شرط کواکبیان برای ارائه لیست اصلاح‌طلبان/ اصولگراها توهم برنده بودن دارند و هیات رئیسه مجلس را تعیین کرده‌اند/ «لیاخوف کجایی» یعنی رأی مردم نمایشی است

رئیس شورای هماهنگی جبهه اصلاحات گفت: علاوه بر اینکه مردم را تشویق به حضور می‌کنیم لیست انتخاباتی نیز خواهیم داشت البته مشروط بر اینکه در سراسر کشور حداقل ۲۰۰ نفر داوطلبان واجد شرایط و تایید شده از سوی نهادهای اجرایی و نظارتی داشته باشیم.

مصطفی کواکبیان رئیس دوره‌ای شورای هماهنگی جبهه اصلاحات صبح امروز در نشست خبری درباره انتخابات مجلس شورای اسلامی طی سخنانی اظهار داشت: اصل اول مشارکت جدی و قهر نکردن با صندوق‌های رأی و این است که ما اهل تحریم انتخابات نیستیم.

وی افزود: اصل دوم اینکه علاوه بر اینکه مردم را تشویق به حضور می‌کنیم لیست انتخاباتی نیز خواهیم داشت البته مشروط بر اینکه در سراسر کشور حداقل ۲۰۰ نفر داوطلبان واجد شرایط و تایید شده از سوی نهادهای اجرایی و نظارتی داشته باشیم.

رئیس شورای هماهنگی جبهه اصلاحات خاطر نشان کرد: اصل سوم این است که لیست ما با هماهنگی و انسجام درون جبهه اصلاحات و بر مبنای وحدت با سایر احزاب اصلاح‌طلب خواهد بود. ما در شورای هماهنگی ۳۰ حزب داریم که با هماهنگی همین شورا لیست نهایی بیرون خواهد آمد.

کواکبیان گفت: اصل بعدی اینکه اولویت اول ما برای بستن لیست مربوط به اصلاح طلبان عضو احزاب اصلاح طلب است، حالا اگر نداشتیم ممکن است افراد دیگر اصلاح طلب را نیز قرار دهیم ولی به هرحال اولویت این است که ابتدا اصلاح طلب با ویژگی خاص خود باشند و دوم این که در احزاب اصلاح طلب عضو باشند و مورد دیگر اینکه مقبولیت عامه نسبت به دیگر نامزدهای اصلاح طلب عضو احزاب اصلاح طلب باشد.

اهم اظهارات کواکبیان را به نقل از تسنیم و ایلنا بخوانید: 

* ما باید روشنگری و تبیین کنیم و مقابله شود با اقدامات برخی افراطیونی که مجلس و انتخابات را قبول ندارند. در برخی پلاکاردها دیدید که برخی می‌گفتند "لیاخوف کجایی" و این عده معتقدند رأی مردم نمایشی است و برای مردم تعیین حق سرنوشت قائل نیستند.

* بنابراین پنج اصلی که به آن اشاره شد برای ما اولویت دارد کمک کنگره ما نیز بر اساس همین اصول خواهد بود.

* یکی از اولویت‌های جدی ما برای مجلس آتی این است که جایگاه مجلس را به آن جایی که استحقاق دارد بازگردانیم، هر چه از پیروزی انقلاب  گذشت از این مسئله‌ای که امام خمینی(ره) به آن تاکید داشتند یعنی "مجلس باید در رأس امور باشد" فاصله گرفتیم و در مجلس دهم این مسئله چندین بار به چالش کشیده شد. به طور مثال تشکیل شورایی در مجمع تشخیص که برخی‌ها گفتند مصوبات مجلس علاوه بر شورای نگهبان باید با سیاست‌های کلی نظام تطبیق داده شود و گویی شورای نگهبان دیگری ایجاد کردند.

* (با بیان اینکه اصل هماهنگی مورد تاکید ما است): مفهوم هماهنگی این نیست که مجلس کنار گذاشته شود و شورای هماهنگی در قانون‌گذاری هم دخالت کند که نمونه آن هم گرانی بنزین بود که از نظر ما غیرکارشناسی بود و وقت آن مناسب نبود.

* نهادهای دیگری از جمله شورای عالی فضای مجازی و انقلاب فرهنگی هستند که باید حدود و ثغور آنها مشخص شود. درحالی که شورای نگهبان مصوبات مجلس را با تطبیق با شورای انقلاب فرهنگی تصویب می‌کند؛ اما اولویت باید با مجلس باشد.

