متوسط و زیر متوسط باعث شده سریالی مثل «دل» به مخاطب فخر بفروشد. اساساً قشر ثروتمند جامعه زمان دیدن این گونه از سریال‌ها را ندارد و این قشرهای آسیب‌پذیر جامعه هستند که با پرداخت هر هفته ۱۰ هزار تومان «دل» را می‌بینند، پس این قشر در کجای این سریال حضور دارد؟ چرا فکر می‌کنند پرداختن به زندگی مجلل و لاکچری و مثلاً ۸ میلیون خرج کردن برای یک عروسی برای مخاطب جذابیت دارد؟ آیا نشان دادن این زندگی‌ها برای مخاطب برداشت غیرمتعارف بودن ندارد؟ در قسمت اول دوربین از پشت مادر آرش (نسرین مقانلو) شروع به حرکت می‌کند که مخاطب حواسش به لباس و گردنبند لاکچری این کاراکتر باشد، خب کارکرد این نگرش برای چیست؟
زندگی لاکچری، ماشین‌های گرانقیمت و خانه‌های مجلل از یک سو و زندگی‌های نافرجام و طلاق و خیانت مهم‌ترین نکات این سریال‌ها هستند که این نکات قطعاً از سریال‌های ماهواره‌ای بهره‌گیری می‌شود، با این تفاوت که در سریال‌های ترکیه‌ای ایده و فکر حساب‌شده‌تری وجود دارد، مثل اینکه در این آثار دست‌کم برای جذب مخاطب و توریسم از اماکن دیدنی و میراث فرهنگی استفاده مناسبی می‌شود، اما در سریال‌های ایرانی به دلیل نداشتن برنامه و راهبرد از سوی مدیران سینمایی و فرهنگی نه فرهنگ قرار است ارتقا یابد نه منافع ملی در نظر گرفته می‌شود. اساساً امید و امیدواری در این سریال‌ها دیده نمی‌شود، پایان این سریال‌ها به راحتی رها می‌شود، کدام یک از این سریال‌ها پایان منطقی داشتند؟ اینگونه است که این سریال‌های کلیشه‌ای تبدیل به بنگاه اقتصادی شده‌اند که جیب مخاطب را خالی کنند. در عوض مخاطب ساده با دیدن این زندگی‌های دروغین و تقلبی حسرت می‌خورد، در این میان تنها نکته‌ای که مهم است نقد شدن چک بازیگر و سرمایه‌اندوزی کارگردان و تهیه‌کننده با کلاه گذاشتن بر سر مخاطب است.
23302
کد خبر 1333776

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 14
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • کاربر تلگرام IR ۰۷:۱۹ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۱
    31 6
    من که نگاه نمی کنم ولی هرچیزی که کیهان و جوان بگن من برعکس شو می کنم.
  • rouzi IR ۰۸:۵۸ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۱
    4 2
    شاید با روزنامه های کیهان و جوان در بیشتر مواقع مخالف باشم، ولی در مورد این سریال وحشتناک آبکی به نظر بنده درست گفته... فقط تجملات و خیانت و البته استفاده از بازیگران بیرون آمده از موسسه سینمایی خود کارگردان که فقط به صرف داشتن ظاهر مردم پسند و البته در زمینه بازیگری نا لایق میتوانند در سریال ایشان حضور داشته باشند... باید گریست!!
    • حدیثه IR ۱۹:۵۰ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۸
      0 0
      اول اینکه شاید منظورت یکتا ناصر یا ساره بیات باشه ولی مورد حامد بهداد فوق العاده باهات مخالفم که بازیش واقعا بی نظیره.کل جذابیت فیلم به بازی حامد بهداده.وگرنه انقدر طرفدار نداشت
  • IR ۰۹:۱۶ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۱
    10 2
    سرگرمی بهتری برای مردم سراغ دارین ؟؟؟حالا هر چی هست بهتر از این برنامه ها و فیلم های صدا وسیماست
  • RU ۰۹:۳۲ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۱
    1 4
    دقیقا درست میگه کاملا موافقم
  • IR ۱۰:۰۷ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۱
    10 1
    سریال ها فقط رنگ و لعاب و زرق و برق دارند همش قشر مرفه که دغدغه اشون چیزهای پیش پا افتاده محتوای فیلم ها ابکی متاسفانه
  • IR ۱۰:۲۷ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۱
    2 1
    نشان از بی فرهنگی بی منطقی و بی عقلی شما و کسانی است که این خصیصه را با انتشار نظر کاملا مبتذلتان در چند جا دارند تبلیغ می کنند
  • IR ۱۰:۵۰ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۱
    1 0
    واقعن هشت ملیون برای یک عروسی خرج گذاشته؟؟!!! خیلی زیاده که :-)
  • صادق IR ۱۰:۵۸ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۱
    2 2
    من دارم نگاه می کنم ولی این نوشتار حق مطلب رو ادا کرده
  • ابوالفضل IR ۱۱:۴۵ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۱
    5 0
    مخاطب هم پول چندانی برای خرید این سریال نمی دهد. اکثراً یا کپی را میخرند یا از دوست و آشنا می گیرند که یک ساعتی وقتی را پای تلوزیون تلف کنند. زیاد نگران قشر ضعیف و متوسط جامعه حداقل در این مرد نباشید.
  • IR ۱۲:۰۶ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۱
    9 0
    منوچهر هادی یک بساز و بفروش است نه کارگردان!
  • دکتر مهدی IR ۱۲:۴۴ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۱
    7 1
    کاملا درسته.من خیلی با روزنامه جوان دیدگاه مشترک ندارم اما در مورد ساخت این نوع فیلم و سریالهای مسخره که هیچی نداره درست داره میگه.این سریال فیلم های سینمایی مثل آینه بغل ایکس لارج و....خداوکیلی مثلا شریفی نیا چجوری روش میشه فیلمی مثل ایکس لارج رو بازی کنه؟
  • IR ۰۱:۴۴ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۲
    1 1
    من هم نگاه نمی کنم ولی هرچیزی که کیهان و جوان بگن من بر عکسشو انجام می دم.
  • AR ۱۵:۱۶ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۲
    0 0
    نه فقط دل کرگدن هم وسایرفیلم های خانگی اکثرقریب به اتفاق یک جورائی فرهنگ ایرانی را زیرسوال برده اند حالا اگر فرهنگ اسلامی ایرانی را مدنظرقراربدهیم واویلااست شایدهم چون مادردهات وشهرستان هایکوچکنرزندگی میکنیم این برداشت راداریم والا تهرانی ها که شهرونددرجه ۱هستند براشون مهم نیست وهمه خزعبلات براشون حل شده است.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین