با تعطیلی کتابفروشی‌ها، خاطرات مردم را نابود نکنید

ایبنا نوشت: مدیر نشر نگاه معاصر، تعطیلی کتاب‌فروشی‌ها را منشا آسیب‌های روحی و عاطفی در جامعه خواند، هرچند که اخراج کارگران صنعت نشر و چاپ نیز بخشی از تبعات و نشانه‌های آن به‌شمار می‌آید.

اکبر قنبری، مدیر نشر نگاه معاصر درباره تاثیرات تعطیلی کتاب‌فروشی‌ها بیان کرد: «ارتباط خوانندگان کتاب با کتاب‌فروشی‌ها است نه با سیستم توزیع و نشر و تعطیلی کتاب‌فروشی، ارتباط میان ناشر و نویسنده با خواننده را قطع خواهد کرد.»

وی افزود: «وقتی شهری ۱۰ کتاب‌فروشی عمده دارد و یکی از آن‌ها تعطیل می‌شود، در واقع ارتباط یک دهم از خوانندگان کتاب که به یک کتاب‌فروشی عادت کرده‌ و ارتباط روحی و روانی با آن پیدا کرده‌بودند، از بین خواهند رفت. کتاب‌فروش و کتاب‌فروشی در جامعه نقش حلقه واسط نشر با خواننده را ایفا می‌کنند و با تعطیلی کتاب‌فروشی، این حلقه‌های عاطفی قطع خواهد شد.»

قنبری عنوان کرد: «مخاطبان و خوانندگان همیشه با کتاب‌فروش و کتاب‌فروشی ارتباط خوبی برقرار می‌کنند؛ اما با تعطیلی هر کتاب‌فروشی، این ارتباط نخ‌نما و به‌مرور زمان نابود خواهد شد. البته می‌دانیم که درحال حاضر برخی از کتاب‌فروشی‌ها، درواقع لوازم‌التحریرفروشی هستند.»

مدیر نشر نگاه معاصر با اشاره به اینکه مخاطبان طبقه متوسط شهری، بیشترین آسیب را با تعطیلی کتاب‌فروشی‌ها خواهند دید، گفت: «برای جلوگیری از این اتفاق، باید برای ساختمان‌های مسکونی، مجوز تاسیس کتاب‌فروشی بگیریم تا خلا تعطیلی کتاب‌فروشی‌های سطح شهر جایگزین شود.»

وی ادامه داد: «درحال حاضر کتاب‌فروشی‌ها در مناطق تجاری قرار گرفته‌اند و اجاره‌بها این مکان‌های فرهنگی در این ساختمان‌های تجاری بالا است. از سوی دیگر درآمد کتاب‌فروشی‌ها از طریق فروش کتاب بسیار پایین است و این وسوسه معمولا برای افراد ایجاد می‌شود که مکان خود را تغییر کاربری بدهند.»

قنبری با بیان اینکه کتاب‌فروشی آخرین حلقه در صنعت نشر است و این صنعت درحال حاضر دچار رکود شده، خاطرنشان کرد: «در شرایطی هستیم که شمارگان کتاب‌ها به زیر ۵۰۰ نسخه رسیده‌ و این به‌معنای پایین بودن تعداد مخاطبان کتاب است. ما باید مشکل اصلی حوزه کتاب را برطرف کنیم که ناشران بتوانند کتاب‌هایی با تیراژ بالا چاپ و منتشر کنند.»

این ناشر ادامه داد: «بسیاری از کتاب‌فروشی‌ها به‌ویژه کتاب‌فروشی‌های مقابل دانشگاه تهران روبه تعطیلی هستند و درآمدشان از کتاب بسیار کم است. رکود در صنعت نشر، صرفا تعطیلی کتاب‌فروشی نیست؛ بلکه اخراج کارگران صنعت نشر و چاپ نیز بخشی از تبعات و نشانه‌های آن به‌شمار می‌آید که متاسفانه نسبت به این مسائل حساسیت نداریم.»

مدیر نشر نگاه معاصر درباره آسیب‌های روحی و تبعات تعطیلی کتاب‌فروشی‌ها در جامعه عنوان کرد: «اولین چیزی که در پی تعطیلی کتاب‌فروشی‌ها رخ می‌دهد، نابودی خاطرات مردم است. خیلی از مخاطبان با کتاب‌فروشی طهوری خاطرات و نوستالژی‌هایی دارند که با تعطیلی آن، از بین می‌رود و مخاطب در شرایط روحی مناسبی قرار نمی‌گیرد و ارتباطش را با کتاب از دست خواهد رفت.»

وی افزود: «با تعطیلی کتاب‌فروشی‌ها، بخشی از عاطفه مخاطبان به کتاب از بین خواهد رفت و وقتی عاطفه از بین‌ می‌رود، خشونت و رفتارهای پرخاشگرانه جایگزین آن خواهد شد که این یکی از تبعات تعطیلی کتاب‌فروشی‌ها است.»

۵۷۵۷
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1347909

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 5 =