* اولویت بعدی مجلس یازدهم را مسائل اقتصادی و معیشتی است. متاسفانه از نظر شاخص‌های اقتصادی در سطح جهان رتبه‌های خوبی نداریم و در آخرین آمار در شاخص فلاکت رتبه چهارم دنیا را داریم در حالی که از نظر منابع و ثروت پنجمین کشور جهان هستیم.

* در موضوع فساد مطابق آخرین آمار مقابله با فساد در رتبه ۱۳۰ قرار داریم. همچنین در مهار تورم گرانی و میزان نقدینگی، رشد، نرخ ارز و سکه یا در زمینه رشد تولید ناخالصی ملی و رشد اقتصادی باید کاری انجام دهیم که بر اساس چشم انداز ۱۴۰۴ که فاصله ۶ ساله با آن داریم کشور اول منطقه و دهم دنیا باشیم.

* اولویت سوم رفع تحریم‌ها و تنش‌زدایی از روابط بین‌المللی است که مجلس دهم در آن موفقیت چندانی حاصل نکرد.

* (در پاسخ به سوالی مبنی بر انتقاد وی از تایید صلاحیت نشدن افراد): ما هنوز به هیات نظارت نرسیده‌ایم اما ترکیب هیات‌های اجرایی بیشتر از نظر فرمانداران و دولت تعیین می‌شوند گله از این بود که حدود ۱۰۰ نفر از چهره‌های شاخص اصلاح‌طلبان پیش از هیات نظارت و در هیات اجرایی رد صلاحیت شدند، به طور مثال آقای داریوش قنبری که معاون پارلمانی شهردار تهران و عضو شورای مرکزی حزب مردم سالاری است رد شده و با استعلام من از مراجع چهارگانه گفته شد که هیچ مشکلی ندارد که این جای سوال است؛ یا یکی از روحانیون که گفته شده است علیه نظام سخنرانی کرده در حالی که چنین چیزی به او نمی‌خورد.

* جنگ روانی و تبلیغاتی در آستاته انتخابات صورت می‌گیرد و دوستان اصولگرا را توهم برنده بودن برداشته به طوریکه حتی هیات رئیسه را هم تعیین کرده و می‌گویند شما چرا می‌خواهید بیایید. اما باید از خود افراد بپرسید که چرا نیامدند به طور مثال آقای فتحی نماینده تهران گفتند که روحیه‌شان بیشتر به کارهای دانشگاهی می‌خورد و یا آقای لاریجانی نیامدند بنابراین نمی‌شود گفت چنین دلیلی داشته است.

* سوار موج شدن و برنده شدن در انتخابات کاری ندارد، هنر این است که در شرایط سخت افراد خودشان را مطرح کنند و من فکر نمی‌کنم که هیچ کدام از اصلاح‌طلبان از ترس شکست نیامده باشند.

* (درباره حضور نیافتن چهره‌های شاخص اصولگرا در انتخابات مجلس): خب برخی از آنها دلایل مختلف دارند و به طور مثال فکر می‌کنم آقای توکلی به واسطه شرایط جسمی شرکت نکردند اما نیامدن چهره‌های شاخص اصلاح‌طلبی و اصولگرایی به دلیل ترس از شکست نیست.

* (در پاسخ به سوالی درباره غیرقانونی خوانده شدن «شورای هماهنگی جبهه اصلاحات» توسط وزارت کشور): اشکال دوستان وزارت کشور این است که فکر می‌کنند ما تحت عنوان هماهنگی‌ جبهه اصلاحات فعالیت کنیم و می‌گویند از کلمه شورا پرهیز کنید، در حالی این عنوان بیش از بیست سال است که وجود دارد، ۳۰ حزب اصلاح‌طلب دو جبهه را ثبت کرده‌اند که یکی از آنها شورای هماهنگی جبهه اصلاحات و دیگری جبهه اصلاح‌طلبان ایران اسلامی است و ما زیادی هم قانونی هستیم.

* اگر بخواهیم لیستی بدهیم و یا فعالیتی صورت بگیرد کلمه شورا را نمی‌آوریم و تحت عنوان جبهه هناهنگی‌ اصلاحات فعالیت خواهیم کرد. شورای هماهنگی اصلاحات در ۳۱ استان وجود دارد و نمایندگان احزاب در استان‌ها این شورا را تشکیل داده‌ و فعال هستند.

* ما طرح پارلمان اصلاحات را پیشنهاد دادیم اما مسکوت ماند و همچنین ما در شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان در مورد طرح سرا بحثی نداشته‌ایم اگر می‌خواهند خودشان آن را اجرا کنند. اما طرح پارلمان اصلاحات الگوی خیلی مناسبی بود که حدود یک سال و نیم پیش مطرح شد و احتمالا در آینده نزدیک اجرا شود.

۲۱۷۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1336393

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 8 =